Inginer chimist român: cancerul este produs de un parazit!

Veteran al produselor de sănătate din România, inginerul chemist Ștefan Manea afirmă că cea mai temută boală la acest moment este cauzată de un parazit!

separator

„În prezent, specia umană este infestată masiv cu paraziți. Într-adevăr, acești paraziți au făcut dintotdeauna casă bună cu gazdele lor, oamenii, dar aici vorbim de un parazit cu totul special, numit ’’trematodul intestinal uman’’. Dacă acest parazit este distrus, evoluția cancerului se va opri imediat!”

Trematodul este un parazit intestinal plat care este studiat încă din anul 1925. De obicei, acesta trăiește în intestine unde nu produce foarte multe daune, poate colita sau sindromul intestinului iritabil, cel mult. La acest nivel îl putem considera inofensiv, pentru că deși fabrică milioane de ouă în corpul nostru, le eliminăm prin intermediul tranzitului intestinal.

Numai că unii dintre noi suferim însă de mici leziuni ale intestinului care permit acestor ouă microscopice să fie atrase în circuitul sanguin. Atunci când invadează un organ ca uterul, sau rinichiul provoaca daune extrem de mari, iar dacă se localizează în ficat produce cancer!

Ceea ce face ca lucrurile să fie interesante este faptul că se localizează doar în ficatul anumitor persoane” – punctează Stefan Manea – se pare că numai pacienții care au în organism alcool izopropilic dezvolta cancerul!

În urma cercetărilor efectuate și a încercărilor de a se stabili numitorul comun al bolnavilor de cancer, s-a constat că pacienții care au cancer, au în ficat atât parazitul trematod cât și alcool izopropilic.

Cât despre factorii genetici despre care m-ați întrebat, aici se întâmplă ceva foarte interesant… Nu neg caracterul predispozant al acestora, dar ceea ce determină că fiul sau fiica să facă același tip de cancer ca mama sau tatăl, este faptul că aceștia moștenesc și aplică în viețile lor exact aceleași tipare de a se alimenta, de a gândi, de a rezolva situațiile vieții, care duc la instaurarea aceluiași tip de patologie. Este o discuție largă aici pe care o putem relua altădată. În articolul de față să acordăm întreaga noastră atenție parazitului trematod care provoacă instalarea cancerului în prezența alcoolului izopropilic, pentru a-i lămuri pe deplin pe cititorii noștri.

Ce este de fapt alcoolul izopropilic, și cum ajunge din natura în organismul nostru?

„Alcoolul izpropilic este un antiseptic folosit la ora actuală pe scară largă! Pentru că mulți comercianți nu au prins de veste că acestă substanță este vinovată, în anumite condiții, de producerea cancerului, îl vom găsi fără probleme pe cam toate etichetele!

Și nu vă gândiți că îl găsiți numai în produse cosmetice! Nici vorbă! Îl putem identifica într-o sumedenie de produse pe care le aducem în casele și în farfuriile noastre. El se regăsește în hrana noastră cea de toate zilele, în multe dintre cerealele pe care le mâncăm cu lapte dimineața, majoritatea surselor provenind din arome și coloranți care sunt extrase cu ajutorul acestor solvenți. Verificați etichetele produselor și vedeți dacă au cuvântul „propanol” sau „isopropanol”. Nu le cumpărați pe acestea!

De fapt, nu folosiți niciun produs care conține vreo substanță în care apare cuvântul ‘’prop’’ în lista de ingrediente. Pentru a face asta pe deplin convins, aminteste-ți că 100% dintre pacienții cu cancer au alcool izopropilic acumulat în ficat și în țesuturile canceroase!”, avertizează Ștefan Manea.

Cum poate fi transmis acest parazit și cine este mai expus?

„Tremadodele se pot vedea chiar și la un microscop de putere redusă și se găsesc în toate fluidele, în laptele matern, salivă, urină, spermă. Deci poate fi transmis prin sărut, alăptare sau pe cale sexuală. Revin cu observația care trebuie neapărat reținută, că un cancer se va dezvolta în organismul unei persoane infectate numai dacă în corpul său s-a acumulat alcoolul izopropilic despre care am vorbit anterior” – ne lamurește Ștefan Manea.

