Top 5 alimente purtătoare de noroc pe care trebuie să le mănânci de Revelion

Există o serie de alimente atât de bune, dar în același timp extrem de sănătoase, care te pot ajuta să pășești cu dreptul în noul an. Oricare ar fi planurile tale pentru viitor, nu uita să pui pe primul loc sănătatea și binele familiei tale.
Iată ce alimente nu ar trebui să lipsească din frigider în acest sfârșit de an.

pregatiremasa-1419891927

1. Legume
Fasolea, mazărea și alte legume care se umflă sunt o parte dintre alimentele despre care se crede, în alte culturi, că poartă noroc. Germania, Italia și Brazilia sunt doar câteva dintre țările care urmează tradiția de a pregăti un preparat care să includă aceste legume.

Din punct de vedere al sănătății, cele enumerate anterior sunt bogate în fibre și ajută la eliminarea grăsimii de pe abdomen, la stabilirea cantității de zahăr din sânge și la prevenirea apariției cancerului de colon.

2. Verdețuri
Verdețurile sunt strâns legate de ideea de prosperitate. De aceea, oameni din întreaga lume servesc feluri de mâncare pline de verdețuri în seara de Revelion.
Sunt binevenite având în vedere că aceste alimente au darul de a ține la distanță diabetul de tip 2 și osteoartrita. În plus, potasiul din interiorul acestora stabilizează tensiunea arterială.

3. Struguri
În Spania și America Latină este obligatoriu să mănânci cel puțin 12 boabe de struguri înainte de intrarea în Noul An, dacă vrei să ai parte de un început dulce și blând. Conform legendei, cultivatorii spanioli de struguri au început această tradiție în secolul al XX-lea pentru a-i determina pe oameni să mănânce mai multe fructe. Strugurii conțin un antioxidant benefic organismului care luptă contra inflamațiilor.

4. Pește
Înoată în lung și în lat și nu se întorc niciodată înapoi. De aceea, se spune că este bine să mănânci pește dacă vrei să înaintezi cu succes în anul care vine. Europenii preferă să mănânce cod de Revelion, însă nu strică puțină varietate.
Peștele este bogat în Omega 3, care are atât de multe beneficii încât este aproape obligatoriu să îl asimilezi.

5. Rodie
Vrei să mărești familia cu încă un membru în anul ce vine? Adaugă rodie în meniul de Revelion și s-ar putea ca barza să vină mai repede decât ți-ai fi închipuit.
Semințele acestui fruct stabilizează tensiunea arterială, sporesc fertilitatea și reprezintă un bun tratament anti-îmbătrânire.
Un an nou cat mai bun!

Circa 500 de copii din Bălți vor frecventa grădinița gratuit în 2017
Articolul anterior
Minora dispărută acum patru zile a fost găsită! Ce s-a întâmplat cu tânăra
Articolul următor
Alte articole interesante