Inginer chimist român: cancerul este produs de un parazit!

Veteran al produselor de sănătate din România, inginerul chemist Ștefan Manea afirmă că cea mai temută boală la acest moment este cauzată de un parazit!

separator

„În prezent, specia umană este infestată masiv cu paraziți. Într-adevăr, acești paraziți au făcut dintotdeauna casă bună cu gazdele lor, oamenii, dar aici vorbim de un parazit cu totul special, numit ’’trematodul intestinal uman’’. Dacă acest parazit este distrus, evoluția cancerului se va opri imediat!”

Trematodul este un parazit intestinal plat care este studiat încă din anul 1925. De obicei, acesta trăiește în intestine unde nu produce foarte multe daune, poate colita sau sindromul intestinului iritabil, cel mult. La acest nivel îl putem considera inofensiv, pentru că deși fabrică milioane de ouă în corpul nostru, le eliminăm prin intermediul tranzitului intestinal.

Numai că unii dintre noi suferim însă de mici leziuni ale intestinului care permit acestor ouă microscopice să fie atrase în circuitul sanguin. Atunci când invadează un organ ca uterul, sau rinichiul provoaca daune extrem de mari, iar dacă se localizează în ficat produce cancer!

Ceea ce face ca lucrurile să fie interesante este faptul că se localizează doar în ficatul anumitor persoane” – punctează Stefan Manea – se pare că numai pacienții care au în organism alcool izopropilic dezvolta cancerul!

În urma cercetărilor efectuate și a încercărilor de a se stabili numitorul comun al bolnavilor de cancer, s-a constat că pacienții care au cancer, au în ficat atât parazitul trematod cât și alcool izopropilic.

Cât despre factorii genetici despre care m-ați întrebat, aici se întâmplă ceva foarte interesant… Nu neg caracterul predispozant al acestora, dar ceea ce determină că fiul sau fiica să facă același tip de cancer ca mama sau tatăl, este faptul că aceștia moștenesc și aplică în viețile lor exact aceleași tipare de a se alimenta, de a gândi, de a rezolva situațiile vieții, care duc la instaurarea aceluiași tip de patologie. Este o discuție largă aici pe care o putem relua altădată. În articolul de față să acordăm întreaga noastră atenție parazitului trematod care provoacă instalarea cancerului în prezența alcoolului izopropilic, pentru a-i lămuri pe deplin pe cititorii noștri.

Ce este de fapt alcoolul izopropilic, și cum ajunge din natura în organismul nostru?

„Alcoolul izpropilic este un antiseptic folosit la ora actuală pe scară largă! Pentru că mulți comercianți nu au prins de veste că acestă substanță este vinovată, în anumite condiții, de producerea cancerului, îl vom găsi fără probleme pe cam toate etichetele!

Și nu vă gândiți că îl găsiți numai în produse cosmetice! Nici vorbă! Îl putem identifica într-o sumedenie de produse pe care le aducem în casele și în farfuriile noastre. El se regăsește în hrana noastră cea de toate zilele, în multe dintre cerealele pe care le mâncăm cu lapte dimineața, majoritatea surselor provenind din arome și coloranți care sunt extrase cu ajutorul acestor solvenți. Verificați etichetele produselor și vedeți dacă au cuvântul „propanol” sau „isopropanol”. Nu le cumpărați pe acestea!

De fapt, nu folosiți niciun produs care conține vreo substanță în care apare cuvântul ‘’prop’’ în lista de ingrediente. Pentru a face asta pe deplin convins, aminteste-ți că 100% dintre pacienții cu cancer au alcool izopropilic acumulat în ficat și în țesuturile canceroase!”, avertizează Ștefan Manea.

Cum poate fi transmis acest parazit și cine este mai expus?

„Tremadodele se pot vedea chiar și la un microscop de putere redusă și se găsesc în toate fluidele, în laptele matern, salivă, urină, spermă. Deci poate fi transmis prin sărut, alăptare sau pe cale sexuală. Revin cu observația care trebuie neapărat reținută, că un cancer se va dezvolta în organismul unei persoane infectate numai dacă în corpul său s-a acumulat alcoolul izopropilic despre care am vorbit anterior” – ne lamurește Ștefan Manea.

Pacientul bolnav de cancer se poate recupera?

”Da! Distrugerea tuturor paraziților și a stadiilor lor larvare și înlăturarea alcoolului izopropilic din viața pacienților duce la o recuperare remarcabilă, în mai puțin de o săptămână!

Vă spun că am putea eradica această boală nenorocită, dacă vom îndepărta trematodele din hrana animalelor de companie, le vom deparazita riguros, vom monitoriza alimentele de origine animală, hrana pentru animale și toate produsele folosite pentru uz uman, pentru a depista acesti solvenți. În fiecare dintre noi, în fiecare clipă, există un anumit număr de celule canceroase. Aceastea sunt atacate de sistemul nostru imunitar, și permit bolii să evolueze sau nu. Vestea bună este că putem lucra la capacitatea de aparare a sistemului imunitar, a noastră și a copiilor noștri, utilizand o serie de alimente și substanțe de o valoare excepțională, care se află la îndemâna noastră! Trebuie doar să avem o vigilență mai ridicată”, accentuează inginer chimist Ștefan Manea.

Fă și tu același test! Te va pune pe gânduri!

Cuvântul „prop” se găsește în lista de ingrediente a nenumărate produse precum spuma de ras, after-shave, apa de gură, loțiune de corp, fixative, ceara de păr, parfumuri, creme de uz medicinal, dar și în produsele alimentare precum: înghețata, băuturi răcoritoare, guma de mestecat, creme de prăjituri, sos de salată, smântână, etc.

