Inginer chimist român: cancerul este produs de un parazit!

Veteran al produselor de sănătate din România, inginerul chemist Ștefan Manea afirmă că cea mai temută boală la acest moment este cauzată de un parazit!

separator

„În prezent, specia umană este infestată masiv cu paraziți. Într-adevăr, acești paraziți au făcut dintotdeauna casă bună cu gazdele lor, oamenii, dar aici vorbim de un parazit cu totul special, numit ’’trematodul intestinal uman’’. Dacă acest parazit este distrus, evoluția cancerului se va opri imediat!”

Trematodul este un parazit intestinal plat care este studiat încă din anul 1925. De obicei, acesta trăiește în intestine unde nu produce foarte multe daune, poate colita sau sindromul intestinului iritabil, cel mult. La acest nivel îl putem considera inofensiv, pentru că deși fabrică milioane de ouă în corpul nostru, le eliminăm prin intermediul tranzitului intestinal.

Numai că unii dintre noi suferim însă de mici leziuni ale intestinului care permit acestor ouă microscopice să fie atrase în circuitul sanguin. Atunci când invadează un organ ca uterul, sau rinichiul provoaca daune extrem de mari, iar dacă se localizează în ficat produce cancer!

Ceea ce face ca lucrurile să fie interesante este faptul că se localizează doar în ficatul anumitor persoane” – punctează Stefan Manea – se pare că numai pacienții care au în organism alcool izopropilic dezvolta cancerul!

În urma cercetărilor efectuate și a încercărilor de a se stabili numitorul comun al bolnavilor de cancer, s-a constat că pacienții care au cancer, au în ficat atât parazitul trematod cât și alcool izopropilic.

Cât despre factorii genetici despre care m-ați întrebat, aici se întâmplă ceva foarte interesant… Nu neg caracterul predispozant al acestora, dar ceea ce determină că fiul sau fiica să facă același tip de cancer ca mama sau tatăl, este faptul că aceștia moștenesc și aplică în viețile lor exact aceleași tipare de a se alimenta, de a gândi, de a rezolva situațiile vieții, care duc la instaurarea aceluiași tip de patologie. Este o discuție largă aici pe care o putem relua altădată. În articolul de față să acordăm întreaga noastră atenție parazitului trematod care provoacă instalarea cancerului în prezența alcoolului izopropilic, pentru a-i lămuri pe deplin pe cititorii noștri.

Ce este de fapt alcoolul izopropilic, și cum ajunge din natura în organismul nostru?

„Alcoolul izpropilic este un antiseptic folosit la ora actuală pe scară largă! Pentru că mulți comercianți nu au prins de veste că acestă substanță este vinovată, în anumite condiții, de producerea cancerului, îl vom găsi fără probleme pe cam toate etichetele!

Și nu vă gândiți că îl găsiți numai în produse cosmetice! Nici vorbă! Îl putem identifica într-o sumedenie de produse pe care le aducem în casele și în farfuriile noastre. El se regăsește în hrana noastră cea de toate zilele, în multe dintre cerealele pe care le mâncăm cu lapte dimineața, majoritatea surselor provenind din arome și coloranți care sunt extrase cu ajutorul acestor solvenți. Verificați etichetele produselor și vedeți dacă au cuvântul „propanol” sau „isopropanol”. Nu le cumpărați pe acestea!

De fapt, nu folosiți niciun produs care conține vreo substanță în care apare cuvântul ‘’prop’’ în lista de ingrediente. Pentru a face asta pe deplin convins, aminteste-ți că 100% dintre pacienții cu cancer au alcool izopropilic acumulat în ficat și în țesuturile canceroase!”, avertizează Ștefan Manea.

Cum poate fi transmis acest parazit și cine este mai expus?

„Tremadodele se pot vedea chiar și la un microscop de putere redusă și se găsesc în toate fluidele, în laptele matern, salivă, urină, spermă. Deci poate fi transmis prin sărut, alăptare sau pe cale sexuală. Revin cu observația care trebuie neapărat reținută, că un cancer se va dezvolta în organismul unei persoane infectate numai dacă în corpul său s-a acumulat alcoolul izopropilic despre care am vorbit anterior” – ne lamurește Ștefan Manea.

Pacientul bolnav de cancer se poate recupera?

