Consumul de carne în exces te îmbătrânește mai repede

Orice dietă severă este periculoasă pentru organism, dar cele care se bazează pe proteine de origine animală, cum ar fi regimul francez Dukan, provoacă o serie de probleme de sănătate.

separator
Consumul de carne în exces te îmbătrânește mai repede

Pe lângă faptul că sporesc apariția bolilor de inimă, predispun organismul la anumite tipuri de cancer, provoacă tulburări autoimune, dar și îmbătrânesc mai rapid organismul.

carneChiar dacă nu ții o dietă severă bazată pe proteine animale, pentru că ești destul de suplă și nu ai nevoie de un regim mai strict pentru a-ți menține silueta, în schimb consumi fără strictețe carne (spre exemplu) în fiecare zi, află că acest fapt duce la dezechilibre importante în corpul  tău. Are loc o demineralizare a oaselor și celulelor, accelerând procesul de îmbătrânire și instalare a osteoporozei.

Proteinele animale fac parte din alimentele acide

În cazul în care consumi foarte multe alimente acide, celulele corpului nu mai funcționează corespunzător. Astfel organismul încearcă să preia mineralele din oase pentru a-și restabili alcalinitatea. Rezultatul este formarea de radicali liberi care acționează negativ asupra organismului, sporind procesul de îmbătrânire.

În plus, dacă mănânci proteine de origine animală zilnic, organismul nu reușește să le digere. Astfel proteinele putrezesc în colon, devenind destul de toxice. Acestea mai blochează digestia eficientă a alimentelor sănătoase.

În afară de faptul că sunt bogate în proteine, alimentele de origine animală din păcate sunt sărace în fibre, vitamine și minerale. De aceea, consumă proteine de origine animală rațional: carnea slabă de 2-3 ori pe săptămână, oul la fel, în schimb lactatele pot fi consumate mai des. Și consumă produse bogate în fibre, vitamine și minerale, cum ar fi: fructele și legumele. Acestea dimpotrivă încetinesc procesul de îmbătrânire, conferă energie organismului și te mențin în formă.

Text: Snejana Țugui

Picături jenante
Articolul anterior
Sacouri chic pentru primăvară-vară 2013! (60 foto)
Articolul următor
Alte articole interesante