Cura drastică pe care o ține Anna Lesko. Care e dieta la care vedeta apelează doar o dată sau de două ori pe an

Anna Lesko susține că nu este adepta dietelor de slăbire. Însă, a recunoscut că, din când în când, apelează la un truc alimentar. Despre ce dietă vorbește cântăreața în vârstă de 43 de ani.

Anna Lesko a dezvăluit ce dietă ține, recunoscând că este singura cură pe care o agreează, deoarece este bună și pentru detoxifierea ficatului, potrivit Viva.ro. În completare, cântăreața în vârstă de 43 de ani a mărturisit că dieta este una extrem de drastică, motiv pentru care nu o recomandă pentru toată lumea.

Care e dieta drastică la care Anna Lesko apelează doar o dată sau de două ori pe an: „Nu mă abțin”

Anna Lesko a fost întrebată ce părere are despre curele de slăbire. Fără nicio ezitare, cântăreața a răspuns că nu crede în diete, ci, mai degrabă, într-un stil de viață echilibrat și sănătos.

„Eu nu cred în cure, eu cred într-un stil de viață echilibrat, într-o alimentație sănătoasă. Trebuie să recunosc că nu mă abțin de la pofte, dar mănânc în cantități mici. Dulce nu prea mănânc și cred că asta contează foarte mult. Am făcut sport mereu, l-am întrerupt aproximativ acum trei ani și m-am reapucat acum trei luni, sunt o fire activă, am arderile bune.”, a mărturisit Anna Lesko.

Se pare că cel mai important aspect pentru cântăreața în vârstă de 43 de ani este să arate întotdeauna bine. Din acest motiv, ea a recunoscut că o dată pe săptămână apelează și la doctorul dermatolog pentru a-și face câteva tratamente de hidratare.

„Nu știu ce să vă spun, nu fac minuni, sunt normală. Într-adevăr, îmi place să țin cont de faptul că trebuie să arăt bine. Îmi îngrijesc pielea. Nu exagerez cu salonul de frumusețe sau de cosmetică, nu am răbdare. O dată pe săptămână apelez la doctorul meu dermatolog pentru hidratarea tenului.”

Anna Lesko a mărturisit că timp de o săptămână, maxim două, bea doar apă, cu suc de lămâie și miere, fără să mănânce nimic. Practic, un fel de limonadă, cum o numește ea.

„Nu cred în diete, pentru că îți forțezi și minți organismul. Am una singură de detoxifiere a ficatului (cea cu miere și lămâie, e ca un fel de limonadă, practic te hidratezi toată ziua, dar nu ai voie să mănânci nimic; este o cură drastică, între 7 și 14 zile. Nu toată lumea poate să o țină. Eu o fac o dată sau de două ori pe an).”

Anna Lesko crede că o calitate obligatorie pentru orice femeie este gătitul: „Eu consider că întotdeauna trebuie să ai mâncare în casă”

În rest, se pare că frumoasa cântăreață nu se abține de la nimic și mănâncă tot ce poftește, dar în cantități mici. Aceasta sfătuiește pe oricine are probleme cu greutatea să se prezinte la medic și să nu încerce nicio „dietă minune” acasă.

„Dacă cineva are probleme cu greutatea, trebuie să apeleze la un medic specialist. Mănânc bine, nu mă abțin de la nimic, dar arderile mele sunt foarte bune. Am o rigoare, o disciplină: sală, nu beau sucuri, nu combin carbohidrați cu proteine.”

Întrebată dacă gătitul ar trebui să fie o calitate pentru o femeie, Anna Lesko a răspuns afirmativ, completând că femeile sunt, de regulă, destul de iritate atunci când nu mănâncă și e bine să aibă mereu ceva gătit prin preajmă.

