Ce se întâmplă cu organismul tău dacă nu mănânci mai multe zile

Muți oameni țin diferite cure de slăbire ca să slăbească sau să detoxifice organismul, iar alții când este perioada postului se abțin de la alimente de origine animalieră. Dar ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu mănânci nimic timp de șapte zile? Totul e rău sau totule bine? Răspunsul la această întrebare îl găsești în cele ce urmează!

separator

1. Corpul tău va descompune glicogenul

Nu este rău pentru că asta face corpul tău pentru a-l transforma în energie. Deci, atunci când începeți postul, în special în primele șase ore, va face ceea ce face în mod normal, astfel încât să puteți funcționa cu suficientă energie până la următoarea masă. Dar, atunci când următoarea masă nu va veni după aproximativ șase ore, stocurile dvs. de glicogen vor începe să se epuizeze, iar tu vei simți foamea și cel mai probabil vei avea o dispoziție proastă. Inutil să spun că, cu lipsa de glicogen, veți fi foarte flămând.

2. Cetoza va începe

Când corpul își pierde capacitatea de a descompune noul glicogen care intră în corp, începe să moară de foame și să căute alte lucruri pentru a le transforma în energie. Acesta va începe să distrugă grăsimea în acizi grași, folosindu-i pentru energie în loc de carbohidrați. Acest lucru nu este rău, mai ales dacă utilizați postul ca metodă de a pierde în greutate dacă sunteți obez. Problema aici este următoarea: creierul nu poate folosi această grăsime defalcată pentru combustibil. Din această cauză, creierul caută energie în corpurile cetone. Aceasta funcționează pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece corpurile cetone nu pot înlocui glucoza. După aproximativ patru zile, aceste corpuri cetone pot începe să se acumuleze, formând acetonă care este o substanță volatilă și reactivă. Când se întâmplă acest lucru, poate scădea pH-ul sângelui, dezvoltându-se într-o stare numită acidoză, care poate duce la comă sau moarte dacă nu este inversată.

3. Veți avea insuficiență funcțională cognitivă

În timpul procesului de cetoză și acidoză, creierul începe să spargă proteina corpului dumneavoastră. Acest lucru se întâmplă deoarece proteinele eliberează aminoacizi care pot fi transformați în glucoză. Din acest motiv, veți pierde multe din funcțiile simple ale creierului care vă ajută să vă amintiți lucrurile și chiar să îndepliniți sarcini simple.

4. Corpul tău începe să se cannibalizeze

Dacă nu mâncați, atunci corpul dumneavoastră începe să se mănânce. Aceasta este pur și simplu pentru că e în căutare de surse de energie din orice. Când depozitele de grăsimi dispar, începe să distrugă masele musculare și nu se va opri acolo, mergând pe oasele voastre dacă nu mâncați.

5. Veți fi mai susceptibili la infecții

După o săptămână, nu veți avea suficiente magazine corporale pentru a lupta împotriva infecțiilor, deoarece până acum sistemul imunitar este prea slab. Nu ați mâncat vitamine și minerale esențiale pentru a vă ajuta corpul să se apere. Potrivit cercetărilor care au studiat impactul nutriției asupra șoarecilor infectați cu virusuri sau bacterii comune, imunobiologul Ruslan Medzhitov a observat următoarele care au fost publicate în News Tale:

„În timpul unei infecții virale, mâncarea oferă glucoză, care poate fi necesară pentru supraviețuire”, a spus Medzhitov.

De ce postul nu e rău

Mulți vor face o variantă de post, în cazul în care nu își epuizează complet corpul. Luați apă sau postul intermitent ca exemplu. În postul de repaus alimentar, nu consumați alimente sau băuturi, cu excepția apei, iar în timpul postului intermitent, faceți un ciclu între o perioadă de repaus și lipsă de repaus într-o anumită perioadă de timp. Ambele dintre aceste variații de post au beneficii care includ:

  1. Cresterea duratei de viata
  2. O rezistență la stres mai bună
  3. Îmbunătățește funcția creierului
  4. Posibila prevenire a cancerului
  5. Imbunatatirea sistemului imunitar
  6. Îmbunătățește sensibilitatea la insulină
  7. Pierdere în greutate
  8. Piele mai curată

Un studiu recent publicat de Institutul Național pentru Îmbătrânire a constatat că timpul zilnic de repaus îmbunătățește sănătatea și longevitatea la șoareci.

