Dovleacul este una dintre binecunoscutele plante comestibile și are proprietăți medicinale substanțiale, datorită prezenței unor substanțe chimice naturale și unice, care sunt comestibile.

Toamna nu avem cum să nu mâncăm această legumă gustoasă și benefică. Pe lângă aroma plăcută a deserturilor cu dovleac, acesta poate fi gătit în zeci de moduri ingenioase și, mai important decât atât, este extrem de sănătos pentru noi, indiferent de vârsta pe care o avem.
Iată câteva beneficii a dovleacului:
Dovleacul te poate ajuta să slăbeşti
Acesta favorizează digestia și previne depunerea grăsimilor, datorită unui conținut mic și rar de vitamina T. În plus, dovleacul stimulează activitatea rinichilor.
Reglează glicemia şi ţine nivelul colesterolului sub control, prevenind diabetul şi afecţiunile inimii
Totodată substanțele active din dovleac îmbunătățesc circulația sanguină și previn agravarea unor afecțiuni cardiovasculare degenerative.
Dovleacul conţine o cantitate mare de vitamina A
100 de grame din această legumă oferă nu mai puțin de 70% din necesarul zilnic. Printre altele, vitamina A este vitală pentru sănătatea mucoaselor, a ochilor, pielii, părului și unghiilor. Împreună cu vitamina E, aceasta previne îmbătrânirea pielii și apariția ridurilor.