Cel mai simplu și delicios desert de Anul Nou de la bucătarul Petru Chicu

Anul nou se află sub influența Câinelui de Pământ. Există o superstiție legată de trecerea în noul an. Se spune că cinicului câine din 2018 îi place să se facă totul cu multă rigurozitate și atenție, la toate capitolele. Cât privește partea cu bucatele, pe masa de Anul Nou e obligatoriu să avem măcar ceva gătit de mâna noastră. Nu de alta, dar câinelui îi place să mănânce gătit în casă și mai puțin de la super-market.

separator

Totodată, nu de puține ori auzim afirmându-se: ,,Lăsați superstițiile, au cam trecut vremurile când gospodinele găteau de sărbători bunătăți care mai de care. Astăzi femeia modernă nu mai are timp de stat la cratiță sau la cuptor. Merge rapid la supermarket, cumpără cozonacul sau dulciurile pentru masa de sărbătoare și rezolvă rapid problema”.

„Nimic mai fals”, afirmă bucătarul Petru Chicu. ,,Nu doar femeile vremurilor în care trăim gătesc, ba chiar și bărbații au început să se îndeletnicească acasă cu această minunată metodă de relaxare – gătitul. Explicația e simplă: avem atâtea produse inovatoare la îndemână, încât ar fi păcat să nu gătim, măcar de sărbători, cu mâna noastră. Gătitul în casă este o artă, o plăcere care aduce armonie în familie și în viața conjugală”.

Și pentru că bucătarii nu cred în vorbe goale, Petru Chicu a răspuns provocării Dr. Oetker și a venit cu o idee pe cât de simplă, pe atât de necesară pentru toți cei care vor să gătească pentru noaptea dintre ani ceva rapid, gustos și delicios – tartă de casă.

„Un desert de o savoare aparte și pe care ar fi bine să-l scoateți din cuptor cu numai zece minute înainte de a bate orologiul miezul nopții. Aburul care vă va gâdila nările de pe masa festivă vă va umple casa și viața de aromă. Gătiți deserturi simple și aromate. Gustul în primul rând contează”, afirmă bucătarul Petru Chicu.

Iată rețeta pentru „Tartă delicioasă de casă”!

Ingrediente:

300 gr zahăr

300 gr de făină

6 ouă

300 gr de unt

un pachet de praf de copt de la Dr. Oetker

5 gr de sare

un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu de la Dr. Oetker

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade. Timp de preparare 45-50 minute. Se bat ouăle cu zahăr, peste care se adaugă untul topit și bicarbonatul de sodiu.

Totul se bate și se adaugă prin sită făina cu praf de copt de la Dr. Oetker. Compoziția obținută se amestecă lent într-o singură direcție apoi se așează în forma/ele de copt și se dă la cuptor.

Se servește cald cu un bol de înghețată sau dulceață de vișine.

Cadou de sărbători! Acest look la sigur îi va schimba radical viața
Articolul anterior
Galina Tomaș la REN Moldova TV: despre superstițiile și obiceiurile alimentare de Revelion
Articolul următor
Alte articole interesante