Consumul de iaurt reduce riscul de cancer la sân

Oamenii de știință recomandă consumul de iaurt natural, pentru că are în compoziție bacterii benefice care diminuează inflamația și astfel scade incidența cancerului mamar. Se pare că una dintre cauzele cancerului de sân este inflamația declanșată de bacteriile dăunătoare, spun cercetătorii. Iaurtul conține lactobacili, bacterii „prietenoase” organismului. Și în laptete matern se găsesc microorganisme benefice bebelușului. Părerea specialiștilor este că aceste bacterii sunt protectoare, reducând riscul de cancer la sân.

separator

Oamenii de știință spun că ideea lor, încă neprobată, este susținută de dovezile disponibile, care susțin că inflamația indusă de bacteriile dăunătoare favorizează apariția cancerului. Cercetătorii susțin că, astfel, există un remediu preventiv simplu și ieftin pentru femei: să consume iaurt natural zilnic pentru a fi ferite de cancer de sân.

Iaurtul conține bacterii benefice pentru fermentația lactozei întâlnite frecvent în lapte, similar cu bacteriile – sau microflora – găsite în laptele matern. Acest lucru demonstrează că laptele matern nu este steril. Bacteriile care fermentează lactoza sunt frecvent întâlnite în lapte și se găsesc în canalele galactofore ale sânului în timpul alăptării și pentru o perioadă necunoscută după ce mama încetează alăptarea. Sugestia lor este că aceste bacterii care fermentează lactoza în sân sunt protectoare, deoarece în fiecare an alăptarea reduce riscul de cancer de sân cu 4,3%.

Ce spun studiile?

Există aproximativ 10 miliarde de colonii de bacterii în corpul uman și, în timp ce majoritatea sunt inofensive, unele bacterii declanșează inflamații în organism. Inflamația cronică distruge germenii nocivi, dar dăunează și organismului. Una dintre cele mai frecvente afecțiuni inflamatorii este boala gingiilor sau parodontoza, despre care oamenii de știință spun că favorizează apariția cancerului oral, esofagian, de colon, pancreatic, de prostată și de sân.

Cercetătorii concluzionează că acele celule stem care se divid pentru a reface mucoasa canalelor galactofore sunt influențate de microfloră, iar anumite componente ale microflorei au fost depistate în alte organe, cum ar fi colonul și stomacul, ceea ce crește riscul de dezvoltare a cancerului.

Prin urmare, este posibil să apară un scenariu similar și la sân, prin care microflora rezidentă are impact asupra diviziunii celulelor stem și crește riscul de cancer.

Ce beneficii are consumul de iaurt?

Este bogat în substanțe nutritive importante

Iaurtul oferă aproape fiecare nutrient de care corpul tău are nevoie. Este deosebit de bogat în calciu, vitaminele din complexul B și minerale.

Este bogat în proteine

Iaurtul, în special soiul grecesc, este foarte bogat în proteine. Proteinele îți scad apetitul și te ajută să îți controlezi greutatea.

Ajută digestia

Unele tipuri de iaurt conțin probiotice, care pot stimula sănătatea digestivă prin reducerea simptomelor tulburărilor gastrointestinale comune, cum ar fi balonarea, diareea și constipația.

Îți poate întări sistemul imunitar

Iaurtul oferă probiotice, vitamine și minerale, toate acestea pot stimula imunitatea și pot preveni anumite boli.

Te poate proteja împotriva osteoporozei

Iaurtul este bogat în vitamine și minerale care joacă un rol-cheie în menținerea sănătății osoase. Consumul acestuia în mod regulat poate reduce riscul de osteoporoză.

Menține inima sănătoasă

Indiferent de conținutul său de grăsimi, iaurtul menține inima sănătoasă prin creșterea colesterolului HDL „bun” și reducerea tensiunii arteriale.

Cum să alegi cel mai bun iaurt pentru sănătatea ta?

Sortimentele simple, neîndulcite sunt cele mai bune, deoarece conțin ingrediente minime, fără zahăr adăugat. Sortimentele cu grăsimi conțin mai multe calorii, dar asta nu înseamnă că sunt nesănătoase. Doar asigură-te că respecți doza recomandată. De asemenea, ar trebui să căuți iaurturi care să conțină culturi vii și active pentru a-ți asigura rezervele de probiotice care îți mențin sănătatea.

Cât iaurt e recomandat să consumăm pe zi?

Pentru oricine are vârsta de peste 9 ani este recomandat consumul a până la 3 cești de iaurt pe zi.

Sursa

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN.

Alimentele ultraprocesate sunt cele care conțin ingrediente ce „nu sunt niciodată sau foarte rar folosite în bucătărie sau tipuri de aditivi ale căror funcție este să facă produsul final gustos sau mai atrăgător”, potrivit Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Aceste ingrediente, care se găsesc în produse precum băuturile răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, pot include conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți artificiali, emulgatori care opresc separarea și zahăr, sare și grăsimi adăugate sau modificate pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Carnea procesată și alimentele și băuturile cu zahăr nu prezintă aceleași riscuri precum cerealele integrale ultraprocesate, spre exemplu.

Studiul a analizat date obținute de la peste 100.000 de specialiști din domeniul sănătății din SUA care nu au avut cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

În perioada 1986-2018, participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață din doi în doi ani. La fiecare patru ani, ei au completat un chestionar detaliat despre alimentație.

Grupul care a consumat cea mai redusă cantitate de alimente ultraprocesate a mâncat în jur de 3 mese pe zi, în medie, în timp ce grupul aflat la polul opus a servit cam șapte mese pe zi, potrivit studiului publicat miercuri în revista The BMJ.

Riscul de deces a fost cu 4% mai mare pentru cei care au mâncat cel mai mult, inclusiv un risc cu 9% mai mare de moarte din cauza bolilor neurodegenerative.

„Cerealele, pâinea din cereale integrale, de exemplu, sunt considerate alimente ultraprocesate, dar conțin diferite substanțe nutritive benefice, precum fibre, vitamine și minerale”, a explicat Dr. Mingyang Song, cercetătorul de la Harvard care a condus acest studiu.

„Pe de altă parte, cred că oamenii ar trebui să încerce să evite sau să limiteze consumul anumitor alimente ultraprocesate, precum carnea procesată, răcoritoarele îndulcite cu zahăr și băuturile îndulcite artificial.”

Cercetătorii au descoperit și că cel mai important factor care contribuie la reducerea riscului de deces este calitatea alimentației generale a unei persoane.

„Dacă oamenii mențin o dietă general sănătoasă, nu cred că trebuie să se sperie sau să se alarmeze. Modelul alimentar general rămâne factorul predominant care determină consecințele asupra sănătății.”

O dietă sănătoasă este variată, cu cât mai multe fructe și legume de diferite culori și cereale integrale, potrivit Dr. Peter Wilde, cercetător al Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie.

„Dacă te îngrijorează aditivii alimentari, atunci alege alimente care un un nivel scăzut de aditivi. Ai grijă, totuși, la conținutul nutrițional al alimentelor ultraprocesate pe care alegi să le consumi.”

„Lucrurile nu sunt alb-negru. Un anumit aliment nu este nici bun, nici rău, ci conține elemente de ambele feluri, iar echilibru dintre cele două poate să depindă de cantitatea pe care o mănânci”, a mai spus Wilde.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

sursa: digi24.ro

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Mărturii șocante ale medicilor din prima linie, în țările în care situația devine crâncenă
Articolul anterior
Un copil din Căușeni este căutat cu disperare deja de câteva săptămâni
Articolul următor