Gustare energizantă, fără aditivi, inventată de studenţi şi profesori din România!

Câțiva profesori și studenți de la o Universitate din Galați au inventat o gustare vegetală și naturală pentru persoanele active. Produsul sută la sută natural va reprezenta România la concursul European de inovație în alimentaţie, „Ecotrophelia”. Concursul va avea loc în Germania, la începutul lunii octombrie.

separator

Echipa „HEMPIRE TEAM”, cu produsul HEMP Mini-Meal, pregătit în laboratoarele Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, a obţinut premiul I la competiţia naţională.

Profesorii şi studenţii care au inventat produsul spun că au obţinut o gustare pentru persoanele active. Aceasta se serveşte între mese, este energizantă şi nu are în compoziţie aditivi. În plus, este uşor de transportat şi foarte gustoasă, spun inventatorii gustării.

„Produsul nostru este o gustare. Este format dintr-o pastă tartinabilă vegetală din piure de mazăre şi cânepă, dar în compoziţie sunt şi alte legume, pentru gust. Nu am folosit aditivi, este un produs sută la sută vegetal. Se consumă pe un biscuit făcut tot de noi din făină integrală de grâu şi cânepă. Este o gustare între mese, pentru sportivi, pentru oamenii activi. Produsele sunt ambalate în cutiuţe uşor de transportat în poşetă, în genţi. Gustarea are 500 de kilocalorii şi asigură aproximativ un sfert din necesarul zilnic al unei persoane active. Este o gustare comodă, sănătoasă, plină de proteine, naturală şi foarte gustoasă, este un produs complet. Pentru cei activi înlocuieşte ciocolata, produsele de patiserie pline de grăsimi şi aditivi, energizantele”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniela Istrate, unul dintre coordonatorii proiectului.

Produsul HEMP Mini-Meal a fost realizat de profesorii coordonatori Eugenia Pricop, Octavian Baston şi Daniela Istrate şi de studenţii Laureana Odajiu, Alina Gabriela Bogdan şi Gabriela Dănoiu.

Studenţii care au lucrat luni de zile la acest proiect spun că produsul a fost testat de prieteni şi de membri ai familiei, care s-au declarat încântaţi de gust.

„Ideea este a tuturor, a studenţilor şi a coordonatorilor. Ne-am propus să facem o gustare naturală, uşor de transportat şi cu gust foarte bun. Produsul se adresează persoanelor active şi a fost realizat în două luni şi jumătate. Îl recomand oricând, oricui. Prietenii şi familia au gustat deja şi au fost surprinşi pentru că este un produs foarte bun, chiar este gustos”, a spus Alina Gabriela Bogdan.

Anul trecut, studenţii din Galaţi au reuşit să câştige premiul cel mare al concursului „Ecotrophelia” 2018 de la Paris, cu o îngheţată bio, fără lactoză şi hipocalorică, realizată integral din zer.

Sursa

 

Soluția „miraculoasă” și ieftină pentru dinți și gingii sănătoase, recomandată în momente de criză

Îngrijirea orală poate fi foarte costisitoare pentru mulți oameni ai planetei. Deși poate părea banal, o periuță și o pastă de dinți sunt lux pentru cei din colțurile sărace ale lumii. Ca să nu mai vorbim despre mersul la stomatolog. Chiar și pentru ei există o soluție ieftină și eficientă pentru a avea grijă de dantura lor, scrie presa română.

Un stomatolog britanic de top recomandă o soluție temporară pentru cei care au probleme cu dinții și gingiile și nu au acces imediat la servicii medicale: gargara cu apă cu sare. „În momentele în care accesul la îngrijirea stomatologică poate fi dificilă din cauza listelor de așteptare sau a altor limitări, menținerea unei sănătăți orale bune devine crucială. Din fericire, o practică simplă și eficientă, care vă poate ajuta să vă păstrați dinții și gingiile sănătoase este să faceți zilnic gargară cu apă sărată. Aceste remediu oferă numeroase beneficii, fiind o soluție temporară când îngrijirea dentară profesională nu este disponibilă”, a spus medicul, conform Mirror.

Stomatologul a subliniat și beneficiile gargarei cu sare făcute zilnic. „Apa sărată are proprietăți antibacteriene naturale care pot ajuta la uciderea bacteriilor dăunătoare din gură, care provoacă acumularea plăcii, ceea ce duce la diferite probleme cum ar fi carii și boli ale gingiilor”. Disconfortul cauzat de inflamația gingiilor este atenuat de această apă de gură făcută acasă, care ajută și la vindecarea rănilor bucale minore.

„Soluția salină ajută la curățarea zonei și la prevenire infecțiilor, promovând o vindecare mai rapidă”, a mai transmis doctorul. Apa sărată poate ajuta la menținerea unui nivel echilibrat al pH-ului în gură, creând un mediu mai puțin propice dezvoltării bacteriilor și acidității care pot dăuna smalțului dentar, dar și la reducerea inflamațiilor din gât.

Cel mai cancerigen ingredient folosit în perioada postului: Se găsește în toate aceste alimente!

