Ce cafea beau milionarii? Modul incredibil prin care este produsă

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi în toată lumea. Iubitorii de cafea sunt dispuși să își sacrifice economiile pentru îmbătătoarea aromă, iar bogații planetei se dau în vânt după soiuri rare și scumpe, vândute cu mii de dolari, în cantități limitate. Iată ce cafea beau milionarii!

separator

Cafea din insula Saint Helena

Saint Helena este o insulă mică de origine vulcanică, în Oceanul Atlantic. Este considerată unul dintre cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Insula a fost o exilă pentru Napoleon Bonaparte. Cafeaua din acest paradis este cultivată din 1733. E vorba doar despre soiuri organice, deoarece în procesul de creștere, se folosesc numai îngrășăminte naturale. Plantațiile se află la o altitudine de 3 mii de metri, iar cafeaua și-a câștigat faima datorită gustului excepțional și volumului de producție foarte mic. Un kilogram de cafea 180 de dolari și foarte preferată de londonezi.Blue Mountain Coffee

Acest soi crește pe o pantă alpină mică, la o altitudine de 1800 m deasupra nivelului mării, în rezervația naturală națională Jamaica. Fasolea acestei cafea are o formă alungită și o culoare neobișnuită, albastru-verde. Soiul Blue Mountain este numit regal și este considerat standardul gustului și aromei. Este vândut la un preț de 500 de dolari pentru 1 kg. Volumele de producție sunt limitate. Aceasta este singura cafea care nu este ambalată în saci, ci în butoaie de lemn. Aproape întreaga recoltă este exportată în Japonia. Cafeaua este considerată foarte prestigioasă printre oamenii de afaceri bogați. Ian Fleming, autorul romanelor lui James Bond, a trăit mult timp în Jamaica și a fost un fan al acestui soi.Cafea Hacienda La Esmeralda

O varietate foarte rară și scumpă. Crește în nord-vestul Panamei. Zona în care se află ferma este certificată ca fiind lipsită de efectele dăunătoare ale activității umane. Ecosistemul acestei regiuni este păstrat de proprietarii de plantații în starea inițială. Această cafea este considerată cea mai ecologică din lume.

Arborii de cafea sunt crescuți pe pante bogate în soluri vulcanice, la o altitudine de 1700 m. Culturile sunt recoltate exclusiv manual, selectând numai cele mai coapte și cele mai roșii fructe.

Cafeaua se vinde numai la licitații, în loturi mici. Prețul pentru 1 kilogram este de 800 de dolari. Experții apreciază gustul acestei cafele ca fiind unul dintre cele mai bune din lume, este complex și luxos. Acesta conține nuante picante de ciocolată și fructe. Hacienda La Esmeralda a fost recunoscută de mai multe ori ca fiind cea mai bună cafea din lume.

Cafea Kopi Luwak

Acest soi este cel mai scump din lume, pentru că un kilogram de fructe costă 1.300 de dolari. Este cultivată în Indonezia, Filipine și India de Sud. Totuși, detaliile ar putea să te surprindă. În aceste regiuni, locuiește jderul de palmier. Vețuitoarele mănâncă fructele cele mai coapte, iar în sistemul lor digestiv sunt digerate numai straturile exterioare ale boabele, resturile de fructe fiind excretate întregi. Muncitori instruiți extrag boabele nedigerate din reziduurile animale. Se spune că în stomacul animalului, boabele de cafea sunt îmbogățite cu mosc, iar acest lucru conferă băuturii un gust de ciocolată și o aromă delicioasă. Producerea unei astfel de cafele nu depășește 500 kg pe an. O ceașcă de cafea costă 110 dolari și poate fi găsită la coffee shop-ul din Londra DSTRKT sau la renumitul hotel Paris Ritz. Consumul unei astfel de băuturi scumpe și rare este considerată foarte prestigioasă printre bogătanii ruși.Trebuie menționat că producția de cafea, în mod similar, se realizează și în alte părți ale lumii.

Cafeaua Black Ivory este produsă în Thailanda cu ajutorul elefanților și costă 1.100 dolari per kg. Producătorii din întreaga lume hrănesc cu boabe de cafea, lilieci, lame și chiar reni. Dar Kopi Luwak a fost și rămâne cea mai exclusivistă și mai scumpă cafea din lume.

Mai mulți moldoveni au ajuns în sclavie în Spania, fiind înșelați de către o agenţie de ocupare a forţei de muncă din țara noastră
Articolul anterior
În ce condiții trăiește o familie cu zece copii, considerată una dintre cele mai sărace în Marea Britanie?
Articolul următor
Alte articole interesante