Pepeni injectați cu chimicale pentru a le spori coacerea! Cum îi recunoşti

Pepenii sunt adoraţi de mulţi în lunile fierbinţi de vară. Însă, a ieşit la iveală faptul că aceştia ar putea conţine substanţe chimice, injectate, pentru a le spori coacerea şi a obţine astfel profituri mai mari de către producători.

separator

Uite-cum-alegi-corect-un-pepene-770x470Una dintre substanțele folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a crește și a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, o substanţă utilizată pe larg în SUA, şi pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisă în Europa, anunţă gândul.info.

Forchlorfenuronul a fost testat pe şoareci în SUA şi s-a observat că la doza maximă administrată, 400 de grame pe kilogram de masă corporală, apare alopecia. De asemenea, şoarecii au scăzut în greutate pe parcursul testelor. Totuşi, subtanţa a primit aviz pozitiv de folosire în SUA, deoarece nu ar avea efecte cancerigene ori acţiune negativă asupra creierului.

Chiar dacă pepenele a fost cules mai devreme, acest produs chimic cu care este injectat, facilitează coacerea artificială şi păstrarea în „stare bună” a produsului pentru un timp îndelungat.

Cum identifici pepenii injectaţi? Aceştia au sâmburii albi. Din păcate acest lucru îl poţi vedea doar atunci când tai pepenele. În plus, pepenii, ale căror coacere este grăbită, sunt adesea lipsiţi de aroma lor naturală ori por avea gustul schimbat.

Este bine să achiziţionezi pepeni din surse sigure, cu miezul roşu şi sâmburii duri, negri. Evită pe cât de mult să consumi pepeni înafara peroadei lor de sezon.

sursa

Diane von Furstenberg a cumpărat de la Chișinău două ii tradiționale!
Articolul anterior
Interpreta Maxim are probleme serioase de sănătate!
Articolul următor
Alte articole interesante