Dieta cu care poți slăbi până la 25 de kilograme. Nu exclude niciun aliment și are o singură regulă

Dieta Rina, numită și dieta de 90 de zile, este un plan de alimentaţie care vă ajută să slăbiţi între 18 şi 25 kg în trei luni, ceea ce înseamnă o scădere de 1,5-1,8 kilograme pe săptămână.

Chiar dacă este greu de crezut, aveţi voie să mâncaţi orice, atât timp cât respectați o regulă importantă: NU combinați grupele de alimente, în aceeși zi.

Regulile dietei

–          Alimentele sunt împărţite în patru grupe de bază, în funcţie de substanţele nutritive pe care le furnizează organismului. Astfel, aveţi patru tipuri de zile de dietă din punct de vedere al combinării alimentelor, care se repetă pe parcursul celor trei luni

–          Zilele sunt denumite astfel (proteine, amidonuri, carbohidraţi şi fructe) nu pentru că o zi întreagă trebuie să mâncaţi doar acele alimente, ci datorită principalului ingredient din cadrul meselor

–          Un alt aspect important al acestui regim este şi faptul că în trei din cele 90 de zile, şi anume în zilele 29, 58 şi 87, după ziua de fructe, trebuie să se consume doar apă. În caz că vi se face foame şi credeţi că nu o să vă abţineţi de la ronţăit, puteţi să vă preparaţi o supă uşoară de legume sau să beţi suc de fructe sau de legume proaspete.

– nu vă înfometaţi, ci mâncaţi patru până la cinci mese pe zi;

– nu este indicat să omiteţi nimic din meniu, deoarece fiecare aliment îşi are rolul său, şi dacă nu le consumaţi pot apărea carenţe;

– în zilele de proteine, între masa de prânz şi cină trebuie să treacă patru ore, în zilele de carbohidraţi trei ore, iar în cele de vitamine două ore;

– după cele 90 de zile de dietă puteţi mânca normal, dar pentru încă 90 de zile la micul dejun trebuie să consumaţi doar fructe. Dacă în acest interval de după dietă mai slăbiţi încă 3 kilograme, înseamnă că schimbarea a avut loc în organism.

–          În această dietă este foarte important să respectaţi un anumit program de masă, astfel încât organismul să poată funcţiona şi să se refacă la capacitatea sa maximă. Acest program constă în trei perioade zilnice.

–          Perioada de purificare este între ora 4:00 până la ora 12:00. În acest interval trebuie să mâncaţi fructe şi legume proaspete din două în două ore.

–          Perioada de ingestie ţine de la ora 12:00, când are loc prânzul, până la ora 20:00. Înainte de această ultimă oră trebuie să luaţi cina. Nu contează atât de mult cantitatea de alimente ingerată, cât aspectele legate de combinarea acestora şi de intervalul dintre mese.

–          Ultima perioadă este cea de digestie, între orele 20:00 şi 4:00, în care nu trebuie să consumaţi nimic.

Dieta Rina

 Exemple de meniu

În fiecare zi a dietei veţi consuma mere, pere, piersici, pepene, banane, fructe uscate sau legume proaspete la micul dejun. Dacă vă săturaţi de fructe în stare solidă, le puteţi înlocui cu un pahar cu suc proaspăt preparat din fructele sau din legumele preferate, neîndulcit.

Ziua 1: Proteine

Prânz: Carne fiartă sau friptă: trei felii (200 g). O puteţi înlocui cu trei ouă fierte sau cu diferite feluri de brânzeturi. Alături de carne sau de lactate aveţi voie o felie de pâine şi o salată oricât de mare doriţi, condimentată cu sare, piper sau verdeţuri, dar fără ulei. La două ore după prânz trebuie să consumaţi 200 ml de supă fără tăiţei sau orice fel de paste făinoase.

Cină: Trebuie să consumaţi jumătate din ceea ce aţi mâncat la prânz, dar fără supă şi pâine.

Lactatele se pot consuma doar în această zi.

Ziua 2: Amidon

Prânz: După micul dejun cu fructe, consumaţi la prânz orice fel de legume (fasole, mazăre, linte, morcovi, cartofi şi altele) fierte la abur sau înăbuşite, condimentate cu sos de roşii, cu ketchup sau cu verdeţuri. Alăturaţi legumelor şi o felie de pâine şi o salată mare.

Cină: Consumaţi aceleaşi legume ca şi la prânz, dar în cantităţi mai mici.

Ziua 3: Carbohidraţi

Prânz: Paste fierte cu condimente şi sos simplu de roşii sau aluat de pizza cu ketchup, bulion sau roşii, fără caşcaval sau carne.

