Sfaturi alimentare sănătoase ca să începi vara perfect

Sezonul cald aproape ca s-a instalat confortabil. Fii gata să îl întâmpini cum se cuvine! Cu rețete ușoare cu bunătăți de sezon, cu o piele pregătită de primul bronz de vară și cu o sănătate de fier. Iată ce sfaturi să urmezi ca să începi vara în forță.

separator

ulei-de-maslineProtejează-ți pielea cu ulei

Nu îți propunem să te ungi din cap până în picioare cu ulei de măsline, ci să consumi măcar o lingură pe zi din acest ingredient. Într-un studiu publicat în The Lancet Oncology se explică că uleiul de măsline conține acizi grași esențiali care ajută pielea să reziste în fața razelor UV, menținând-o hidratată.

consumul-de-mere-ajuta-la-slabitZicala cu un măr pe zi rămâne valabilă

Nu e a noastră, ci a americanilor, dar merită să o respectăm și să mâncăm un mar pe zi ca să ținem doctorul departe. Pe lângă vitamine, merele conțin și un antioxidant aflat în coaja multor soiuri de mere. Acesta oferă protecție împotriva razelor UVB, responsabile pentru arsuri solare și pentru riscul de cancer de piele pe care îl aduc.

fructeMănâncă mai multe fructe și legume

Ai auzit deja sfatul acesta de nenumărate ori. Noi îți mai dăm un motiv pentru a le include în dieta. Ajută la hidratare pentru că au în componență lor foarte multă apă.

6-tipuri-de-iaurt-pentru-diverse-afectiuni-1Treci pe iaurt

Nu orice fel de iaurt! Cel grecesc, în varianata cu puține grăsimi, ar fi alegerea ideală. Are de două ori mai multe proteine și jumătate din cantitatea de zahăr a unui iaurt obișnuit. Proteinele te vor ajuta să consumi mai puține calorii pe parcursul zilei și să-ți menții abdomenul plat.

ceai_verde_03_2cd1933856O cească de ceai verde

Ceaiul este bogat în antioxidanți care scad inflamațiile și protejează membrana celulară. Unele studii au arătat că ceaiul verde poate să reducă din efectele produse de arsurile solare.

C_p_unile---Fructele-Tinere_ii-Dulcea_a-S_n_t__ii-Răsfață-te cu căpșune

Nu numai că sunt delicioase, dar sunt și cele mai bune arme pentru o piele frumoasă. Căpșunele conțin vitamina C care poate acționa ca un colagen, păstrând elasticitatea pielii. Încarcă-te de energie și plăcere cu aceste fructe de vară.

legume_articl2Grătare mai ușoare

În loc să pui carne pe grătar, încearcă legumele făcute la grill. Vor fi un companion perfect lângă fripturi. Nu trebuie să te mai ocupi nici de salată sau dressing. Legumele pe grill vor avea nevoie doar de un strop de ulei de măsline ca să le scoată în evidență gustul.

femeie_care_bea_apa_d3c95bf6eeHidratează-te!

Când temperaturile trec de pargul caniculei este bine să te menții hidratată. Tot pielea îți va da semnalul că ai uitat să o hrănești cu apă.

gateste-fara-foc-5-retete-pentru-cinele-de-vara_1_size5Transformă bucataria într-un loc răcoros

Căldura de afară nu te îndeamnă deloc să gătești. Și uite așa ajungi să consumi mai mult gustări și să treci pe la fast-food. Nu e nevoie să ajungi la asta, dacă știi cum să gătești mâncare bună fără foc. Este mult mai sănătoasă și își păstrează nutrienții intacți.

Sursa

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN.

Alimentele ultraprocesate sunt cele care conțin ingrediente ce „nu sunt niciodată sau foarte rar folosite în bucătărie sau tipuri de aditivi ale căror funcție este să facă produsul final gustos sau mai atrăgător”, potrivit Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Aceste ingrediente, care se găsesc în produse precum băuturile răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, pot include conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți artificiali, emulgatori care opresc separarea și zahăr, sare și grăsimi adăugate sau modificate pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Carnea procesată și alimentele și băuturile cu zahăr nu prezintă aceleași riscuri precum cerealele integrale ultraprocesate, spre exemplu.

Studiul a analizat date obținute de la peste 100.000 de specialiști din domeniul sănătății din SUA care nu au avut cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

În perioada 1986-2018, participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață din doi în doi ani. La fiecare patru ani, ei au completat un chestionar detaliat despre alimentație.

Grupul care a consumat cea mai redusă cantitate de alimente ultraprocesate a mâncat în jur de 3 mese pe zi, în medie, în timp ce grupul aflat la polul opus a servit cam șapte mese pe zi, potrivit studiului publicat miercuri în revista The BMJ.

Riscul de deces a fost cu 4% mai mare pentru cei care au mâncat cel mai mult, inclusiv un risc cu 9% mai mare de moarte din cauza bolilor neurodegenerative.

„Cerealele, pâinea din cereale integrale, de exemplu, sunt considerate alimente ultraprocesate, dar conțin diferite substanțe nutritive benefice, precum fibre, vitamine și minerale”, a explicat Dr. Mingyang Song, cercetătorul de la Harvard care a condus acest studiu.

„Pe de altă parte, cred că oamenii ar trebui să încerce să evite sau să limiteze consumul anumitor alimente ultraprocesate, precum carnea procesată, răcoritoarele îndulcite cu zahăr și băuturile îndulcite artificial.”

Cercetătorii au descoperit și că cel mai important factor care contribuie la reducerea riscului de deces este calitatea alimentației generale a unei persoane.

„Dacă oamenii mențin o dietă general sănătoasă, nu cred că trebuie să se sperie sau să se alarmeze. Modelul alimentar general rămâne factorul predominant care determină consecințele asupra sănătății.”

O dietă sănătoasă este variată, cu cât mai multe fructe și legume de diferite culori și cereale integrale, potrivit Dr. Peter Wilde, cercetător al Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie.

„Dacă te îngrijorează aditivii alimentari, atunci alege alimente care un un nivel scăzut de aditivi. Ai grijă, totuși, la conținutul nutrițional al alimentelor ultraprocesate pe care alegi să le consumi.”

„Lucrurile nu sunt alb-negru. Un anumit aliment nu este nici bun, nici rău, ci conține elemente de ambele feluri, iar echilibru dintre cele două poate să depindă de cantitatea pe care o mănânci”, a mai spus Wilde.

sursa: digi24.ro

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Unica Sport a ajuns și pe stadion!
Articolul anterior
Secretele ascunse ale vedetelor! Boris Moiseev a fost născut în închisoare
Articolul următor