Cele șapte beneficii minune ale alimentelor bogate în fibre dietetice!

Un regim alimentar sănătos este de neconceput fără un consum adecvat de fibre dietetice. Atunci când ai posibilitatea să alegi între mai multe opțiuni ale unei categorii de alimente, cu siguranță este potrivit să te orientezi către produsul care să furnizeze organismului o cantitate mai mare de fibre dietetice. Și asta pentru că introducerea constantă în meniu a alimentelor bogate în fibre, precum cerealele, semințele și fructele uscate, are numeroase beneficii minune pentru sănătate.

separator

 

Știai că un adult trebuie să consume zilnic 20-30 g de fibre dietetice? Ei bine, în mare parte acestea provin din fructe uscate și cereale integrale, bogate în fibre și săruri minerale.

Combinatul de panificație „Franzeluţa” te ajută să faci alegeri alimentare sănătoase!

Iată care sunt produsele de panificație recomandate în meniu:

Pâine Graham – Este alegerea ideală pentru o nutriţie sănătoasă! Pâinea „Graham” are efecte benefice asupra organismului uman datorită făinii integrale graham. Acest produs este bogat în fibre, vitamine, minerale şi are un conţinut redus de glucide asimilabile.

Pâine Praga – este preparată conform unei reţete străvechi, fără utilizarea drojdiei de panificaţie, pe bază de prospătura naturală cu hamei.

Pâine cu fructe uscate Livadia – dacă eşti adeptul unei pâini sofisticate, atunci „Livadia” e pentru tine! Fructele uscate şi nucile reprezintă o sursă bogată de vitamine, iar în această pâine am adăugat din plin prune uscate, stafide, caise uscate, miez de nuci şi malţ de secară.

Pâine De Riga –  Cu gust dulce-acrișor, aromă plăcută de malț de secară, chimen și coreandru. Este preparată conform rețetei clasice letone, prin fermentare naturală în mai multe etape. Este un produs natural și sănătos, fără adaos de coloranţi şi adezivi.

Pâine Nucuşor – Nucile sunt o sursă de energie, antioxidanţi şi vitamine, iar semintele de floarea soarelui sunt un remediu de bază în combaterea bolilor de rinichi, de bila şi circulatorii, prin efectul pe care îl au în detoxifierea organismului.

Pâine Tallin – Este o pâine la prepararea căreia se foloseşte făină de calitatea I, făină de secară, malţ fermentat şi nefermentat, must de cvas şi prospătură din hamei, care conţin microelemente ce contribuie la normalizarea digestiei şi înbunătăţirea activitaţii tractului gastrointestinal. Concentratul de must de cvas este o sursă de substanţe vitale valoroase, cum ar fi carbohidraţi, aminoacizi, vitamine (B1, B2, B5, PP, D), macro- şi micro-elemente (Fe, Na, P, Ca, Mg, S, Cl, Mo).

Pâine de la ChişinăuAceastă pâine conţine făină integrală ce este recomandată consumatorilor de orice vârstă datorită proprietăţilor nutriţionale, dar şi a gustului plăcut.

Produsă din ingrediente naturale, cu o cantitate mare de vitamine din grupa B şi substanţe minerale precum fosforul, potasiu, magneziu, pâinea respectivă este un produs funcţional, binevenit în alimentaţia persoanelor care au grijă de sănătatea lor.

Fibrele conţinute în făina integrală joacă un rol important în procesele digestive, intensifică peristaltismul intestinal şi contribuie la eliminarea reziduurilor din organism.

Pâine Dacia – Este o pâine din făină de secară, fără zahăr, săracă în calorii şi bogată în fibre. Ingredientele folosite la preparare îi conferă pâinii valoare nutritivă deosebită, un plus de gust şi saţietate.

Pâine Nistru – pâine din amestec de făină de grâu şi făină de secară, conţine prospături naturale pe bază de culturi pure şi bacterii acidolactice. Nu conţine zahăr.

Află care sunt cele șapte beneficii minune ale alimentelor bogate în fibre dietetice:

1. Fibrele alimentare scad colesterolul

Fiind introduse în meniu în mod constant, alimentele vogate în fibre împiedică absorbția grăsimilor la nivelul intestinului subțire. Aceastea leagă colesterolul ,,rău” și îl elimină din organism.

2. Previn apariția bolilor de inimă

Fibrele dietetice scad riscul formării plăcilor de grăsime pe pereţii arterelor, prevenind bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale și hipertensiunea arterială.

3. Fibrele alimentare în dieta de slăbire

Alimentele bogate în fibre sunt alimentele de elecție în dietele de slăbire. Nu există dietă de slăbire sănătoasă, fara adiţie de alimente cu conţinut înalt de fibre!