Cel mai cancerigen ingredient de post. Postul Paștelui, unul dintre cele mai importante și respectate posturi ale anului. Perioada de post este marcată de restricții alimentare și de un stil de viață mai simplu și mai concentrat pe viața spirituală, scrie doctorulzilei.ro.

Pentru mulți români, postul Paștelui reprezintă nu doar o perioadă o oportunitate de regenerare spirituală și de întărire a legăturii lor cu Dumnezeu și cu comunitatea creștină, dar și de abstinență alimentară.

Uneori, credincioșii nu știu ce alimente să aleagă în post, astfel încât să aibă o dietă echilibrată, hrănitoare, dar și sănătoasă. Ei consumă, fără să știe, produse nocive care le pot afecta grav sănătatea, potrivit medicilor nutriționiști.

Acizii grași trans, alții decât cei prezenți în mod natural în grăsimile de origine animală, sunt periculoși pentru sănătate. Grăsimile trans apar atunci când transformăm uleiurile vegetale din formă lichidă în formă solidă. Este demonstrat că au potențial cancerigen, de aceea există legislație europeană care limitează prezența acizilor trans la maximum 2g la 100g grăsime. Industria alimentară a fost nevoită să renunțe la hidrogenarea grăsimilor vegetale și să reconfigureze producția de margarină, dar încă există pe piață multe produse care conțin margarină clasică, pentru că este ieftină!

În ce alimente găsim acizi grași trans


În ce produse găsim acizi grași trans în mod frecvent? În toate alimentele care presupun un amestec de făină și margarină, adică produse de panificație și patiserie. Acizi grași trans găsim și în sosuri, semipreparate, alimente procesate și produse fast-food, acolo unde grăsimea animală de timp unt sau smântână este înlocuită cu forma mai ieftină- grăsime de cocos sau de palmier și margarină. Din păcate orice produs care are ca ingredient grăsimea vegetală are șanse mari să conțină și acizi grași trans”, explică medicul.

Atenție! Pizza făcută cu mozarella de proastă calitate, obținută din grăsimi vegetale în loc de lapte, este plină de acizi grași trans

Dincolo de alimentele ambalate, pe care ar trebui să fie indicat conținutul de acizi grași trans, mâncarea preparată în restaurante și rețele fast-food nu este nici controlată și nici analizată. Pizza făcută cu mozarella de proastă calitate, obținută din grăsimi vegetale în loc de lapte, este plină de acizi grași trans. La fel și preparatele care conțin sosuri și smântână vegetală, produsele de patiserie de la colț de stradă și majoritatea produselor de post. Pentru că grăsimile trans apar, culmea, doar în produsele care conțin grăsimi vegetale.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să abordezi corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Cazuri de tromboză apărute după vaccinul AstraZeneca. Producătorul, chemat în instanță de justiția germană

Un tribunal din Germania a cerut companiei AstraZeneca să furnizeze informații detaliate despre cazurile de tromboză care ar putea fi legate de vaccinul anti-Covid produs de aceasta. Această solicitare a fost făcută în urma unei plângeri depuse de o femeie care cere despăgubiri în valoare de 250.000 de euro pentru daunele suferite, scrie realitatea.net

Tribunalul teritorial din Bamberg (sudul Germaniei) a ordonat companiei AstraZeneca să dezvăluie date despre cazurile de tromboză posibil legate de vaccinul său împotriva Covid-19.

Decizia a fost luată în cadrul unui proces intentat de către o femeie de 33 de ani care solicită despăgubiri de 250.000 de euro pentru daunele suferite, încă 17.200 de euro pentru veniturile pe care a încetat să le mai primească și până la 600.000 de euro pentru limitări viitoare.

Instanța consideră că datele pot îmbunătăți situația probatorie, așa că AstraZeneca trebuie să dezvăluie cazurile de tromboză suferite de persoanele care au primit vaccinul în perioada 27 decembrie 2020 – 19 februarie 2024. Potrivit instanţei, vaccinul poate provoca, în principiu, tromboza. Producătorul a oferit deja informații parțiale care trebuie acum completate. Odată ce informațiile vor fi disponibile, instanța poate solicita un raport de specialitate. Avocatul reclamantului consideră că ar putea dura ani de zile până să existe o hotărâre definitivă.

Reclamanta a dat în judecată compania AstraZeneca după ce a suferit o tromboză care a făcut-o să intre în comă și de pe urma căreia mai există consecințe. Tromboza a apărut după ce a fost vaccinată cu vaccinul anti-Covid al acestui producător. Femeia a primit recunoaștere oficială din partea statului Bavaria pentru daune colaterale legate de vaccin.

Organismul competent este Centrul Bavarez pentru Afaceri Sociale și de Familie (ZBFS), care a primit până acum 2.712 cereri. Daunele legate de vaccin au fost recunoscute în 140 de cazuri.

Legea care permite ca morţii să fie transformaţi în îngrăşământ!
Articolul anterior
Inginer chimist român: cancerul este produs de un parazit!
Articolul următor