Pentru aspic:
- 350 ml apă
- 4 foi de gelatină (circa 15 g)
- 150 g zahăr
- 50 ml zeamă de lămâie
- 350 g căpşuni
- 100 ml vin alb
Pentru sosul de kiwi:
- 2 kiwi
- 30 g zahăr
- 1 lămâie
Pentru decor:
- 100 g căpşuni
- 100 ml frişcă
- frunze de mentă
Pune la fiert într-o oală apa, zahărul, zeama de lămâie, vinul alb şi 2 căpşuni tăiate jumătăţi.
1. Lasă siropul să fiarbă şi, între timp, pune la înmuiat foile de gelatină într-un vas cu apă rece. Când siropul începe să clocotească, adaugă gelatina bine stoarsă.
Amestecă, strecoară-l prin sită şi lasă-l la răcit.
2. Toarnă în patru forme sau castronele puţin aspic şi pune-le în congelator să se întărească. Între timp, spală şi curăţă căpşunile de codiţe şi taie-le sferturi. Scoate formele din congelator, aşază în fiecare câteva bucăţi de căpşuni şi toarnă deasupra aspic, cât să le acopere. Pune din nou formele în congelator şi lasă-le să se întărească cel puţin o oră.
3. Cât timp se întăreşte aspicul, curăţă kiwi şi taie-le bucăţi, apoi mixează-le cu zahăr şi cu zeama de la o lămâie până când obţii un sos omogen. Trece-l printr-o sită fină
care să reţină seminţele de kiwi şi pune-l în frigider.
4. Scoate formele din congelator, răstoarnă-le pe farfurii şi toarnă în jurul lor sosul de kiwi. Decorează cu frunze de mentă, bucăţi de căpşuni şi frişcă.
Reţetă preluată din „Dulciuri”
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md