4. Reglează funcția tractului intestinal

Fibrele alimentare facilitează motilitatea intestinului gros, reglează consistența scaunului și elimină constipația. Acestea susțin activitatea bacteriilor saprofite ,,prietenoase” din colon.

5. Consumul de fibre previne apariția cancerului de colon

Astăzi se știe că fibrele sunt compușii naturali care cresc motilitatea, contribuie la curățirea intestinului, reglarea florei intestinale și prevenirea cancerului la nivelul intestinului gros.

6. Alimentele bogate în fibre sunt utile în diabetul zaharat

Fibrele alimentare scad atât absorbția grăsimilor cât și a glucozei la nivel intestinal. Studiile medicale au arătat că fibrele dietetice previn dezvoltarea diabetului zaharat de tip 2.

7. Fibrele menţin senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp

Pe lângă faptul că conferă sațietate, alimentele bogate în fibre îmbunătaţesc tenul, combat îmbătrânirea prematură a organismului, excesul ponderal şi obezitatea.

În plus, trebuie să știi că secara conține săruri minerale de fier, calciu, fosfor, magneziu, kaliu, fibre dietetice, proteine, vitaminele grupului B, vitamina A, C,E,PP, K. Secara este un excelent purificator sangvin, hemostatic, sedativ, depurativ, antiinflamator, energizant, remineralizant, emolient, laxativ, vitaminizează şi fortifică întreg organismul.

,,Franzeluţa” are grijă de sănătatea ta şi a întregii tale familii!

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN.

Alimentele ultraprocesate sunt cele care conțin ingrediente ce „nu sunt niciodată sau foarte rar folosite în bucătărie sau tipuri de aditivi ale căror funcție este să facă produsul final gustos sau mai atrăgător”, potrivit Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Aceste ingrediente, care se găsesc în produse precum băuturile răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, pot include conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți artificiali, emulgatori care opresc separarea și zahăr, sare și grăsimi adăugate sau modificate pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Carnea procesată și alimentele și băuturile cu zahăr nu prezintă aceleași riscuri precum cerealele integrale ultraprocesate, spre exemplu.

Studiul a analizat date obținute de la peste 100.000 de specialiști din domeniul sănătății din SUA care nu au avut cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

În perioada 1986-2018, participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață din doi în doi ani. La fiecare patru ani, ei au completat un chestionar detaliat despre alimentație.

Grupul care a consumat cea mai redusă cantitate de alimente ultraprocesate a mâncat în jur de 3 mese pe zi, în medie, în timp ce grupul aflat la polul opus a servit cam șapte mese pe zi, potrivit studiului publicat miercuri în revista The BMJ.

Riscul de deces a fost cu 4% mai mare pentru cei care au mâncat cel mai mult, inclusiv un risc cu 9% mai mare de moarte din cauza bolilor neurodegenerative.

„Cerealele, pâinea din cereale integrale, de exemplu, sunt considerate alimente ultraprocesate, dar conțin diferite substanțe nutritive benefice, precum fibre, vitamine și minerale”, a explicat Dr. Mingyang Song, cercetătorul de la Harvard care a condus acest studiu.

„Pe de altă parte, cred că oamenii ar trebui să încerce să evite sau să limiteze consumul anumitor alimente ultraprocesate, precum carnea procesată, răcoritoarele îndulcite cu zahăr și băuturile îndulcite artificial.”

Cercetătorii au descoperit și că cel mai important factor care contribuie la reducerea riscului de deces este calitatea alimentației generale a unei persoane.

„Dacă oamenii mențin o dietă general sănătoasă, nu cred că trebuie să se sperie sau să se alarmeze. Modelul alimentar general rămâne factorul predominant care determină consecințele asupra sănătății.”

O dietă sănătoasă este variată, cu cât mai multe fructe și legume de diferite culori și cereale integrale, potrivit Dr. Peter Wilde, cercetător al Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie.

„Dacă te îngrijorează aditivii alimentari, atunci alege alimente care un un nivel scăzut de aditivi. Ai grijă, totuși, la conținutul nutrițional al alimentelor ultraprocesate pe care alegi să le consumi.”

„Lucrurile nu sunt alb-negru. Un anumit aliment nu este nici bun, nici rău, ci conține elemente de ambele feluri, iar echilibru dintre cele două poate să depindă de cantitatea pe care o mănânci”, a mai spus Wilde.

sursa: digi24.ro

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Îndrăgitul artist din Ukraina, Alekseev vine la Chișinău! Va fi un show incendiar
Articolul anterior
Un cunoscut fotbalist, în vârstă de numai 44 de ani, a fost găsit mort în propria mașină
Articolul următor