Nucile, alunele și semințele sunt bogate în grăsimi sănătoase. Totuși, păstrarea îndelungată a acestora poate avea un dezavantaj: uleiurile pe care le contin se pot descompune rapid în prezenta luminii, căldurii și oxigenului și pot deveni râncede. Ei bine, pentru a evita acest fenomen, poți păstra miezul de nucă, pentru perioade mai lungi, în congelator.

separator

Sertarele întunecate ale congelatorului sunt locuri perfecte pentru depozitarea semințelor sau a nucilor, chiar și un an de zile, fără să își schimbe gustul.

Imediat ce le-ai cumpărat, transferă-le în pungi cu închidere ermetică și încearcă să elimini cât mai mult din aerul din pungă. Apoi așază-le în congelator. Le poti păstra și în frigider, dar acolo vor rezista doar 6-7 luni.

De fiecare dată când vrei să folosești o parte din ele, nu uita să le scoți de la rece cu câteva ore înainte și să aștepți să ajungă la temperatura camerei.

sursa