Medicii atenţionează populaţia să nu mănânce “harbuz”

Numai în ultima săptămână s-au înregistrat nouă cazuri de intoxicaţie cu pepene verde.

separator
pepeni-dabuleni

„Nimeni nu poate să garanteze calitatea, excluderea factorilor nocivi. Harbuzul este injectat și, din exterior, nu se vede că este dăunător. Doar când este tăiat se vede că are fâșii albe și gust nespecific. Dar nu doar pesticidele și îngrășămintele sunt periculoase pentru sănătate, ci și condițiile de păstrare și comercializare”, a spus medicul nutriționist, Lucreția Catană, pentru MedNews.

Pepenele verde este contraindicat pacienților cu pancreatită, ulcer gastric. De asemenea, pacienții cu diabet zaharat trebuie să consume limitat pepenele verde. Ciudat este faptul că autoritățile responsabile de protecția consumatorilor nu au inițiat încă nici un fel de controale în ceea ce privește calitatea „harbujilor” vânduți pe piața din Moldova.

„Deocamdată nu au „venit” petiții referitor la calitatea harbuzului sau neconformități în păstrarea și comercializarea produsului. Săptămâna viitoare intenționăm să facem un control inopinat pentru a examina calitatea și dacă agenții economici au autorizare de vânzare. Din experiența anilor trecuți știm că primele produse aveau procentul de reziduuri – pesticide, ierbicide mărit”, a comunicat pentru MedNews reprezentantul Agenției pentru Protecția Consumatorului, Veaceaslav Ceaglei.

Sursa: www.mednews.md

Fibrele previn constipaţia. Află cum te ajută să slăbeşti
Articolul anterior
Jasmin motiv de inspirație vestimentară pentru Madona?
Articolul următor
Alte articole interesante