Mituri despre consumul de porumb dulce. Ce beneficii are de fapt pentru sănătate

Porumbul dulce este extrem de versatil și poate fi inclus într-o mulțime de preparate. Acesta are nenumărate beneficii pentru organism și este consumat cu precădere în perioada sezonului cald. Fie că vorbim de consumul de porumb fiert sau de porumb din conservă, există nenumărate mituri despre consumul de porumb dulce. Hai să descoperim împreună care dintre acestea sunt adevărate și care au rămas la statutul de mituri nefondate, scrie catine.ro.

Nutriționiștii de la EatingWell au decis să demonteze câteva dintre cele mai comune mituri legate de consumul de porumb dulce. Sezonul de vară este ideal pentru a alege un porumb proaspăt și a-l prepara după bunul plac. Poți consuma porumbul fiert sau copt sau îl poți integra în salate delicioase și sănătoase.

Mituri despre consumul de porumb dulce

De-a lungul ultimilor ani, oamenii au dezvoltat tot mai multe mituri legate de consumul de porumb dulce. Există zvonuri care spun că acesta ar putea fi periculos pentru sănătate. Multe dintre miturile legate de consumul de porumb dulce susțin că acesta ar fi periculos datorită numărului mare de calorii.

Totuși, porumbul dulce are nenumărate beneficii pentru organism. Astfel, nutriționiștii au decis să facă lumină în cazul consumului de porumb dulce.

Porumbul dulce este bogat în grăsimi

Unul dintre cele mai comune mituri legate de consumul de porumb dulce susține că acesta este bogat în grăsimi. Cu toate acestea, nutriționiștii susțin că porumbul dulce se află pe lista alimentelor cu un conținut scăzut de grăsimi.

Acesta contine un mix de grăsimi mononesaturate și polinesaturate. De altfel, grăsimile polinesaturate constituie mai bine de jumătate din valoarea maximă de grăsimi din conținutul porumbului.

Studiile au arătat că grăsimile polinesaturate au beneficii pentru sănătate, iar multe dintre aceste beneficii sunt legate de sănătatea inimii.

Atâta timp cât alegi să consumi porumbul dulce simplu, fără al asezona cu unt sau alte grăsimi, acesta poate fi integrat cu succes într-o dietă sănătoasă și echilibrată.

Consumul de porumb ar putea duce la creșterea în greutate

Cel de-al doilea mit legat de consumul de porumb dulce spune că acesta ar putea duce la creșterea în greutate. Sigur, dacă alegi să consumi porumbul dulce asezonat cu unt sau alte grăsimi, acesta va avea un aport caloric mult mai mare.

Totuși, o singură cană de boabe de porumb dulce poate ajunge să aibă în jur de 122 de calorii.

Mai mult, o cană de boabe de porumb dulce îți poate asigura 3,5 grame de fibre. Fibrele sunt benefice pentru organism și conferă senzația de sațietate, promovând în acest fel pierderea în greutate. Descoperă mai multe și despre beneficiile consumului de alimente bogate în fibre.

Porumbul dulce este bogat în zahăr

Un alt mit susține că porumbul dulce are un nivel crescut de zahăr. O porție medie de boabe de porumb dulce poate să-ți aducă aproximativ 5 grame de zahăr. Totuși, studiile spun că o cană de porumb dulce va avea un nivel mai mic de zahăr decât o banană coaptă.

Glucoza care se regăsește la nivelul porumbului dulce nu este periculoasă pentru organism.

Porumbul dulce nu este benefic pentru organism

Un alt mit susține că porumbul dulce nu are beneficii pentru organism. Studiile dovedesc contrariul. Porumbul dulce conține o cantitate impresionantă de luteină, benefică pentru îmbunătățirea vederii și nu numai.

Mai mult, studiile au demonstrat că porumbul dulce poate încuraja pierderea în greutate, tocmai datorită conținutului mare de fibre.

Alte studii arată că porumbul dulce ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și conferă organismului necesarul de fier, potasiu și proteine. Consumat cu atenție și integrat într-un mod sănătos în dietă, consumul de porumb dulce îți poate aduce nenumărate beneficii pentru organism. 

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

ANSA retrage din comerț peste 23 tone de banane cu un conținut depășit de pesticide

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, în cadrul Programului Național de Monitorizare a conținutului de nitrați și a reziduurilor de pesticide în produsele alimentare de origine vegetală provenite din import pentru anul 2024, s-a depistat un lot de „BANANE”, cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos, țara de origine Ecuador.

Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: BANANE

ImportatorS.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”

Masa netă23 180 kg

Bananele neconforme au fost  comercializate în magazinele S.R.L. MOLDRETAIL GROUP (Linella și Fidesco) în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal).

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 511-511;

Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544

Beyonce a purtat pe scenă două creații a unui designer vestimentar român, care are doar 24 de ani
Articolul anterior
Zodii care rămân fidele până la moarte. Iubesc aceeași persoană toată viața
Articolul următor