O cafea consumată corect nu poate fi nocivă!

Comerţul cu cafea  se află pe locul doi în lume, după cel cu petrol. Multă lume consumă cafea, de aceea există şi o varietate de mituri legate de beneficii şi contraindicaţii.

separator

Unde creşte această plantă energizantă?

Există câteva regiuni, în care se cultivă cafeaua, în primul rând Africa– locul de naştere al cafelei, apoi America Latină, Asia şi câteva insule din Pacific.

Beneficiile consumului de cafea demonstrate ştiinţific

Cafeaua – un diuretic şi purgativ natural

Cafeaua favorizează digestia, stimulează tranzitul intestinal şi secreţia de suc pancreatic ajută la contracţia vezicii biliare, pentru digestia grăsimilor. În conclzie, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi te ajută în curele de slăbire.

Cafeaua stimulează activitatea cerebrală

De cele mai dese ori cafeaua se consumă pentru efectul ei energizant. Dimineaţa, când te trezeşti şi nu prea ai chef de nimic, decât să mai dormi puţin, soluţia este cafeaua. Aroma delicată, gustul tonic şi exotic te revigorează, îţi dă energie şi măreşte puterea de concentrare. Consumată pe parcursul zilei – alungă oboseala. Bogată în polifenoli, compuşi cu proprietăţi antioxidante previne boli precum: Parkinson, Alzheimer sau scleroza în plăgi, susţin unii cercetători.

Cafeaua şi bolile cardiace

Consumul de peste 7- 8 ceşti de cafea pe zi creşte pericolul apariţiei bolilor cardiovasculare, desigur “tot ce-i mult, strică”. Dar în acest caz mai contează şi faptul cum pregăteşti cafeaua şi ce mai consumi pe lângă cafea. Mă refer, spre exmplu, la ciocolată, care conţine cafeină. Cea mai bună metodă de preparare este la filtru.

Datorită absorbţiei rapide a cafeinei în organism, efectele  le simţi rapid.

Cafeaua decafeinizată, bună sau rea?

Mulţi producători, pentru a decafeiniza cafeaua folosesc dizolvanţi organici, iar doi dintre aceştia pot fi cancerigeni. Dacă preferi cafeaua decafeinizată, trebuie să cunoşti procesul de preparare al ei. Metoda cea mai sigură este decafenizarea cu ajutorul apei, pentru că în apă se dizolvă cafeina, o metodă mai arhaică, dar este sigură şi sănătoasă.

Efectele negative ale cafelei

Peste 7-8 ceşti de cafea  consumate pe zi au efecte negative:

Riscul aparţiei bolilor cardiovasculare – desigur, în combinaţie cu ţigara şi alimentaţia incorectă, pot provoca accidente cardiovasculare. Un consum moderat de cafea nu poate fi periculos, nici pentru cei cu probleme cardiovasculare. Trebuie să consumi doar cafea bună şi să nu faci exces, dacă nu-ţi permite sănătatea.

Provoacă insomnii – în funcţie de metabolism, fiecare organism reacţionează în felul său. Dacă are efect de trezire asupra ta, atunci consumă ultima ceaşcă cu trei ore înainte de culcare.

Femeilor însărcinate li se recomandă, de obicei, evitarea consumului de cafea – poţi consuma până la 3 ceşti sau cafea decafeinizată.

Concluzia este următoarea: dacă nu ai hipertensiune, probleme digestive, sarcină şi un mod sănătos de viaţă, cafeaua nu-ţi poate face rău.

Text: Snejana Ţugui

Cea mai rafinată cafea din Chişinău!

Crezi că poţi fi ispitită de o cafea? Intră în magazinul “Ethiopia” şi vezi dacă rezişti!

Acest loc te ademeneşte cu arome proaspete şi “vii”, sunt “vii” pentru că ele aduc povestea cafelei. Fiecare cafea în parte are o istorie pe care o trăieşiti, savurând mirosul delicat şi gustul incomparabil. Fiecare cafea este altfel pentru că ţările de provenienţă sunt diferite, pentru că metodele de preparare şi creştere sunt diferite – comun este numai grija ca acestă cafea să fie prospătă şi cea mai bună.

Combinaţia de arome şi gusturi cum ar fi:

migdale, arahide, lichior, whisky, rom, ciocolată, lapte, caramelă, cocos, mere, portocale, persici, caise, zmeură, ananas te farmecă, te ademeneşte şi nu poţi pleca fără să iei cu tine cafeau visurilor tale!

Numai cele mai bune produse sub un singur acoperiş. Veniţi să vedeţi diferenţa!

Adresa noastră: Strada Bucuresti 45A
http://www.ethiopiamd.com/
Tel.: 27 27 97

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

Mihaela Bilic, despre postul extrem de 40 de zile

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lângă rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Obiceiul alimentar care ar putea fi un semn de demență

Conform unui număr tot mai mare de cercetări, la mijlocul vieţii, şi nu la 70 sau 80 de ani, încep să apară modificări ale creierului care pot deschide calea spre demență, boala Alzheimer şi declinul cognitiv ulterior, scrie doctorulzilei.ro.

Majoritatea dintre noi suntem conștienți de unele dintre simptome, pierderea memoriei și a vorbirii fiind printre cele mai comune semne. Mai puțin cunoscut este faptul că această afecțiune poate provoca și anumite schimbări în obiceiurile alimentare. Dr. Jones Uys, împreună cu farmacistul Abbas Kanani, dezvăluie un semn de avertizare clar al demenței care ar putea fi ușor trecut cu vederea.