„Da, e o calitate obligatorie ca femeia să știe să gătească. Într-o manieră umoristică, da. În realitate, chiar își găsește rostul pe undeva, pentru că eu am întâlnit și femei cu care nu te poți înțelege până nu au mâncat. Li se întâmplă și bărbaților, și femeilor. Eu nu îmi schimb comportamentul dacă sunt flămândă. Pot să fiu flămândă toată ziua, eu sunt fix la fel. Pentru mine este o nevoie fiziologică, dar nu îmi schimb starea. Foarte mulți oameni din viața mea nu au răbdare sau atenție dacă le este foame. Orice ai discuta cu ei, este de mântuială, iar pentru mine e cumplit.”, a mărturisit Anna Lesko, citată de aceeași sursă.

„Am învățat să funcționez după acești parametri. Eu consider că întotdeauna trebuie să ai mâncare în casă, trebuie să intre în rutina zilnică și n-ai încotro. Oricât de obosită ești, ceva poți încropi, ceva poți face, dacă ai mâncare. Știi că vine soțul tău, vin copiii, e nevoie să faci ceva. Chiar și când îți vin invitații, mie mi se pare foarte important să gătești ceva, fie și o simplă salată. Eu nu sunt adepta soluției de a comanda mâncare. Prefer să trântim cartofi prăjiți cu ceapă și cu murături decât să comandăm ceva.”, a mai dezvăluit cântăreața în vârstă de 43 de ani.

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile

Dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus, sfatul specialiștilor este să eviți dietele restrictive şi să le adopți pe cele sănătoase, care te vor ajuta să îți menții greutatea pe termen lung.

Dieta mediteraneeană

Regim alimentar specific unor ţări precum Italia sau Grecia, dieta meditearaneeană pune accent pe consumul de legume, cereale integrale, grăsimi săntoase provenite din ulei de măsline, fructe, lactate şi carne slabă. Persoanele care ţin dietă mediteraneeană nu numai că slăbesc, dar sunt şi ferite de bolile cardiovasculare. În plus, poate oferi protecţie faţă de demenţă, diabet de tip 2 şi cancer. Poţi adopta acest regim consumând preponderent: iaurt grecesc, ovăz, ton, pâine integrală, spanac, porumb, roşii, linte, fasole, brânză slabă, verdeţuri, carne de pui şi de curcan.

Idee de mese: mic dejun: iaurt cu ovăz sau omletă cu legume; prânz: salată de ton cu porumb sau supă cremă de linte; cină: pui la grătar cu legume.

Dieta DASH

Concepută pentru scăderea tensiunii arteriale, DASH este şi un regim care te ajută să slăbeşti sănătos. Alimentele indicate în această dietă sunt: fructele şi legumele proaspete, cerealele integrale, grăsimile nesaturate, carnea slabă de pasăre, lactatele cu conţinut scăzut de grăsimi. Cele interzise sunt: alimentele sărate (mezeluri, brânzeturi, conserve, murături), grăsimile trans (prăjeli, margarină, produse de patiserie) şi cele saturate (prezente în produsele de origine animală), dulciurile.

Idee de mese: mic dejun: omletă cu ardei sau ou fiert cu avocado; prânz: ghiveci de legume cu salată verde sau piept de pui cu orez; cină: somon la grătar cu broccoli.

Vezi şi: 60% din decesele de cauză cardiovasculară se produc din acest motiv!

Dieta flexitariană

Este perfectă pentru cei care doresc să reducă din consumul de carne. Regimul flexitarian îmbină principiile vegetarianismului cu consumul ocazional de carne de pui sau pește. Persoanele care adoptă acest regim pot avea un nivel caloric zilnic fie de 1.200 de calorii, fie de 1.600 sau 1.800. Acesta diferă în funcţie de activitatea fizică – dacă eşti mai activ, îl poţi alege pe cel de 1.600 (femeie) sau 1.800 (bărbat). Această dietă permite, în afară de scăderea în greutate, şi normalizarea colesterolului şi a hipertensiunii. Dieta pune accent pe consumul de alimente sănătoase şi pe reducerea celor cu grăsimi, cu zahăr, limitarea produselor de panificaţie, a celor procesate (mezeluri), iar carnea se consumă mai rar.