În cadrul studiului, 292 șoareci masculi au fost divizați aleatoriu în două grupe de dietă. Un grup a fost hrănit cu o dietă naturală cu conținut scăzut de zaharuri și grăsimi purificate și mai mare în proteine și fibre decât celălalt grup. Șoarecii au fost apoi împărțiți în trei subgrupe bazate pe cât de des erau disponibile alimentele. Primul grup de soareci a avut acces permanent la alimente. Un al doilea grup a fost alimentat cu 30% mai puțin calorii pe zi decât primul grup. Cel de-al treilea grup a primit o singură masă pe zi, constând în cantitatea exactă de calorii ca grup cu acces permanent. Dupa studiul care a cuprins durata de viata a soarecilor, cercetatorii au raportat ca soarecii care au mancat o masa pe zi (cea mai lunga perioada de post) pare sa aiba o durata de viata mai lunga si rezultate mai bune pentru boala obisnuita legate de varsta si tulburari metabolice.

Un alt studiu efectuat la șobolani a constatat că postul de repaus alternant protejează împotriva inflamației induse de vârstă și a fibrozei. În timp ce majoritatea studiilor privind eficacitatea postului au fost făcute pe șobolani, e o promisiune și pentru oameni. Acestea fiind spuse, luați cercetarea cu prudență și consultați întotdeauna medicul dumneavoastră înainte de a începe în orice regim de repaus pentru a vedea dacă corpul dumneavoastră poate face față efectelor.

Ai grijă de sănătatea ta!

Sursa

Ciocolata din Dubai: Ce conține rețeta celui mai inedit desert care a ”înnebunit” rețelele sociale

De mai multe luni, ciocolata Dubai a devenit un desert extrem de căutat pe glob, grație combinației unice de ingrediente: ciocolată topită, cataif și pastă de fistic.

Ciocolata din Dubai

Un desert ciocolatos cu fistic, ulei de cocos și aluat crocant.

  • Timp de preparare: 15 minute
  • Porții: 4

Ingrediente

Pentru stratul de ciocolată:

  • Ciocolată neagră: 300 g
  • Ciocolată cu lapte: 100 g
  • Ulei de cocos: 1 linguriță
  • Ciocolată albă: 50 g

Pentru umplutura de fistic:

  • Aluat gata preparat (kunafa sau similar): 150 g
  • Pastă de fistic: 75 g
  • Fistic mărunțit: 15 g
  • Sare (de orice tip): 1 vârf de cuțit

Mod de preparare

1. Pregătirea aluatului crocant

Taie aluatul kunafa în bucăți mici și prăjește-l într-o tigaie, la foc mic, până devine auriu (aproximativ 5 minute). Amestecă constant pentru a evita arderea. După ce este gata, transferă aluatul într-un bol și lasă-l deoparte.

2. Topirea ciocolatei cu lapte și a ciocolatei negre

Pune ciocolata cu lapte și ciocolata neagră într-un bol și topește-le la microunde, amestecând la fiecare 10 secunde. Procesul ar trebui să dureze aproximativ un minut. După ce s-au topit complet, adaugă uleiul de cocos și amestecă bine până la omogenizare. Lasă compoziția deoparte.

3. Prepararea umpluturii de fistic

Dacă pasta de fistic este prea tare, încălzește-o timp de 20 de secunde la microunde. Adaug-o peste aluatul crocant, presară un vârf de cuțit de sare și pudra de fistic (poți mărunți fisticul într-un mojar, dacă nu ai pudră gata pregătită). Amestecă bine totul.

4. Asamblarea desertului

Într-un alt bol, topește ciocolata albă folosind aceeași tehnică. Toarn-o la baza formei în care vei pune desertul. Peste stratul de ciocolată albă, adaugă amestecul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră, nivelând cu dosul unei linguri.

Umple fiecare formă de desert cu umplutura de fistic, apoi nivelează din nou.

5. Sigilarea desertului cu ciocolată

Toarnă restul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră deasupra umpluturii, netezind cu grijă. Îndepărtează excesul și pune formele în congelator pentru 2 ore.

