Trucuri simple care te scapă de foamea excesivă!

Pentru multe persoane care doresc să slăbească, senzația de foame le urmărește pe tot parcursul zilei, deoarece trebuie să adopte un regim alimentar care să conțină mai puține caloriii (aproximativ 500 kcal).

separator
De aici vine și dorința excesivă de a mânca. Dar și faptul că ești stresată, nervoasă și nemulțumită.

Iată unele metode care îți vin în ajutor pentru a controla foamea continuă.

Fă o plimbare, deoarece uneori senzația de foame poate veni de la faptul că ești plictisită. Acest lucru va accelera și procesul de pierdere în greutate, în plus vei dormi mai liniștit. Renunță la viața sedentară, dacă o ai. Găsește o ocupație care să-ți provoace plăcere, nici nu știi ce talente poți descoperi.

Nu cumpăra produse de ronțăit (semințe, floricele, chips-uri etc.), dacă le vei avea în dulap, cu siguranță nu vei rezista tentației de a le mânca.

Bea lichide suficiente, iar când simți că nu mai poți să te abții de la mâncare, iar până la masa viitoare mai e mult timp, bea un pahar de apă sau un ceai din: cimbru (este un bun energizant), valereană (calmează și te scapă de foame), chimen (reglează digestia și te scapă de balonare, în plus, îți potolește senzația de foame), mentă (reduce pofta de dulce). Este bine să consumi câte trei căni de infuzie pe zi, dar nu mai mult de trei săptămâni. Între timp vei obișnui organismul cu mese mai sărace în calorii și mai sănătoase.

Nu renunța la proteine. Asigură-i organismului cantitatea de proteine indicată pentru un adult, deoarece acestea reduc senzația de foame excesivă, iar cele mai bune surse sunt din iaurt, brânză, banane și de două ori pe săptămână carne de pește sau de pui, curcan, vită.

Și nu uita: trebuie să ai numai trei mese principale și două gustări din fructe pe zi, nu mai multe, dacă îți dorești să slăbești!

Desigur, în cazul în care te macină mereu senzația de foame, este foarte greu să te abții de la mâncare, dar nu renunța, vei reuși și în final vei fi mândră de tine!

Un altfel de „motociclism”! Susține și tu cauza Distinguished Gentelmans Ride 2019 în Moldova!
Articolul anterior
Vinete umplute cu legume
Articolul următor