Cum să alegi corect mandarinele și portocalele

În ajunul Revelionului, dar și de Crăciun tarabele din piețele locale și rafturile magazinelor sunt doldora de mandarine, portocale dar și alte fructe exotice. Mandarinele nu sunt doar un simbol al Anului Nou, acestea sunt fructe foarte gustose și extrem de sănătose! Cu o aromă extraordinară care îmbunătățește starea de spirit și creează o atmosferă festivă, în plus, fructele sunt capabile să crească pofta de mâncare, să îmbunătățească procesele metabolice și să saturează organismul cu vitamine esențiale și oligoelemente.

separator
Așadar, îți prezint câteva recomandări cum sa alegi aceste fructe corect pentru a obține beneficiul și plăcerea maximă!

  • Dacă la o ușoară contracție a mandarinei sau a portocalei, coaja produce suc, atunci  fructul este copt și proaspăt.
  • Dacă coaja se desprinde ușor în de miez, imediat la curățare și aproape în întregime – mandarina este coaptă și merită atenție.
  • Nu alegeți fructele cu părțile moi sau deformate. Astfel de mandarine sau apelsine au fost fie înghețate în timpul transportului, fie au început deja să se altereze.
  • Mandarinele acre sunt de obicei mai mari și aplatizate, decât cele dulci.
  • Portocalele coapte și gustoase sunt deseori mai grele decât cele acide.
  • Petele mai închise la culoare sunt un semn că fructul a început să fermenteze.
  • Coaja moale, la portocală, este un semn că fructul este uscat; la mandarină însa, coaja trebuie să fie moale, dar nu foarte moale, pentru că aceasta indică că fructele sunt vechi.

Portocalele și mandarinele se păstrează destul de bine la temperatura camerei, însă numai pentru câteva zile. Pentru a le avea mai mult timp și pentru ca ele să își păstreze gustul deosebit, cel mai bine este sa le țineți la frigider.

Te-ai îngrășat după sărbători? Scapă de kilograme rapid!
Articolul anterior
O mare companie își retrage de pe piață mai multe loturi de prezervative, pentru că nu au trecut testele durabilității
Articolul următor