”Da! Distrugerea tuturor paraziților și a stadiilor lor larvare și înlăturarea alcoolului izopropilic din viața pacienților duce la o recuperare remarcabilă, în mai puțin de o săptămână!

Vă spun că am putea eradica această boală nenorocită, dacă vom îndepărta trematodele din hrana animalelor de companie, le vom deparazita riguros, vom monitoriza alimentele de origine animală, hrana pentru animale și toate produsele folosite pentru uz uman, pentru a depista acesti solvenți. În fiecare dintre noi, în fiecare clipă, există un anumit număr de celule canceroase. Aceastea sunt atacate de sistemul nostru imunitar, și permit bolii să evolueze sau nu. Vestea bună este că putem lucra la capacitatea de aparare a sistemului imunitar, a noastră și a copiilor noștri, utilizand o serie de alimente și substanțe de o valoare excepțională, care se află la îndemâna noastră! Trebuie doar să avem o vigilență mai ridicată”, accentuează inginer chimist Ștefan Manea.

Fă și tu același test! Te va pune pe gânduri!

Cuvântul „prop” se găsește în lista de ingrediente a nenumărate produse precum spuma de ras, after-shave, apa de gură, loțiune de corp, fixative, ceara de păr, parfumuri, creme de uz medicinal, dar și în produsele alimentare precum: înghețata, băuturi răcoritoare, guma de mestecat, creme de prăjituri, sos de salată, smântână, etc.

Sursa

Intervenție chirurgicală efectuată în premieră în țara noastră. Până acum, pacienții erau nevoiți să meargă în străinătate

Medicii de la Spitalul clinic „Timofei Moșneaga” din Chișinău au reușit o intervenție chirurgicală, considerată de experți drept „începutul unei noi practici”. Un bărbat a primit a doua șansă la viață, după ce i-a fost introdus un tub în aorta toraco-abdominală și conectată o proteză sintetică vasculară. Toată operația a durat 11 ore.

AUREL ȚURCAN, șef secție Chirurgie vasculară: „Ceea ce am făcut este o operație destul de sofisticată care constă în unirea fiecărui organ separat cu sânge care nu este din varianta naturală. În cazul de față este o proteză sintetică, montată de către noi preoperatoriu.”

Până acum, pacienții diagnosticați cu anevrism toraco-abdominal de aortă erau nevoiți să caute o soluție în străinătate. Specialiștii de la Spitalul „Timofei Moșneaga” au reușit să-i salveze viața bărbatului, chiar dacă șansele de reușită erau foarte reduse. Pentru pacientul de 68 de ani fiecare secundă poate fi ultima, potrivit jurnal.md.

AUREL ȚURCAN, șef secție Chirurgie vasculară: „Deci șapte zile a stat în reanimare pentru pregătirea preoperatorie, dar nici nu puteam să-l băgăm în alte condiții pentru că era un pericol de ruptură permanentă. Deci, putea muri subit.”

Acum, Piotr Cozlenco se bucură de viață.

„Acum mă simt bine. Am avut slăbiciuni, mă recuperez. Merg liber, nimic nu mă doare. Totul e foarte bine!” , a spus pacientul.

Chiar dacă medicii ziceau că pacientul are o șansă dintr-o sută, soția acestuia a rămas optimistă.

ANTONINA COZLENCO, soția pacientului: „Acum suntem foarte fericiți! Desigur, a fost o perioadă complicată. Acum, după intervenție suntem mulțumiți de viață.”

Potrivit medicilor de la Spitalul „Timofei Moșneaga”, în Republica Moldova sunt depistate anual 6-7 persoane cu anevrism toraco-abdominal de aortă.

O femeie, salvată dintr-o stare extrem de gravă de către medicii din țara noastră

O pacientă de 75 ani a fost salvată de medici din starea extrem de gravă, după ce a suferit un accident vascular cerebral ischemic acut pe dreapta.

O pacientă de 75 ani, salvată de medici dintr-o stare extrem de gravăFoto: IMSP Institutul de Medicină Urgentă

Potrivit IMSP Institutul de Medicină Urgentă, timp de 14 zile pacienta a beneficiat de tratament, îngrijiri medicale și reabilitare prin kinetoterapie în cadrul Secției Neurologie.

