Vă prezentăm un desert foarte simplu și gustos, potrivit mai ales pentru copii. Poate fi consumat și în perioada postului, sau de cei care sunt la dietă.
Este considerat un desert dietetic, deoarece nu conține ouă, zahăr sau lactate de origine animală.
Se prepară foarte ușor dacă aveți un robot sau un blender. Dacă nu, puteți folosi mașina de tocat carne pentru a mărunți ingredientele necesare.
În loc de nuci puteți folosi alune, arahide sau migdale, iar în loc de banane puteți folosi avocado. Miezul de avocado este foarte potrivit pentru budinci vegetariene. Mixat în blender, se transformă într-o cremă foarte fină și vâscoasă, și are un gust neutru.
Ingrediente necesare:
- 200 g de nuci
- 3 banane
- 4 linguri de miere de albine
- 3 linguri de amidon
- 1 ½ cană de apă sau lapte de soia
- 1 linguriță de esență de vanilie
- ½ linguriță de sare
Mod de preparare
Pentru a fi mai gustoase, puteți rumeni ușor miezul de nucă în cuptor sau într-un ceaun pe aragaz. Măcinați-le apoi prin mașina de tocat sau în blender.
Puneți miezul de nucă, apa sau laptele de soia, mierea de albine, sarea și esența de vanilie în blender. Mixați până rezultă o compoziție omogenă.
Dacă nu aveți un robot, amestecați toate ingredientele cu o lingură, până obțineți o compoziție fină. Dacă vi se pare că este prea vârtoasă, mai adăugați puțină apă sau puțin lapte.
Puneți compoziția rezultată într-o oală, pe aragaz, și lăsați-o să fiarbă la foc mic câteva minute, până când se îngroașă ca o cremă.
După ce s-a răcit, transferați crema în blender și adăugați bananele. Mixați până când acestea se mărunțesc și se incorporează în cremă.
Turnați compoziția de budincă în cupe, boluri sau alte recipiente. Poate fi servită imediat, simplă sau cu diferite fructe. O puteți lăsa de asemenea să stea la rece câteva ore înainte de a o servi.