Ingrediente pentru 4-6 persoane
- 250 g făină albă „000“
- 2 ouă
- 1 gălbenuş
- 130 g unt
- 120 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 portocală
Pentru umplutură:
- 200 g ciocolată menaj
- 150 ml smântână dulce
Pentru decor:
- zahăr pudră
Pune într-un castron mare făina, ouăle, gălbenuşul, zahărul, untul tăiat bucăţi şi înmuiat la temperatura camerei. Adaugă zahărul vanilat şi coaja rasă de la portocală.
1. Frământă bine cu mâinile până obţii un aluat neted şi omogen. Acoperă-l cu folie şi pune-l în frigider 30 de minute.
2. Pune aluatul pe planşeta presărată cu făină şi întinde cu sucitorul o foaie groasă de 0,5 cm. Cu ajutorul unei forme speciale decupează biscuiţii. Aşază-i într-o tavă şi coace-i 20 de minute la 180º C.
3. Topeşte ciocolata într-un vas pus la bain-marie sau la microunde şi, când s-a răcit, încorporeaz-o în frişca obţinută din smântâna bătută.
4. Umple biscuiţii răciţi cu spuma de ciocolată şi serveşte-i presăraţi cu zahăr pudră.
Sugestie:
Ca bază pentru aluatul de biscuiţi poţi folosi 100 g migdale măcinate şi 100 g făină. Restul ingredientelor pentru aluat rămân neschimbate. Pentru umplutură, poţi face o cremă de cafea şi ciocolată, topind 200 g de ciocolată de menaj şi 90 g de unt. Adaugă 100 ml de cafea espresso şi frişcă obţinută din 150 ml de smântână dulce.
Reţetă preluată din „Dulciuri”
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md