Un tânăr din Ialoveni cultivă broccoli pe două hectare de teren!

Leguma va ajunge în magazinele şi pieţele alimentare din ţară. Ideea de afacere a prins viaţă datorită unui grant european. Tânărul spune că acest broccoli, crescut în Moldova, este mai ieftin şi mai sănătos.

separator

yyyyAntreprenorul Adrian Cojuşnean din satul Malcoci, Ialoveni are o plantaţie de peste două hectare de broccoli.

Practicile le-a luat de la elveţieni, acolo unde a făcut un stagiu, iar de la idee până la afacere lui Adrian Cojuşnean i-a trebuit un pic de curaj, ambiţie şi un grant european.

Seminţele de broccoli agricultorul le-a adus din Elveţia, iar plantele nu sunt foarte pretenţioase, deși necesită îngrijire specială.

„Fiecare soi are săptămâna sa, când trebuie plantat. Sunt unele tactici speciale care trebuie utilizate, iar ploaia o formăm artificial, cu ajutorul maşinii de irigare”, spune Andrei.

Pentru ca moldovenii să poată cumpără brocoli proaspăt şi de calitate, Adrian Cojuşnean a trebuit să rişte atunci când a investit în afacere. A obţinut un grant de două sute de mii de lei, care l-a ajutat să procure o parte din utilaje.

Agricultorul spune că nu se va opri aici. El își doreşte să cucerească şi pieţele europene, iar pentru asta mai are nevoie de investiţii mari pentru că această legumă se păstrează în stare proaspătă cel mult câteva săptămâni.

Un kilogram de broccoli produs în Moldova costă în jur de 40 de lei.

sursa: www.publika.md

La 51 de ani arată cu 20 de ani mai tânără! Cine este vedeta
Articolul anterior
Cristina Şişcanu este însărcinată!
Articolul următor
Alte articole interesante