Pacientul bolnav de cancer se poate recupera?

”Da! Distrugerea tuturor paraziților și a stadiilor lor larvare și înlăturarea alcoolului izopropilic din viața pacienților duce la o recuperare remarcabilă, în mai puțin de o săptămână!

Vă spun că am putea eradica această boală nenorocită, dacă vom îndepărta trematodele din hrana animalelor de companie, le vom deparazita riguros, vom monitoriza alimentele de origine animală, hrana pentru animale și toate produsele folosite pentru uz uman, pentru a depista acesti solvenți. În fiecare dintre noi, în fiecare clipă, există un anumit număr de celule canceroase. Aceastea sunt atacate de sistemul nostru imunitar, și permit bolii să evolueze sau nu. Vestea bună este că putem lucra la capacitatea de aparare a sistemului imunitar, a noastră și a copiilor noștri, utilizand o serie de alimente și substanțe de o valoare excepțională, care se află la îndemâna noastră! Trebuie doar să avem o vigilență mai ridicată”, accentuează inginer chimist Ștefan Manea.

Fă și tu același test! Te va pune pe gânduri!

Cuvântul „prop” se găsește în lista de ingrediente a nenumărate produse precum spuma de ras, after-shave, apa de gură, loțiune de corp, fixative, ceara de păr, parfumuri, creme de uz medicinal, dar și în produsele alimentare precum: înghețata, băuturi răcoritoare, guma de mestecat, creme de prăjituri, sos de salată, smântână, etc.

Sursa

Din ce motive nu scapi de grăsimea de pe abdomen

Ai mai jos 6 motive pentru care nu scapi de grăsimea de pe abdomen, potrivit informațiilor oferite de doi experți. Descoperă care sunt obiceiurile care te împiedică să faci progrese în această zonă a corpului, scrie catine.ro.

Topirea“ grăsimii de pe abdomen poate fi cea mai dificilă parte atunci când decizi să integrezi sportul și alimentația sănătoasă în viața ta. Desigur, și pierderea kilogramelor în plus reprezintă o luptă dificilă uneori.

6 motive pentru care nu scapi de grăsimea de pe abdomen

Toată lumea știe că se depune destul de ușor grăsimea abdominală. Și, din păcate, este destul de dificil să scapi de ea. În cazul în care crezi că acționezi corect când vine vorba despre regimul alimentar și exercițiile fizice, dar rezultatele întârzie să apară, ar fi bine să îți reevaluezi planul pentru slăbit. Dacă ești etentă, vei identifica unde greșești.

Victoria Brady, antrenoare personală, și Lisa Young, autoarea cărții „Finally Full, Finally Slim“, au dezvăluit care sunt principalele motive pentru care nu scapi grăsimea de pe abdomen. Cele două specialiste îți recomandă să vezi dacă obiceiurile nesănătoase există în rutina ta zilnică și, totodată, să le elimini.

Dacă îți dorești să ai un abdomen suplu, ar fi bine să începi să consumi alimente integrale și proteine slabe. Evident, elimină și produsele care conțin carne procesată. Ele sunt pline de sare, grăsimi nesănătoase, iar numărul de calorii este mare. Amintește-ți să îți găsești echilibrul între antrenamentul de forță și cel de cardio.

Stresul și lipsa somnului, dușmani în lupta cu grăsimea de pe abdomen

Dacă ești de multă vreme în zona stresului negativ, cunoscut și ca distres, acesta depășește o intensitate critică. El e responsabil cu creșterea nivelului de cortizol, principalul hormon al stresului. Se află în strânsă legătură cu depozitul de grăsime de pe abdomen.

„Stresul poate duce la mâncatul pe fond emoțional sau la alegeri neinspirate atunci când vine vorba de mîncare. Aceste aspecte împiedică eforturile depuse în timpul procesului de pierdere a greutății“, a declarat Victoria Brady.

Ca să eviți cele două scenarii, specialista îți recomandă să faci meditație, yoga și exerciții de respirație. Te ajută enorm și hobby-urile fizice, cum ar fi: hiking, biking sau plimbările cu animalul tău de companie.

