Migdalele conțin numeroase vitamine şi minerale, printre care vitamina E, calciu, zinc, magneziu şi acizi graşi Omega-3. Dacă le vei înmuia în apă, vei beneficia mai mult de proprietățile benefice ale migdalelor.
De ce este bine să înmoi migdalele înainte de a le consuma?
Puțini știu că pieliţa migdalelor uscate conţine un inhibitor enzimatic care protejează seminţele de germinaţia prematură, conform secretele.com. Înmuierea migdalelor înlătură acest inhibitor. Mai mult decât atât, migdalele înmuiate în apă sunt mai uşor de digerat şi oferă o cantitate mai mare de substanţe nutritive. În acest fel, aceste alimente devin mai sănătoase per ansamblu.
Iată ce beneficii ai migdalele pentru sănătate:
Pentru inimă – Potasiul, proteinele şi grăsimile mononesaturate sprijină sănătatea inimii. Vitamina E reduce afecţiunile cardiace şi magneziul previne atacurile de cord. În plus, nutrienţii din migdale contribuie la atenuarea inflamaţiilor arteriale.
Vei avea mai multă energie – Consumarea zilnică a unui pumn de migdale asigură organismului un plus de energie. Cuprul, manganul şi riboflavina accelerează totodată metabolismul.
Mai puţin colesterol – Migdalele reduc nivelurile de colesterol deoarce conțin calciul şi a vitamina E.
Pentru creier – Migdalele sprijină sănătatea sistemului nervos. Acestea conţin riboflavină şi L-carnitină, substanţe care îmbunătăţesc activitatea cerebrală şi scad riscul de apariţie a bolii Alzheimer.
Oase sănătoase – Datorită mineralelor, vitaminelor şi mai ales fosforului, migdalele întăresc oasele. Astfel, se previne apariția osteoporozei, dar şi bolile dentare.
Reglează tensiunea arterială – Potasiul conţinut contribuie la echilibrarea tensiunii arteriale.
Previn cancerul – Îmbunătăţirea motilităţii intestinale reduce riscul de apariţie a cancerului de colon, iar migdalele au inclusiv această proprietate.
Așadar, ai o mulțime de motive pentru a introduce migdalele înmuiate în dieta ta zilnică.