Este constatat, alimentele ce conţin proteine te ajută să slăbeşti. Peştele este un aliment binevenit în orice dietă sănătoasă, inclusiv în regimul de slăbire, întrucât carnea de peşte conţine proteine de înaltă calitate şi puţine calorii. În plus, peştele aduce în organism vitamine, în special vitaminele grupului B, acizi graşi Omega-3, cantităţi mari de seleniu, dar şi fier, calciu, zinc, magneziu.

De ce este consumul de peşte potrivit în regimul de slăbire?
• Carnea de peşte conţine proteine şi puţine calorii (20g de proteine; 130kcal/100g produs).
Aceste calităţi face peştele deosebit de util, pentru a putea slăbi sănătos. Alimentele ce conţin proteine stimulează arderea grăsimilor, întrucât metabolismul proteic este un consumator intens de energie.
• Dar, cel mai mare avantaj este că carnea de peşte, pe lângă faptul că este sănătoasă, oferă o saţietate incredibilă, iar acest lucru se produce cu minim de calorii şi maxim de nutrienţi. Carnea de peşte în meniu oferă saţietate şi reduce considerabil numărul zilnic de calorii, ce ar proveni de la multe alte alimente consumate de-a lungul zilei.
• Un alt avantaj este că peştele nu are carnea grasă şi nu contribuie la creşterea colesterolului în sânge. Peştele este cea mai bună sursă de acizi graşi Omega-3, grăsimi sănătoase esenţiale pentru organism. Oamenii de ştiinţă au descoperit că acizii graşi Omega 3 reduc colesterolul în sânge, evită înfundarea vaselor sanguine, fiind absolut esenţiali pentru buna funcţionare a creierului şi dezvoltarea sănătoasă a copilului.
Asociaţia Americană a Inimii recomandă consumul de peşte gras, în special macrou, păstrăv de lac, hering, sardine, somon, cel puţin de două ori pe săptămână, pentru a preveni bolile de inimă.
• Pentru a beneficia de proprietăţile peştelui este recomandat să-l prepari sănătos, nicidecum prăjit în ulei.
Cum poţi prepara uşor şi sănătos peştele într-un regim de slăbire?
Întrucât gospodinele adoră reţetele uşor de gătit, îţi sugerăm o reţetă de preparare a peştelui, pe cât de savuroasă, pe atât de simplă, iar această modalitate te va ajuta să incluzi şi mai mult consumul de peşte în meniu.
Prepară simplu un macrou la cuptor:
Dacă ai făcut rost de un macrou îngheţat, decongelează peştele şi curăţă-l de branhii şi intestine.
Aşează peştele spălat şi scurs pe o folie de aluminiu (mărimea foliei trebuie să acopere bucata de pește). Asezonează peştele, la interior şi exterior, cu suc de lămâie, sare, specie de busuioc uscat şi puţin piper la dorinţă, nu ai nevoie de ulei.
Înfăşoară peştele în folie şi răsuceşte capetele foliei în sus. Pune peştele în cuptorul preîncălzit, la 150 de grade şi lasă-l la copt 40 de minute. Savurează acest fileu sănătos de peşte cu o salată de legume!