Moldovencele se întrec la vopsit ouă cu ingrediente naturale. Cea mai simplă rețetă!

Pe lângă pregătirea cozonacilor și ingredientelor pentru pască, cel mai răspândit obicei pentru sărbătoarea de Paște, este vopsirea ouălor. Cele mai frumoase și gustoase sunt ouăle vopsite cu ingrediente naturale. Iată, mai jos, cea mai simplă rețetă de vopsire a ouălor cu coji de ceapă. Astfel, ouăle de Paște pot fi nu doar frumoase, ci și sănătoase și gustoase.

Secretul este să spălați bine ouăle înainte de vopsire.

Într-o cratiță se pun, cam pe jumătate, coji de ceapă roșie. Se adaugă apa și 1-2 linguri de oțet de masă. Se pun ouăle în cratiță și se lasă la fiert timp de 15 minute.

Dacă vrei să obții o culoare mai intensă, după ce ai oprit aragazul poți lăsa ouăle în apa fierbinte mai mult timp.

Scoate ouăle din apa maronie și unge-le cu puțin ulei pentru a deveni mai lucioase.

Directorul liceului român Lucian Blaga din Tiraspol, rănit într-un accident rutier violent
Articolul anterior
Prognoza meteo. Localitățile unde se anunță ploi în Noaptea de Înviere
Articolul următor
Alte articole interesante