Dieta sănătoasă te ajută să ții bolile la distanță și să te bucuri mereu de un corp suplu și sprinten. Iată cinci alimente sănătoase pe care, în viziunea specialiștilor, poți să le incluzi zilnic în meniu.
Frunze verzi
Experții spun că „frunzele verzi” sunt unul dintre alimentele miracol al naturii. Legumele cu frunze verzi, cum ar fi salata, varza creață, sunt bogate în acid folic, vitamina A și vitamina C, care reduc riscul de cancer și îmbătrânire prematură. De asemenea, consumul zilnic de astfel de legume poate preveni apariția diabetului și a hipertensiunii arteriale.
Fructe cu coajă lemnoasă
Mulți nutriționiști recomandă fructele cu coajă lemnoasă precum migdalele, alunele, nucile, deoarece sunt foarte bogate în fibre, microelemente și grăsimi bune. Dacă alegi să mănânci aceste alimente bogate în fibre, vei avea o digestie mai ușoară, senzația de foame se va reduce și, în plus, vei evita și gustările nesănătoase dintre mese.
Ceapa
Ceapa poate fi consumată atât proaspătă, cât și adăugată în supe sau alte mâncăruri. Specialiștii nu ezită să spună că dacă vom face din ceapă un aliment consumat în mod regulat, beneficiile pentru sănătatea noastră vor fi maxime.
Cereale integrale
Cerealele rafinate, cum ar fi orezul alb și paștele făinoase, pierd circa 90% din valoarea nutritivă, în urmă procesului de rafinare. Este un motiv în plus pentru a alege să mănânci cereale integrale – cum ar fi orezul brun, ovăzul integral etc. Pe lângă beneficiile aduse digestiei tale, cerealele integrale te ajută să ai și și un abdomen plat, descurajând acumularea de grăsimi în zona inferioară a abdomenului.
Chefir sau iaurt
Consumul zilnic de iaurt te va ajută decisiv în a avea o digestie bună, mai spun specialiștii. În plus, sunt o doză sănătoasă de calciu, pentru oase și dinți puternici și evitarea osteoporozei. De asemenea, conțin bacterii bune pentru tractul digestiv. Poți consuma în fiecare zi 200 de ml de iaurt sau chefir, în calitate de gustare între mesele principale ale zilei.