Femeile sunt mereu preocupate de frumuseţea lor. Caudă pastila minune de slăbit sau crema miraculoasă care să le scape de riduri, cheltuind o mare parte din veniturile lor. Puţine însă realizează că 60% din rezolvarea problemelor legate de frumuseţe, tinereţe şi sănătate se găsesc în alimentaţie!
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasat într-un top 10 produse cu valoare primordială în menţinerea tinereţii, frumuseţii şi sănătăţii femeilor (sunt valabile doar pentru femei, bărbaţii au un alt top), află care sunt ele:
1. Avocado – este fructul numărul unu împotriva îmbătrânirii cu proprietăţi puternice de antioxidare.
2. Varza broccoli – are un număr neesenţial de calorii, dar în acelaşi timp unul foarte mare de minerale şi vitamine care-i dau forţă de top împotriva cancerului.
3. Varza – foarte uşor de găsit în orice perioadă a anului şi accesibilă ca preţ, un remediu eficient împotriva constipaţiei, care ne menţine formele odată devenită parte integrală a alimentaţiei noastre.
4. Spanacul – Nu este necesar să consumi doar peşte roşu pentru a suplini deficitul de omega 3 şi spanacul este o sursă bogată în această substanţă.
5. Morcovul – datorită conţinutului său mare de apă şi beto-caroten (vitamina A), această legumă protejează pielea de razele ultraviolete şi oferă strălucire tenului tău.
6. Caisele – foarte eficiente în menţinerea longevităţii vieţii. În plus, oferă o bună funcţionare a sistemului cardio-vascular.
7. Strugurii (în special cei roşii) – fac parte din fructele de top orientate spre menţinerea frumuseţii femeilor.
8. Pomuşoarele (coacăza, afinele, murele, căpşunele, zmeura) – toate reprezintă antioxidanţi cu proprietăţi de tratare a unui anumit sistem de organe, da parcă ar avea divizate fiecare domeniul său de activitate:
- coacăza (albă, roşie, neagră) – rinichi
- afinele – sistemul cardio-vascular, activarea metabolismului
- căpşuna – sistemul nervos
- zmeura – activarea metabolismului
9. Ţelina – un remediu de top în faţa afecţiunilor renale şi a curelor de slăbire.
10. Citricele (portocale, kiwi, grapefruit etc.) – reprezintă o sursă bogată de vitamina C, care activează schimbul de substanţe, creşte imunitatea şi apără organismul de radicalii liberi.