Cină: O felie mică de tort/prăjitură, câteva felii de cozonac ori trei cupe cu îngheţată. Puteți consuma, în plus, o felie de ciocolată de menaj.

Ziua 4: Fructe

Prânz: Aceasta este ziua în care trebuie să consumaţi orice fel de fructe şi în orice cantitate, la micul dejun, prânz şi cină.

După cele patru zile de regim repetaţi totul respectând ordinea indicată. Alternaţi zilele după cum este precizat mai sus, nu săriţi peste nicio masă, nu le schimbaţi ordinea şi nu uitaţi de ziua cu apă.

sursa: doctorulzilei.ro

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

ATENȚIE CONSUMATORI! A fost retras acest produs dintr-un supermarket din Chișinău

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a retras de pe rafturile unui supermaket file de păstrăv sărat, motivu retragerii fiind contaminarea cu Listeria monocytogenes, informează unica.md.

Ce este Listeria monocytogenes?

Este o bacterie Gram-pozitiva, care cauzeaza listerioza. Este o bacterie facultativa anaeroba, capabila sa supravietuiasca in prezenta sau absenta oxigenului. Se poate dezvolta si reproduce in interiorul celulelor gazda si este unul dintre agentii patogeni ai virusului alimentar  cel mai virulent, cu 20-30% dintre infectiile cu listerioza alimentara, scrie www.reginamaria.ro

Listeria monocytogenes poate infecta creierul, membranele maduvei spinarii si/sau fluxul sanguin al gazdei prin ingerarea alimentelor contaminate, cum ar fi laptele nepasteurizat sau alimente crude.

Un risc crescut il reprezinta femeile insarcinate, nou-nascutii, pacientii imunodeprimati sau persoanele cu afectiuni, cum ar fi diabetul zaharat. Daca este contactata in timpul sarcinii, infectia poate cauza avort. Prezenta infectiei inaintea sau in timpul nasterii poate determina listerioza neonatala.

Perioada de incubatie variaza intre cateva zile si cateva saptamani. Simptomele sunt dependente de poarta de intrare: oculara, cutanata, infecta amigdalelor, etc.

Complicatiile listeriozei sunt reprezentate de: septicemie, endocardita sau meningoencefalita. Listerioza poate afecta orice organ, pe cale limfatica sau hematogena.

Diagnosticul de certitudine al infectiilor listeriene se bazeaza pe izolarea germenului in cultura, din sange, lichid amniotic si lichid cefalo-rahidian.

Așa arată ciupercile otrăvitoare. Asta îți poate salva viața

Pe lângă sortimentele comestibile, există foarte multe ciuperci otrăvitoare, care ne pot pune viața în pericol. Iată cum arată ciupercile otrăvitoare.

1. Ciuperca albă

Ciuperca albă poate fi confundată cu ușurință cu alte ciuperci comestibile. Ea nu trebuie consumată niciodată, având un nivel ridicat de toxicitate și putând cauza probleme grave la nivel gastrointestinal.

2. Muscăriță sau Pălăria Șarpelui

Muscărița sau buretele muștelor, așa cum este cunoscută în popor această ciupercă, conține acid ibotenic și muscimol, substanțe care au efecte neurotoxice și care pot cauza halucinații.

3. Buretele pestriț

Buretele pestriț este un alt tip de ciupercă ce trebuie evitat. Acesta conține o sumedenie de toxine, care atunci când ajung în organism produc halucinații, probleme digestive și intoxicații.

4. Buretele viperei

Această ciupercă este letală. Acesta conține o toxină numită amanitină, care atunci când ajunge în organism provoacă reacții dintre cele mai grave, care pot ajunge să fie letale.

5. Văloasă delicată

Ciuperca cunoscută în popor sub denumirea „Văloasă delicată” este letală și asta pentru că pe lângă alte toxine, aceasta conține orelanină, o substanță care poate duce la insuficiență renală și hepatică.

6. Cortinara de munte

O altă ciupercă ce conține substanța letală orelanină este Cortinara de munte. Aceasta nu trebuie ingerată și asta pentru că poate pune în pericol viața celui ce o consumă.

7. Gheba de brad

Gheba de brad are un aspect comun  și poate fi confundată cu alte ciuperci comestibile. Atunci când este consumată, efectele acesteia sunt letale.

8. Burete porcesc

Buretele porcesc este responsabil pentru apariția Sindromului Paxillus, fiind letal pentru organismul uman.

Inteligența Artificială, folosită în Republica Moldova într-un amplu plan de dezvoltare a țării
Articolul anterior
După un șoc, opoziția din exil își imaginează un viitor fără Navalnîi. A fost cel care a dat tonul unei revoluții antiputiniste
Articolul următor