Facultatea de Inginerie Alimentară a Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, împreună cu The Family Butchers, va deschide „Laboratorul Consumatorului”, dedicat dezvoltării de produse din carne hibridă, scrie evz.ro.
Inițiativa este inclusă în cadrul proiectului EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2024, destinat îmbunătățirii legăturii dintre consumatori și industria alimentară.
Laboratorul Consumatorului va fi un spațiu inovativ creat pentru a sprijini colaborarea între cercetători, antreprenori și consumatori.
Primul laborator de carne hibridă își deschide porțile
Obiectivul laboratorului este de a implica consumatorii în mod direct în procesul de dezvoltare a produselor din carne hibridă, facilitând astfel colectarea de feedback și sugestii din partea celor care vor utiliza aceste produse.
Specialiștii din echipa de implementare a proiectului afirmă că, prin intermediul laboratorului, își propun să răspundă cerințelor și preferințelor consumatorilor în ceea ce privește produsele din carne hibridă, promovând totodată principii de durabilitate și inovație în industria alimentară.
Colaborarea cu The Family Butchers SRL este considerată esențială pentru a transforma ideile generate în cadrul laboratorului în produse concrete, care să aducă valoare consumatorilor.
Produsele includ carne, dar și ingrediente vegetale
Produsele din carne hibrid combină carne cu ingrediente vegetale, precum leguminoase (precum mazărea, năutul, lintea și lupinul), proteine vegetale, ciuperci sau semințe.
Aceste produse conțin o cantitate mai redusă de carne, grăsimi și colesterol, dar sunt bogate în proteine comparativ cu produsele tradiționale.