Mulți au rămas cu mâncare în plus după sărbători, iar nutriționiștii le-au oferit o serie de sfaturi. Ei au explicat și de ce nu putem ține salata de boeuf la frigider prea mult timp.
Salata boeuf, sarmalele saurăciturile nu au lipsit de pe masa de sărbători. Mulți au rămas cu mâncare, iar nutrițoniștii le-au explicat cât este bine să ținem preparatele la frigider. Aceștia au observat că majoritatea afecţiunilor digestive apar din cauza consumului de mâncăruri alterate, scrie evz.ro.
Ce reguli de conservare trebuie să respectăm
Pentru a evita problemele digestive este important să respectăm anumite reguli de conservare atunci când vine vorba de mâncarea rămasă de la masa de sărbătoare. Aloysa Hourigan, şefa Biroului Australian de Nutriţie, a declarat că temperatura ideală din frigider este de 6-8 grade Celsius. Însă, produsele din ouă, pui, porc sau lactate au grade diferite de alterare.
Salata de boeuf nu rezistă mult
Specialista a declarat că salata boeuf nu rezistă mai mult de 48 de ore.Aceasta se depozitează în frigider doar acoperită și trebuie consumată cât se poate de repede. Primul semn că maioneza nu mai este bună de mâncat este atunci când formează o crustă. Este indicat să o arunci după 48 de ore dacă nu vrei să ai probleme de sănătate.
„Salata boeuf rezistă maximum două zile la frigider, deoarece conține maioneză, un preparat care poate foarte ușor oxida și râncezi. În cazul în care ne gândim să o ținem o perioadă mai lungă, spre trei zile, ar trebui să adăugăm în maioneză o cantitate mai mare de lămâie. Lămâia are un rol antioxidant și previne râncezirea maionezei în 24 de ore”, spun specialiștii.