Un alt obicei care îți sabotează efoturile atunci când vrei să scapi de grăsimea de pe abdomen este în strânsă legătură cu faptul că somnul tău are o calitate precară. Adică durata lui e una scurtă.

„Un somn insuficient sau de calitate slabă poate distruge balanța hormonală, afectând apetitul și metabolismul. Lipsa somnului este, de asemenea, legată de creșterea apetitului pentru zahăr și mâncăruri bogate în calorii“, a mai explicat antrenoarea de fitness.

Sedentarismul și alcoolul, cauzele principale

Ai un stil de viață sedentar, atunci trebuie să știi că acesta încetinește metabolismul și reduce consumul de calorii. Victoria Brady susține că acest obicei nesănătos poate fi îndepărtat cu ajutorul unor alarme setate pe telefon. Practic, el îți amintește că este timpul să te ridici de pe canapea și să faci mișcare. Studiile au arătat că sedentarismul poate ucide literalmente, nu doar te împiedică să scapi de grăsimea de pe abdomen.

Mâncărurile bogate în carbohidrați, grăsimi nesănătoase și zaharuri adăugate nu te vor ajuta să slăbești. Dimpotrivă, aceasta reprezintă o cale simplă de a lua în greutate și de a avea o burtă mare.

Exagerarea cu cocktail-urile înseamnă un alt motiv pentru care nu scapi de grăsimea de pe abdomen.

„Consumul mare de alcool transformă într-o provocare reducerea grăsimii de pe abdomenul superior și cel inferior. Cocktail-urile conțin multe calorii. În plus, alcoolul crește apetitul și ajungi să mănânci mai mult. Iar arderea grăsimilor este blocată, pentru că organismul prioritizează metabolismul alcoolului și nu arderea grăsimilor din corpul tău“, a spus Lisa Young, medic nutritionist.

Factorii genetici și hormonali sunt cel din urmă motiv pentru care nu scapi de grăsimea de pe abdomen.

„Unele persoane, ca mine, de exemplu, au o predispoziție genetică de a avea un exces de grăsime abdominală. Dezechilibrele hormonale, cum ar fi rezistența la insulină sau nivelurile ridicate de estrogen, pot face dificilă pierderea grăsimii de pe abdomen“, a mai spus Victoria Brady.

Boli care „se citesc” pe unghii. Ce semne arată dacă ai probleme cu ficatul sau tiroida

Unghii galbene, curbate sau cu pete albe? Sau poate negre, casante ori prea moi? Toate aceste indicii pot semnala diverse probleme de sănătate. 

insignă Continent Idol unghii sanatoase - wichitafallsmcc.org

Sănătatea unghiilor trădează starea în care se află întregul tău corp. Cea mai bună dovadă este reacția rapidă cu care răspund atunci când organismul suferă de lipsa de vitamine sau de boli infecțioase, cardiace, pulmonare sau hormonale.

Numeroase boli pot debuta sau evolua cu modificări ale unghiilor. Iată câteva semnale de alarmă pe care unghiile ți le pot da în privința stării de sănătate.

Unghii striate: hipotiroidie, anemie, menopauză

Chiar dacă este o anomalie frecventă, nu o subestima. Ea poate ascunde o hipotiroidie, dereglare a tiroidei caracterizată printr-o producție insuficientă de hormoni.

De asemenea, aceste denivelări pot să anunțe instalarea menopauzei, în special atunci când sunt însoțite de o deshidratare a unghiei. Analizează-le și nu te panica, pentru că în cele mai multe cazuri unghiile striate sunt doar semnele îmbătrânirii.

Unghiile curbate: ciroză, hipertiroidie, afecțiuni pulmonare

În cirozele hepatice pot apărea benzi paralele, formând așa-numită leuconichie – colorarea în alb a patului unghial. În anemia feriprivă, adică anemia provocată de lipsa de fier, unghiile pot fi curbate, concave și friabile.

În afecțiunea glandei tiroide (hipertiroidia) apare onicoliza, adică desprinderea unghiei de patul unghial. Unghii lucioase și curbate convex, comparate cu sticlă și degetele mâinilor cu falangele distale îngroșate, așa-zisele degete de toboșar, pot apărea în bolile cardiovasculare cianozante, în cancerul pulmonar și în ciroza hepatică.

