Top 5 alimente care fac părul să devină gras!

 Dacă te confrunţi cu problema părului gras, nu este suficient doar să fii atentă la şamponul pe care îl foloseşti şi orarul de şamponare a părului. Şi regimul tău alimentar poate să condiţioneze îngrăşarea rapidă a podoabei capilare, sugerează specialiştii în domeniu. Prin urmare, iată care sunt alimentele pe care ar fi bine să le restricţionezi în dietă!

separator
Collage6

„Felul în care arată părul și sănătatea lui sunt determinate, practic, de regimul alimentar”, susţine Tierra Tubbs, un hair-stylist, care publică un top 5 al alimentelor care pot face ca părul să devină gras.

1. Alimente prăjeli

O primă categorie este reprezentată de prăjeli.

„Alimentele prăjite sunt îmbibate cu ulei, iar excesul de ulei din acestea se inflitrează în corp, în piele și la rădăcina firelor de păr. Acest proces stimulează producerea excesivă de sebum, iar părul devine mai gras”, spune coaforul Katsumi Kassai.

2. Produse lactate cu conţinut bogat în grăsimi

O a doua categorie este alcătuită din produsele lactate. Laptele integral, smântâna și untul intoduc în corp grăsimi, ceea ce generează exces de sebum, fapt pentru care are de suferit şi rădăcina firului de păr. Probabil că ar fi potrivit să fii atentă la cantitatea de unt şi smântână pe care obişnuieşti să le consumi.

3. Grăsimile saturate din carne grasă

,,În egală măsură, carnea grasă, care nu este bună pentru inimă, face rău și părului’’, afirmă Katsumi Kassai. Carnea ce conţine o cantitate mare de grăsime ar trebui evitată în meniu.

4. Zahărul

Și consumul de zahăr poate face părul mai gras întrucât are efect inflamator, stimulează producerea de sebum și afectează foliculii capilari.

5. Produsele din făină albă

Dacă părul tău se îngraşă rapid după ultima spălare, de vină ar putea fi consumul produselor din făină albă în exces. Această categorie de alimente care îngrașă părul include pâinea albă, pastele făinoase din făină albă, orezul alb, fursecurile dulci din făină albă susține specialistul.

sursa

Iată unul dintre motivele pentru care faci cancer!
Articolul anterior
Peste 1.000 de cumpărători au venit la “Cu vedetele la târg”!
Articolul următor
Alte articole interesante