6. Servire

Scoate batoanele de ciocolată din congelator și din forme. Servește desertul cu o cafea aromată sau un ceai fără zahăr pentru a echilibra dulceața.

sursa: odoras.md

Cea mai bună metodă de a pierde în greutate

Profesioniștii din domeniul medical, cercetătorii și oamenii obișnuiți au lăudat medicamente precum Ozempic și Wegovy pentru beneficiile lor. Printre acestea se numără sprijinul oferit în gestionarea zahărului din sânge și pierderea în greutate. Dar aceste medicamente sunt doar un pas. O dietă bazată pe fibre te poate ajuta să-ți atingi obiectivele de sănătate, scrie evz.ro.

Într-adevăr, medicamentele au fost supuse unor studii clinice. Acestea au indicat că sunt incredibil de eficiente, ajutând oamenii să piardă în medie 15% din greutatea lor corporală. Cu toate acestea, experții și cercetătorii sugerează că aceste medicamente sunt mai eficiente atunci când sunt combinate cu modificări ale stilului de viață. Cel mai important lucru este dieta. Rezultatele unui studiu recent din Journal of Nutrition evidențiază rolul dietei în pierderea în greutate. Mai exact, poți slăbi mai ușor consumând un tip specific de fibre numit beta-glucan.

Dietă bazată pe fibre

Cercetătorii au descoperit că suplimentele de beta-glucan au fost singurele fibre testate care au redus conținutul de grăsime și greutatea corporală la șoareci în 18 săptămâni. Un dietetician spune că studiul servește ca o demonstrația. Se demonstrează că nimic nu te va ajuta să slăbești fără efort- nici măcar medicamente anti-obezitate.

„Aportul de fibre influențează microbiota intestinală, care ajută sănătatea metabolică. Este important să ne concentrăm pe dietă, exerciții fizice și abordări farmaceutice pentru a rezolva obezitatea în mod sigur și eficient”, spune Dr. Chris Moh. Acesta este consilier de fitness și nutriție la Fortune Recomands Health.

Cu toate acestea, se pare că ar putea exista multe beneficii în ceea ce privește consumul de fibre. Acest tip de dietă a devenit foarte populară pe rețelele sociale datorită impactului bun asupra sănătății intestinale. Vestea bună? Fibrele beta-glucan se află într-un aliment preferat pentru micul dejun. În cadrul studiului, experții au evidențiat modalități de a obține fibre beta-glucan. Acestea ar putea avea unele beneficii de pierdere în greutate similare cu cele ale Ozempic.

Tipuri de fibre și beneficiile lor

Există mai multe tipuri de fibre. Să începem cu cele solubile în apă. Fibrele beta-glucan sunt solubile în apă. „Fibrele solubile în apă se dizolvă pentru a forma o substanță asemănătoare gelului. Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și promovează un intestin sănătos”, spune Michelle Routhenstein, dietetician. Tipurile de fibre solubile studiate sunt:

  • Beta-glucan. (Ovăz, orz, orez, ciuperci și alge marine)
  • Pectină (Portocale, lămâi, lime, grapefruit, fasole și roșii)
  • Dextrină de grâu (Adăugată la alimentele procesate, cum ar fi supele și sosurile, pentru a le îngroșa și a crește conținutul de fibre)

Fibrele care sunt mai puțin solubile sau insolubile nu sunt la fel de ușor de digerat. Ele se atașează de alte materiale din stomac și ies mai greu din organism. Asta nu înseamnă că sunt „rele”, totuși. Să luăm de exemplu fibrele de amidon.  „Rezistă digestiei în intestinul subțire și fermentează în intestinul gros, producând acizi grași”, spune Dr. Mohr. Routhenstein spune că leguminoasele și cerealele integrale au fibre de amidon. Fibra de celuloză este o altă fibră insolubilă inclusă în cercetare. Dr. Mohr spune că se găsește în fructe, legume, nuci și cereale integrale.