Culori neobișnuite: probleme circulatorii, hormonale, pulmonare sau cardiace

Culoarea unghiilor ascunde și ea ceva. Paloarea nu este un semn tocmai bun, întrucât trădează prezența anemiei sau a unor afecțiuni circulatorii (circulație proastă, oxigenare slabă a sângelui). Petele albe, micuțe, cunoscute ca fiind cauzate de lipsa de calciu, sunt de fapt un deficit de cheratină.

Prezența striațiilor verticale negre (precum un cod de bare) atrage serios atenția asupra unei posibile maladii grave. Unghiile negre pot trăda unele probleme hormonale, dar colorația apare și din cauza administrării unor medicamente.

Afectiunile Unghiilor – Manifestari si Cauze - Dermatologie DermaSkin  Timisoara

Unghiile galbene, specifice fumătorilor, marchează impregnarea cu nicotină sau, pe de altă parte, pot trăda diabet, boli pulmonare sau ale sistemului limfatic. De asemenea, unghiile cu pete alb-gălbui, îngroșate pot semnala existența onicomicozei (ciuperca unghiei).

Nu în cele din urmă, unghiile vineții semnalează o boală de inimă.

Unghiile casante, care se exfoliază ușor, semnul carențelor

Fragilitatea unghiilor trădează întotdeauna deficiențele de care suferă organismul, așa că mizează pe o cură de vitamine, nu pe o ojă cu efect de întărire. Dermatologii recomandă în acest caz fierul, zincul, siliciul și vitamina B.

Ai mare grijă și la ce alimente consumi, întrucât fibrele (fructele uscate, cerealele, pâinea) consumate în cantități mari perturbă fixarea fierului în organism.

Ca și în cazul fragilității, aceleași carențe de vitamine se fac vinovate și de dezlipirea stratului extern de cel intern al unghiei (exfolierea). Această problemă apare mai ales după vârstă de 50 de ani, când producția de hormoni se diminuează și unghiile sunt mai puțin hidratate, deci mai fragile.

Unghiile moi ascund lipsa de sulf

În mod normal, sulful este prezent în unghie, fiind responsabil de duritatea sa.

Ca să previi această problemă, încearcă să mănânci alimente bogate în acest element, precum varză, fructe de mare, ouă, ceapă sau castraveți.

sursa

Câtă pâine putem mânca zilnic fără să ne îngrașăm

Multe persoane evită să consume pâine de teama că se vor îngrășa, dar nu se prea cunoaște că poți mânca pâine fără să ai kilograme în plus nedorite.

Dr. Mihaela Bilic,  medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, extrem de apreciată pentru sfaturile pe care le oferă pentru o viață sănătoasă, a clarificat cât de dăunătoare este pâinea și cât de multă poți mânca fără să te îngrași, scrie realitatea.net.

„Pâinea n-o consider deloc ca fiind inamicul public numărul unu, cu condiția ca respectiva pâine să fie o felie și să fie în varianta de asta e porția noastră de făinos. Deci dacă avem trei mese în zi, fiecare dintre ele – sau măcar două dintre ele – pot avea o felie de pâine. O felie de pâine are 80 de calorii, deci nu e nimic grav”, a spus Mihaela Bilic.

Nici când vine vorba de dulce, medicul nutriționist nu își refuză plăcerile. După părerea ei, cel mai bun dulce este înghețata, deoarece este săracă în calorii, iar consistența acesteia ne oferă satisfacție din punct de vedere mental.

„Dulcele cel mai bun este înghețata. Și aș vrea să știm că inclusiv înghețata o putem mânca și în sezonul rece, nu doar când este cald – cu atât mai mult acum, când este cald. Are mai puține calorii și este mai satisfăcătoare pentru capul nostru, pentru că e cremoasă. Deci această consistență cremoasă aduce o satisfacție, cu condiția să citim eticheta, să nu aibă mai mult zahăr. Și atunci trebuie făcut un balans bun”, a afirmat dr. Mihaela Bilic.

Gustare energizantă, fără aditivi, inventată de studenţi şi profesori din România!
Articolul anterior
Stela Popa: „Nu mi-am dorit să fiu vedetă”
Articolul următor