În ziua externării a plecat acasă fără deficit neurologic și a mulțumit personalului medical pentru munca depusă. 

„Succesul acestui caz tratat constă și în adresarea imediată la medic, adică pacienta a ajuns în fereastra terapeutică de timp, moment în care se poate efectua revascularizarea vasului ocluzionat. Astfel, echipa multidisciplinară de medici specialiști a acționat imediat cu tratament prin tromboliza intravenoasă sistemică și procedura  de revascularizare intervențională – trombul a fost aspirat din vasul care alimentează creierul”, a menționat IMSP Institutul de Medicină Urgentă.

Costurile financiare ale cazului rezolvat au constituit în jur de 300.000 lei și au fost acoperite integral de către CNAM.

OMS: Riscul infectării oamenilor cu gripa aviară e o preocupare enormă

Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat îngrijorarea cu privire la răspândirea gripei aviare H5N1, care are o rată de mortalitate „extraordinar de mare” la om.

OMS: Riscul infectării oamenilor cu gripa aviară e o preocupare enormă

O epidemie care a început în 2020 a dus la moartea sau uciderea a zeci de milioane de păsări de curte. Cel mai recent, răspândirea virusului printre mai multe specii de mamifere, inclusiv la bovinele domestice din SUA, a crescut riscul de răspândire la oameni, a precizat OMS, transmite digi24.ro.

„Acest lucru rămâne, cred, o preocupare enormă”, a declarat reporterilor de la Geneva Jeremy Farrar, cercetătorul-șef al agenției de sănătate a ONU. 

Luna trecută, vacile și caprele s-au alăturat listei speciilor afectate – o evoluție surprinzătoare pentru experți, deoarece nu se credea că acestea sunt susceptibile la acest tip de gripă. Autoritățile americane au anunțat luna aceasta că o persoană din Texas se recuperează din cauza gripei aviare, după ce a fost expusă la vite de lapte, iar 16 turme din șase state au fost infectate aparent după expunerea la păsări sălbatice. Varianta A(H5N1) a devenit „o pandemie animală zoonotică globală”, a declarat Farrar. 

„Marea îngrijorare, desigur, este că prin…infectarea rațelor și a găinilor și apoi din ce în ce mai mult a mamiferelor, acest virus evoluează acum și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii și apoi, în mod critic, capacitatea de a trece de la om la om”, a adăugat el. Până în prezent, nu există dovezi că H5N1 se răspândește între oameni.

Dar în sutele de cazuri în care oamenii au fost infectați prin contactul cu animalele în ultimii 20 de ani, „rata mortalității este extraordinar de mare”, a spus Farrar, deoarece oamenii nu au imunitate naturală la virus. Din 2003 până în 2024, 889 de cazuri și 463 de decese cauzate de H5N1 au fost raportate la nivel mondial din 23 de țări, potrivit OMS, ceea ce ridică rata de mortalitate la 52%. 

Cazul recent din SUA de infectare a oamenilor după contactul cu un mamifer infectat evidențiază riscul crescut. Atunci când „intri în populația de mamifere, atunci te apropii de oameni”, a declarat Farrar, avertizând că „acest virus nu face decât să caute gazde noi.” 

Farrar a solicitat o monitorizare sporită, afirmând că este „foarte important să se înțeleagă câte infecții umane au loc… pentru că acolo va avea loc adaptarea (virusului).”

„Este tragic să spunem acest lucru, dar dacă sunt infectat cu H5N1 și mor, ăsta e sfârșitul”, a spus el. „Dacă mă duc prin comunitate și îl răspândesc la altcineva, atunci începe ciclul.”

El a spus că se depun eforturi pentru dezvoltarea de vaccinuri și terapii pentru H5N1 și a subliniat necesitatea de a se asigura că autoritățile sanitare regionale și naționale din întreaga lume au capacitatea de a diagnostica virusul. Acest lucru se face astfel încât „dacă H5N1 se va transmite la oameni, cu transmitere de la om la om”, lumea ar fi „în măsură să răspundă imediat”, a spus Farrar, făcând apel la un acces echitabil la vaccinuri, terapii și diagnostice.

Gustare energizantă, fără aditivi, inventată de studenţi şi profesori din România!
Articolul anterior
Stela Popa: „Nu mi-am dorit să fiu vedetă”
Articolul următor