Sursa

ANSA a distrus un lot de 262 kg de ceai importat din Rusia

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a distrus un lot de 262 de kilograme de ceai TESS, importat din Rusia, din cauza depășirii limitei maxime admisibile de reziduuri de pesticide. Informația a fost confirmată pentru newsmaker.md de către reprezentanții ANSA.

Lotul a fost plasat sub reținere oficială la depozitul importatorului și nu a fost permisă comercializarea acestuia. Ulterior, ceaiul a fost distrus mecanic și predat unui centru de reciclare a deșeurilor sub supravegherea inspectorilor ANSA.

Măsura a fost luată în cadrul Programului Național de Monitorizare a Reziduurilor de Pesticide și Nitrați, implementat în 2024 pentru a asigura siguranța alimentară în Republica Moldova.

ANSA continuă să monitorizeze importurile de ceai și aplică controale stricte privind conținutul de pesticide, în conformitate cu Programul Național de Supraveghere pentru anul 2025.

Ce trebuie să mănânci în lupta cu raceala

Pentru tratamentul răcelilor și gripelor medicul poate recomanda,îin funcție de gravitate, antibiotic sau medicamente simptomatice care se eliberează fără prescripție medicală.

Pe lângă acestea, trebuie să știți că există numeroase alimente pe care le puteți consuma pentru a ajuta organismul să lupte împotriva ăacelii.

Usturoi și ceapa

Usturoiul conține un compus numit alicina – o substanță uleioasă, care îi conferă mirosul specific, dar și alte caracteristici și care are proprietăți antioxidante.

Utilizarea unor suplimente care să aibă în compoziție alicină poate fi de ajutor în prevenirea sau tratarea răcelilor.

Ceapa conține compuși antimicrobieni numiți alioni care ajută organismul în lupta cu răceala. În cazul în care aveți o răceală puternică, includeți în salate sau în alte feluri de mâncare ceapa crudă.

Carne slabă

Pentru un sistem imunitar sănătos trebuie să mențineți un aport adecvat de fier. Acest lucru îl puteți face prin consumul de carne rosie slaba, carne de peste si crustacee (in general, crustaceele ofera un tip de fier care este absorbit usor de organism).

Zincul este un alt mineral important care se găsește în carnea slabă și care servește multor funcții din organism, fiind util inclusiv în activarea celulelor albe care luptă cu infecțiile.

Suc de legume

Sucurile de legume proaspete sunt indicate mai ales atunci când suferiți de răceală, deoarece acestea au în compozitțe cantități mari de antioxidanți și alte substanțe nutritive care ajută funcția imunitară. În plus, sucurile de legume vă ajută să rămâneți hidratați.

Ceai verde

Frunzele de ceai verde conțin antioxidanți care stimulează sistemul imunitar.

Miere

Mierea calmează tusea și reduce inflamația din gaâ.

Mierea conține substanțe nutritive ce ajută funcția sistemului imunitar.

Ghimbir

Răceala poate veni însoțită de senzația de greață și de dureri de stomac.

Pentru a diminua aceste simptome puteți consuma ghimbir. Ghimbirul apără organismul de inflamație.

Banane

Bananele sunt tolerate ușor de stomac. Acestea sunt indicate pentru ameliorarea simptomelor de greață, vărsături și diaree – manifestări care însoțesc răceală (mai ales în cazul copiilor).

Bananele conțin mult potasiu, fibre, magneziu și zinc – substanțe foarte importante pentru funcția sistemului imunitar.

Bananele sunt incluse adesea în dietele de recuperare, după răceli puternice care au fost insoțite de tulburări gastrointestinale.

Morcov

Cartofi dulciCartofii dulci sunt cele mai bune surse de beta-caroten (o forma a vitaminei A).Organismul are nevoie de beta-caroten pentru a produce suficiente celule albe in sange care sa lupte impotriva infectiei.Puteti include in mesele zilnice cartofii dulci, copti sau fierti.

IaurtIaurtul contine probiotice – bacterii sanatoase care se gasesc in mod natural in flora intestinala.Consumul de iaurt a fost asociat cu imbunatatirea functiei sistemului imunitar si cu reducerea simptomelor de raceala care sunt insotite si de tulburari intestinale.Puteti adauga miere in iaurt pentru a maximiza eficacitatea iaurtului in tratarea racelii.

Peste 10.000 de cazuri de infecții respiratorii acute, într-o singură săptămână

Aproape 10 300 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare au fost înregistrate în perioada 10-16 februarie. Circa 60% dintre ele au fost la copii. Agenția Națională pentru Sănătate Publică precizează că morbiditatea s-a manifestat la un nivel de intensitate medie, însă este cu 7% mai mult față de săptămâna precedentă, transmite IPN.

Potrivit datelor ANSP, pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 390 de cazuri de gripă sezonieră, atestându-se o creștere cu 20% în comparație cu săptămâna precedentă. Cele mai multe cazuri de gripă – 285 la număr – au fost în municipiul Chișinău. De la începutul perioadei de monitorizare, 30 septembrie 2024- 16 februarie 2025, au fost înregistrate 2025 de cazuri de gripă.

Totodată, în perioada 10-16 februarie, au fost raportate patru cazuri de COVID-19, în descreștere cu 43% comparativ cu săptămâna precedentă. La copii de până la 14 ani a fost raportat un caz.

În context, specialiștii în sănătate publică recomandă populației respectarea distanței fizice, a igienei personale și dezinfecției mâinilor. De asemenea, este indicată adresarea la medic la apariția simptoamelor compatibile cu gripa și infecțiile respiratorii, precum și evitarea locurilor aglomerate, purtarea măștilor în transport și în locurile aglomerate.

Gustare energizantă, fără aditivi, inventată de studenţi şi profesori din România!
Articolul anterior
Stela Popa: „Nu mi-am dorit să fiu vedetă”
Articolul următor