Fibre și pierderea în greutate

Dr. Mohr explică faptul că cercetătorii au hrănit șoarecii cu diete bogate în grăsimi cu diverse fibre pe bază de plante:

  • Beta-glucan
  • Pectină
  • Dextrină de grâu
  • Amidon
  • Celuloză

Experimentul a durat 18 săptămâni, iar Dr. Mohr spune că cercetătorii au măsurat:

  • Greutatea corporală
  • Adipozitatea (grăsimea)
  • Cheltuielile energetice
  • Toleranța la glucoză
  • Modificări ale microbiotei intestinale

Cum au afectat diferitele tipuri de fibre organismul

Lena Bakovic, nutriționist, spune că rezultatele sugerează că beta-glucanul ar putea ajuta la gestionarea greutății și la controlul glicemiei. „S-a constatat că scade procentul de grăsime și greutatea corporală la șoareci. Rezultatele au fost comparate cu alte tipuri de fibre, care nu au produs efecte similare. Beta-glucanul, în comparație cu alte fibre, este ușor utilizat sau fermentat de bacteriile din intestinul nostru, crescând concentrațiile de butirat. Butiratul crește atunci când bacteriile descompun fibrele”, spune Bakovic.

De ce beneficiile acestei fibre au fost comparate cu Ozempic? „Butiratul, pe cont propriu, crește eliberarea peptidei GLP-1, care promovează eliberarea insulinei și ajută la gestionarea greutății”, spune Bakovic.

Cu toate acestea, studiul a avut limitări, începând cu faptul că cercetătorii au folosit șoareci. „Studiile pe șoareci de multe ori nu se traduc perfect la rezultatele umane din cauza diferențelor în fiziologie și metabolism. Dietele umane sunt mai complexe, iar răspunsurile individuale la fibre pot varia foarte mult”, spune Routhenstein.

Totuși, Routhenstein spune că studiile pe șoareci pot oferi un punct de plecare. În timp ce rezultatele sunt promițătoare, sunt necesare studii pe oameni pentru a confirma dacă aceste constatări sunt aplicabile.

Consumul de fibre la micul dejun

Poți consuma la micul dejun un aliment delicios, care îți va oferi aportul de fibre de care ai nevoie.  „Ovăzul este o sursă excelentă de beta-glucan, care nu numai că ajută la reglarea colesterolului, dar ajută și la menținerea nivelului stabil de zahăr din sânge. Completați cu fructe de pădure proaspete, un strop de scorțișoară și o mână de nuci pentru un plus de proteine și grăsimi sănătoase”, sugerează Dr. Mohr.

Copiii nu au nevoie de dietă! Ce alimente trebuie să pui în pachețelul copilului pentru școală

Pâinea cu unt este potrivită pentru copii, mai ales că reîncepe școala. Acum este momentul perfect să reamintim și regulile alimentare pentru cei mici, scrie stirileprotv.ro.

În cazul copiilor avem o altfel de reprezentare a alimentelor, în alimentația de bază. Grăsimile sunt pe primul loc, ca și procent ocupă undeva la 35% din aportul caloric.

Nu trebuie să avem copii cu o alimentație dietetică. Este o regulă de bază sau un mint pe care trebuie să-l desființăm, inclusiv când vine vorba despre produse lactate, untul este cea mai bună grăsime din lapte, are vitamina A și D în mod natural, extrem de bine de folosit, eficientă. Sunt persoane care spun că laptele să fie degresat.

Sub nicio formă! Cele 3,5 procente din lapte sunt benefice pentru cei mici. Și când vorbim despre grăsimi, nu doar lactatele sunt importante, ci grăsimile de origine naturală, cum ar fi peștele. Ar trebui să mâncăm pește de două ori pe săptămână. Carnea de porc ar trebui și la bebelușii mai mici introdusă în diversificarea alimentației înainte de carnea de vită.

Este o carne foarte prietenoasă și face chimie bună cu organismul nostru. Suntem compatibili cu porcul și trebuie să o recunoaștem. Nu este crescut intensiv spre deosebire de pui și nu are acei acizi grași din carnea de vită.

La școală, cel mai comod și mai echilibrat este sandwich-ul. Un sandwich luat de acasă este mai bun decât orice produs ambalat. Fructele sunt desertul perfect echilibrat. Nu trebuie pusă la colț banana.

Este un fruct care este extrem de ușor de transportat și extrem de satisfăcător. Are minerale și are acest amidon care ține de foame copilului spre deosebire de fructoza multă din mere, struguri și prune.

Vedeta de peste Prut a devenit pentru prima oară mamă, la 40 de ani
Articolul anterior
Aceste coduri secrete vă vor oferi acces la funcțiile telefonului, despre care nici nu ați bănuit
Articolul următor