Ce cafea beau milionarii? Modul incredibil prin care este produsă

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi în toată lumea. Iubitorii de cafea sunt dispuși să își sacrifice economiile pentru îmbătătoarea aromă, iar bogații planetei se dau în vânt după soiuri rare și scumpe, vândute cu mii de dolari, în cantități limitate. Iată ce cafea beau milionarii!

separator

Cafea din insula Saint Helena

Saint Helena este o insulă mică de origine vulcanică, în Oceanul Atlantic. Este considerată unul dintre cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Insula a fost o exilă pentru Napoleon Bonaparte. Cafeaua din acest paradis este cultivată din 1733. E vorba doar despre soiuri organice, deoarece în procesul de creștere, se folosesc numai îngrășăminte naturale. Plantațiile se află la o altitudine de 3 mii de metri, iar cafeaua și-a câștigat faima datorită gustului excepțional și volumului de producție foarte mic. Un kilogram de cafea 180 de dolari și foarte preferată de londonezi.Blue Mountain Coffee

Acest soi crește pe o pantă alpină mică, la o altitudine de 1800 m deasupra nivelului mării, în rezervația naturală națională Jamaica. Fasolea acestei cafea are o formă alungită și o culoare neobișnuită, albastru-verde. Soiul Blue Mountain este numit regal și este considerat standardul gustului și aromei. Este vândut la un preț de 500 de dolari pentru 1 kg. Volumele de producție sunt limitate. Aceasta este singura cafea care nu este ambalată în saci, ci în butoaie de lemn. Aproape întreaga recoltă este exportată în Japonia. Cafeaua este considerată foarte prestigioasă printre oamenii de afaceri bogați. Ian Fleming, autorul romanelor lui James Bond, a trăit mult timp în Jamaica și a fost un fan al acestui soi.Cafea Hacienda La Esmeralda

O varietate foarte rară și scumpă. Crește în nord-vestul Panamei. Zona în care se află ferma este certificată ca fiind lipsită de efectele dăunătoare ale activității umane. Ecosistemul acestei regiuni este păstrat de proprietarii de plantații în starea inițială. Această cafea este considerată cea mai ecologică din lume.

Arborii de cafea sunt crescuți pe pante bogate în soluri vulcanice, la o altitudine de 1700 m. Culturile sunt recoltate exclusiv manual, selectând numai cele mai coapte și cele mai roșii fructe.

Cafeaua se vinde numai la licitații, în loturi mici. Prețul pentru 1 kilogram este de 800 de dolari. Experții apreciază gustul acestei cafele ca fiind unul dintre cele mai bune din lume, este complex și luxos. Acesta conține nuante picante de ciocolată și fructe. Hacienda La Esmeralda a fost recunoscută de mai multe ori ca fiind cea mai bună cafea din lume.

Cafea Kopi Luwak

Acest soi este cel mai scump din lume, pentru că un kilogram de fructe costă 1.300 de dolari. Este cultivată în Indonezia, Filipine și India de Sud. Totuși, detaliile ar putea să te surprindă. În aceste regiuni, locuiește jderul de palmier. Vețuitoarele mănâncă fructele cele mai coapte, iar în sistemul lor digestiv sunt digerate numai straturile exterioare ale boabele, resturile de fructe fiind excretate întregi. Muncitori instruiți extrag boabele nedigerate din reziduurile animale. Se spune că în stomacul animalului, boabele de cafea sunt îmbogățite cu mosc, iar acest lucru conferă băuturii un gust de ciocolată și o aromă delicioasă. Producerea unei astfel de cafele nu depășește 500 kg pe an. O ceașcă de cafea costă 110 dolari și poate fi găsită la coffee shop-ul din Londra DSTRKT sau la renumitul hotel Paris Ritz. Consumul unei astfel de băuturi scumpe și rare este considerată foarte prestigioasă printre bogătanii ruși.Trebuie menționat că producția de cafea, în mod similar, se realizează și în alte părți ale lumii.

Cafeaua Black Ivory este produsă în Thailanda cu ajutorul elefanților și costă 1.100 dolari per kg. Producătorii din întreaga lume hrănesc cu boabe de cafea, lilieci, lame și chiar reni. Dar Kopi Luwak a fost și rămâne cea mai exclusivistă și mai scumpă cafea din lume.

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

ANSA retrage din comerț peste 23 tone de banane cu un conținut depășit de pesticide

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, în cadrul Programului Național de Monitorizare a conținutului de nitrați și a reziduurilor de pesticide în produsele alimentare de origine vegetală provenite din import pentru anul 2024, s-a depistat un lot de „BANANE”, cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos, țara de origine Ecuador.

Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: BANANE

ImportatorS.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”

Masa netă23 180 kg

Bananele neconforme au fost  comercializate în magazinele S.R.L. MOLDRETAIL GROUP (Linella și Fidesco) în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal).

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 511-511;

Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544

Mai mulți moldoveni au ajuns în sclavie în Spania, fiind înșelați de către o agenţie de ocupare a forţei de muncă din țara noastră
Articolul anterior
În ce condiții trăiește o familie cu zece copii, considerată una dintre cele mai sărace în Marea Britanie?
Articolul următor