Un regim alimentar sănătos este de neconceput fără un consum adecvat de fibre dietetice. Atunci când ai posibilitatea să alegi între mai multe opțiuni ale unei categorii de alimente, cu siguranță este potrivit să te orientezi către produsul care să furnizeze organismului o cantitate mai mare de fibre dietetice. Și asta pentru că introducerea constantă în meniu a alimentelor bogate în fibre, precum cerealele, semințele și fructele uscate, are numeroase beneficii minune pentru sănătate.


Știai că un adult trebuie să consume zilnic 20-30 g de fibre dietetice? Ei bine, în mare parte acestea provin din fructe uscate și cereale integrale, bogate în fibre și săruri minerale.
Combinatul de panificație „Franzeluţa” te ajută să faci alegeri alimentare sănătoase!
Iată care sunt produsele de panificație recomandate în meniu:
Pâine Graham – Este alegerea ideală pentru o nutriţie sănătoasă! Pâinea „Graham” are efecte benefice asupra organismului uman datorită făinii integrale graham. Acest produs este bogat în fibre, vitamine, minerale şi are un conţinut redus de glucide asimilabile.
Pâine Praga – este preparată conform unei reţete străvechi, fără utilizarea drojdiei de panificaţie, pe bază de prospătura naturală cu hamei.
Pâine cu fructe uscate Livadia – dacă eşti adeptul unei pâini sofisticate, atunci „Livadia” e pentru tine! Fructele uscate şi nucile reprezintă o sursă bogată de vitamine, iar în această pâine am adăugat din plin prune uscate, stafide, caise uscate, miez de nuci şi malţ de secară.
Pâine De Riga – Cu gust dulce-acrișor, aromă plăcută de malț de secară, chimen și coreandru. Este preparată conform rețetei clasice letone, prin fermentare naturală în mai multe etape. Este un produs natural și sănătos, fără adaos de coloranţi şi adezivi.
Pâine Nucuşor – Nucile sunt o sursă de energie, antioxidanţi şi vitamine, iar semintele de floarea soarelui sunt un remediu de bază în combaterea bolilor de rinichi, de bila şi circulatorii, prin efectul pe care îl au în detoxifierea organismului.
Pâine Tallin – Este o pâine la prepararea căreia se foloseşte făină de calitatea I, făină de secară, malţ fermentat şi nefermentat, must de cvas şi prospătură din hamei, care conţin microelemente ce contribuie la normalizarea digestiei şi înbunătăţirea activitaţii tractului gastrointestinal. Concentratul de must de cvas este o sursă de substanţe vitale valoroase, cum ar fi carbohidraţi, aminoacizi, vitamine (B1, B2, B5, PP, D), macro- şi micro-elemente (Fe, Na, P, Ca, Mg, S, Cl, Mo).
Pâine de la Chişinău – Această pâine conţine făină integrală ce este recomandată consumatorilor de orice vârstă datorită proprietăţilor nutriţionale, dar şi a gustului plăcut.
Produsă din ingrediente naturale, cu o cantitate mare de vitamine din grupa B şi substanţe minerale precum fosforul, potasiu, magneziu, pâinea respectivă este un produs funcţional, binevenit în alimentaţia persoanelor care au grijă de sănătatea lor.
Fibrele conţinute în făina integrală joacă un rol important în procesele digestive, intensifică peristaltismul intestinal şi contribuie la eliminarea reziduurilor din organism.
Pâine Dacia – Este o pâine din făină de secară, fără zahăr, săracă în calorii şi bogată în fibre. Ingredientele folosite la preparare îi conferă pâinii valoare nutritivă deosebită, un plus de gust şi saţietate.
Pâine Nistru – pâine din amestec de făină de grâu şi făină de secară, conţine prospături naturale pe bază de culturi pure şi bacterii acidolactice. Nu conţine zahăr.
Află care sunt cele șapte beneficii minune ale alimentelor bogate în fibre dietetice:
1. Fibrele alimentare scad colesterolul
Fiind introduse în meniu în mod constant, alimentele vogate în fibre împiedică absorbția grăsimilor la nivelul intestinului subțire. Aceastea leagă colesterolul ,,rău” și îl elimină din organism.
2. Previn apariția bolilor de inimă
Fibrele dietetice scad riscul formării plăcilor de grăsime pe pereţii arterelor, prevenind bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale și hipertensiunea arterială.
3. Fibrele alimentare în dieta de slăbire
Alimentele bogate în fibre sunt alimentele de elecție în dietele de slăbire. Nu există dietă de slăbire sănătoasă, fara adiţie de alimente cu conţinut înalt de fibre!
4. Reglează funcția tractului intestinal
Fibrele alimentare facilitează motilitatea intestinului gros, reglează consistența scaunului și elimină constipația. Acestea susțin activitatea bacteriilor saprofite ,,prietenoase” din colon.
5. Consumul de fibre previne apariția cancerului de colon
Astăzi se știe că fibrele sunt compușii naturali care cresc motilitatea, contribuie la curățirea intestinului, reglarea florei intestinale și prevenirea cancerului la nivelul intestinului gros.
6. Alimentele bogate în fibre sunt utile în diabetul zaharat
Fibrele alimentare scad atât absorbția grăsimilor cât și a glucozei la nivel intestinal. Studiile medicale au arătat că fibrele dietetice previn dezvoltarea diabetului zaharat de tip 2.
7. Fibrele menţin senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp
Pe lângă faptul că conferă sațietate, alimentele bogate în fibre îmbunătaţesc tenul, combat îmbătrânirea prematură a organismului, excesul ponderal şi obezitatea.
În plus, trebuie să știi că secara conține săruri minerale de fier, calciu, fosfor, magneziu, kaliu, fibre dietetice, proteine, vitaminele grupului B, vitamina A, C,E,PP, K. Secara este un excelent purificator sangvin, hemostatic, sedativ, depurativ, antiinflamator, energizant, remineralizant, emolient, laxativ, vitaminizează şi fortifică întreg organismul.
,,Franzeluţa” are grijă de sănătatea ta şi a întregii tale familii!