Idee de mese: mic dejun: pâine integrală prăjită cu avocado sau 2 ouă ochiuri; prânz: salată Caesar sau supă de roşii; cină: piept de pui la grătar cu salată verde.

Dieta TLC

Regimul TLC (Therapeutic Lifestyle Changes sau dieta schimbărilor terapeutice ale stilului de viaţă) a fost concepută de specialiştii americani de la Institutul Naţional de Sănătate şi Asociaţia Americană a Inimii. Dieta ajută la slăbit, precum şi la scăderea colesterolului, iar principiul de bază este reducerea drastică a grăsimilor saturate precum cele din carnea grasă, lactate cu conţinut mare de grăsimi şi prăjeli. De asemenea, susţine consumul de fibre, care au rolul de a scădea colesterolul. Dieta TLC propune un consum zilnic de 1.200 de calorii, în cazul femeilor, şi de 1.600 de calorii (bărbaţi).

Idee de mese: mic dejun: lapte degresat cu fulgi de ovăz; prânz: paste cu legume sau salată de legume cu pui la cuptor; cină: orez cu broccoli.

Dieta Ornish

Acest regim, care a fost numită astfel după cel care a creat-o, medicul cardiolog Dean Ornish, este sănătoasă şi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi a diabetului de tip 2. Alimentele sunt împărţite în 5 grupe: de la cea care le include pe cele mai sănătoase (grupa 1) până la cele deloc sănătoase (grupa 5).

sursa

Înghețata nu îngrașă! Ce efect are desertul verii asupra siluetei

Desertul cel mai consumat în aceste zile de vară este, desigur, înghețata. Nutriționiștii ne dau o veste bună: înghețata nu strică siluetei… cu o condiție însă.

Ne aflăm în plină vară și desertul vedetă al sezonului fierbinte este, evident, înghețata, amintește medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Aceasta a explicat că înghețata se numără printre puținele dulciuri “prietenoase” cu silueta, cu o anumită condiție.

„Este desertul cel mai sigur pentru siluetă! Nu cred să existe cineva pe lume căruia să nu îi placă înghețata. Și nu exista un moment mai potrivit pentru a savura acest desert delicios decât zilele călduroase de vară. Înghețată hidratează, răcorește, ne satisface pofta de dulce, este o sursa generoasa de calciu și nu îngrașă… așa tare”, a scris Mihaela Bilic.

Medicul nutriționist spune că înghețata este un aliment hidratant, gustos și care ne poate asigura o sursă bună de calciu. Și nu strică siluetei dacă sunt alese oricare alte variante în afară de cele cu multă ciocolată sau alune. Aceasta e condiția unei înghețate „prietenoase cu silueta”, a explicat Mihaela Bilic.

Medicul nutriționist a adăugat că înghețata este “cel mai sigur desert pentru siluetă”, dacă alegem variantele cu fructe, fără adaos de sosuri de ciocolată sau alune.

„Înghețata e un amestec de lapte cu zahar din care zahărul se absoarbe lent, are indice glicemic similar făinoaselor (deci mai mic decât al prăjiturilor) și de aceea este desertul cel mai sigur pentru siluetă… cu condiția să alegeți o variantă fără tone de alune și sirop de ciocolată.

În plus, înghețată e aerată (injectată cu aer) de aceea e pufoasă, expandată și pare multă când, de fapt, e ușoară la gramaj. Priviți de curiozitate diferență dintre greutatea în grame și volumul pe care îl ocupa o cutie de înghețată. Și avantajele continuă: consistența ei cremoasă stimulează o zonă specială din creier responsabilă de plăcere, de aceea înghețată ne satisface la maxim și ne dă o stare de bine.

2 cupe de înghețată înseamnă și o porție de calciu de care avem nevoie zilnic, la orice vârstă.

Ca să nu mai spun că pentru copii și adolescenți trebuie să fie desertul preferat oricărui tort sau prăjitură… ei nu consumă niciodată suficient lapte.

Mizez pe faptul că oricum vă place înghețată, așa că nu vreau să vă conving ci doar să vă confirm faptul că, alături de fructe, înghețată este un desert super-sănătos. Și delicios!”, a mai spus Mihaela Bilic.

