Salate de fructe cu gust dulce, acrișor sau chiar iute!

Este vara! Iar vara înseamnă fructe! Aromate, dulci, acrișoare  – pot fi o gustare perfectă la care să nu renunți, nici pentru cea mai tentantă felie de tortă! Cum le combini ca să obții la maxim plăcerea unei salate de fructe parfumate, vezi mai jos.

separator

Folosește un pic de iaurt grecesc pentru dressing. Nici prea dulce, nici prea greu pentru stomac, în schimb oferă o suculență aparte fructelor. Poți face un amestec de fructe de pădure cu iaurt grecesc, miere și mentă.

formula perfecta

O formulă de bază pentru majoritatea salatelor de fructe: suc de citrice + o plantă prospătă + miere sau sirop+ fructe. Sucul de citrice poate fi din lămâie, lime (lămâie verde), portocală. Plante prospete cele mai bune sunt: menta, tarhonul, busuiocul.

o salata in doua culori

Salata portocalie: o portocală, un morcov, ½ linguriță ghimbir ras, sucul dela o portocală, o linguriță de ghimbir confiat, fin tocat, miere.

culoarea portocalie

Salata roșie: obții o salată regească din cireșe, căpșuni și zmeură, sucul de  lămâie și puțin busuioc proaspăt, tocat și puțină miere.
O salată în două culori. ½ cană coacăze negre, ½ cană pepene galben tăiat în bucățele mici, brânză de oaie, 1 linguriță de miere sau sirop de arțar, 1 linguriță de suc de lămâie.

slidere

Experimentează gusturile. Unii consideră castravetele legumă, alții îi spun fruct, pentru salata noastră nu contează. O cană pepene galben tocat, o cană pepene verde tocat, un castravete tăiat felii subțiri, sucul de la o lime și frunze proaspete de mentă rupte.

experimenteaz[ gusturile

Și dacă credeai că salata cu castravete este mai puțin obișnuită, încearcă această salată cu ridiche. ½ ridiche neagră decojită și tăiată felii, 1 felie pepene verde tăiat, 1 linguriță suc de lămâie, cimbru, salvie,  boia de ardei dulce, 2 linguri ulei din semințe de struguri.

salata cu ridichii

Nici roșiile nu fac excepție. 10 -12 roșii cherry, 1 cană pepene verde tăiat cubulețe, busuioc proaspăt, 3 lingurițe ulei de măsline, 1 linguriță suc de lime, puțină sare și piper.

nici rosiile nu fac exceptie

Sursa

Risotto cu fructe de mare
Articolul anterior
Fiul lui Ion Paladi, este cetățean român!
Articolul următor
Alte articole interesante