Cum poate ajuta înghețata la pierderea unor kilograme în plus

În același timp, medicul nutriționist susține că, dacă respectăm anumite reguli alimentare, înghețata ne poate ajuta să slăbim.

„Cu un aport caloric de până în 600 de calorii pe zi, vei slăbi chiar dacă acele calorii provin din îngheţată, cartofi prăjiţi sau altceva. Şi, într-adevăr, funcţionează. Credeţi-mă! În limita a 500 de calorii, poate am mânca trei ciorbe, de exemplu. Dar dacă tu hotărăşti că vrei acel aliment, mănânci acel aliment, dar să fie în limita a 500-600 de calorii. E o chestiune de cantitate. Nimic pe lume nu este fără calorii, în afară de apă. Totul are calorii, şi salata verde. Dar contează cantitatea”, a explicat Mihaela Bilic, potrivit unica.ro.

De ce este broccoli atât de sănătos

Broccoli este recunoscut ca una dintre cele mai sănătoase legume, însă în ciuda beneficiilor sale pentru organism, conține și cantități mici de otravă.

Sulforafanul, căci despre ea este vorba, e o substanță cu potențial toxic, iar aceasta se regăsește și în alte legume precum ridichile și conopida, conform declarațiilor medicului Răzvan Vintilescu.

Broccoli conține și substanțe toxice pentru organism

Conform medicului, consumul acestei legume declanșează o substanță cu potențial toxic care activează proteina de șoc termic, ajutând astfel organismul să-și fortifice enzimele de detoxifiere.

Cu alte cuvinte, consumând broccoli, corpul este expus la o cantitate mică de otravă, care îmbunătățește de fapt capacitatea sa de a elimina alte toxine.

„E posibil acest lucru pentru că ficatul tău conține enzime de detoxifiere, de fază unu și de fază doi, care pot transforma o travă într-o particulă inofensivă. Sulforafanul din broccoli, leguma, care este îndrăgită, cum spuneam, de absolut toți nutriționiștii, declanșează acest sistem”, a explicat medicul Răzvan Vintilescu pe rețelele sociale.

În continuare, medicul a subliniat că nimic nu e ceea ce pare atunci când vine vorba de corpul nostru, iar acesta reacționează complet diferit față de cum ne-am aștepta să se întâmple.

Răzvan Vintilescu a explicat că, cu cât o persoană ține mai multe diete în viața sa, cu atât are tendința să se îngrașe mai rapid și mai mult. Acest lucru e din cauza faptului că singurul obicei constant este să țină diete în mod incorect.

De asemenea, sportul și exercițiile fizice pot crea inițial microinflamații, dar apoi permit organismului să elimine inflamația.

În cazul postului, chiar dacă apare senzația de foame, acesta activează mecanismele corpului care contracarează foamea și stimulează dezvoltarea celulelor creierului.

Postul stimulează, de asemenea, mitocondriile și regenerează sistemul imunitar, mai spune medicul.

Experții subliniază că includerea broccoliului în dietă poate reduce riscul de boli cardiovasculare.

Datorită conținutului său bogat în fibre, antioxidanți și compuși antiinflamatori, broccoli a demonstrat capacitatea de a reduce nivelul de colesterol, de a îmbunătăți tensiunea arterială și de a sprijini sănătatea inimii.

De asemenea, această legumă furnizează o sursă bogată de vitamine și antioxidanți care contribuie la întărirea sistemului imunitar împotriva agenților patogeni și substanțelor nocive.

În mod particular, o cană de broccoli tocat furnizează 90% din valoarea zilnică recomandată pentru vitamina C, depășind aportul acestui nutrient susținător al sistemului imunitar față de o portocală de dimensiuni medii.

sursa

Ucrainenii se tem de ”cea mai cumplită și întunecată iarnă”
Articolul anterior
Un bărbat a omis să-i ceară numărul de telefon unei femei cu care s-a întâlnit. Ce a urmat
Articolul următor