Atenţie la poftele alimentare!

Astfel, o poftă crescută de dulciuri ar putea însemna că persoana respectivă are un risc crescut de demență. Kanani sugerează că simțul alterat al gustului poate afecta unii oameni cu această boală. „ Cel mai comun semn este o dorință crescută pentru dulciuri, cum ar fi prăjiturile și ciocolata. De pildă, pofta recurentă pentru alimente dulci, în special cele cu texturi mai moi, cum ar fi înghețata sau budinca. Acestea sunt de obicei mai tentante, deoarece sunt mai ușor de mâncat”, explică specialistul.

El susține că demența poate modifica percepția gustului, ceea ce duce la o preferință pentru alimente mai dulci față de altele. „Gusturile și texturile dulci familiare pot fi, de asemenea, o sursă de confort. Amintirile pozitive și emoțiile asociate cu anumite gusturi, chiar dacă persoanele cu această afecțiune au dificultăți în a-și aminti anumite evenimente sau experiențe, le pot atrage către anumite alimente dulci”, a adăugat el.

„Demența vă poate afecta în mod semnificativ percepția gustului, precum și preferințele de gust”, a explicat farmacistul, potrivit căruia modificările funcției cerebrale cauzate de demență ne afectează procesarea senzorială, care se poate manifesta în moduri diferite.

„În timp ce unii pot dezvolta o poftă de alimente dulci, de exemplu, alții își pot pierde interesul pentru a mânca, uita să mănânce sau își pot pierde capacitatea de a recunoaște când le este foame sau sete”, a avertizat specialistul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să abordezi corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

A murit de la o băutură! Un tânăr de 23 de ani a făcut infarct după un energizant. Acesta modifică mușchiul inimii, spun medicii

A murit de la o băutură. Un incident tragic s-a produs la Convenția Internațională de Tatuaje din Timișoara, unde un tânăr de 23 de ani și-a pierdut viața în urma unui infarct, scrie doctorulzilei.ro.

Originar din Oravița, Ionuț era pasionat de tatuaje și a venit să-și adauge o nouă operă artistică pe corp. Așteptând să fie tatuat, tânărul s-a prăbușit subit, în timp ce se pregătea să își tatueze gamba. Potrivit martorilor, înainte de incident, el consumase șapte doze de băuturi energizante în doar câteva ore.

Medicii subliniază pericolele consumului excesiv de astfel de băuturi, care pot avea efecte devastatoare asupra inimii, crescând riscul de infarct și diminuând șansele de resuscitare.

Studiile arată că patru astfel de băuturi echivalează cu zece shoturi de esspresso. Medicii veniţi la faţa locului n-au mai putut să-i repornească inima.

”Consumul excesiv şi de timp îndelungat de aceste taurine poate să creeze nişte modificări structurale la nivelul miocardului cu scăderea şansei de reuşită în cazul unei resuscitări,” a declarat, pentru observator.ro dr. Stela Iurciuc, medic cardiolog.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru moarte suspectă. Autopsia va arăta dacă tânărul avea o afecţiune de care nu ştia.

De ce sunt atât de periculoase băuturile energizante

Energizantele sunt băuturi populare, apreciate pentru efectul lor stimulativ asupra nivelului de energie și atenție. Principalele ingrediente ale energizantelor includ:

 • Cofeina – Este principalul ingredient activ și se găsește în majoritatea energizantelor. Cofeina stimulează sistemul nervos central, ajutând la îmbunătățirea atenției și la reducerea oboselii.
 • Taurina – Este un aminoacid care se găsește natural în corpul uman și este adăugat în multe băuturi energizante. Taurina poate avea efecte asupra funcției cardiovasculare și metabolismului.
 • Guarana – Este o sursă naturală de cafeină și conține adesea mai multă cafeină decât boabele de cafea. Guarana poate spori efectul stimulativ al cafeinei.
 • Ginseng – Este adesea inclus pentru proprietățile sale de stimulare a energiei și îmbunătățire a funcțiilor cognitive.
 • Vitaminele din grupul B – Acestea sunt esențiale pentru transformarea alimentelor în energie și pot fi adăugate pentru a sprijini metabolismul energetic.
 • Zaharuri – Multe băuturi energizante conțin niveluri ridicate de zahăr pentru a oferi un surplus de energie imediată. Unele optează pentru îndulcitori artificiali pentru a reduce conținutul caloric.

Efecte secundare

Consumul de băuturi energizante poate avea și efecte secundare, în special atunci când sunt consumate în exces:

 • Tulburări ale ritmului cardiac – Consumul excesiv poate duce la aritmii cardiace sau palpitații.
 • Creșterea tensiunii arteriale – Cafeina și alte stimulente pot crește tensiunea arterială, ceea ce este deosebit de riscant pentru persoanele cu probleme cardiovasculare preexistente.
 • Insomnie și tulburări de somn – Stimulentele pot afecta negativ calitatea și durata somnului.
 • Anxietate și nervozitate – La unele persoane, consumul excesiv poate induce sau exacerba simptomele de anxietate.
 • Probleme digestive – Cafeina poate irita stomacul și poate accelera tranzitul intestinal.
 • Dependență și sevraj – Dependența de cofeină este bine documentată, iar reducerea consumului poate duce la simptome de sevraj, cum ar fi durerile de cap, oboseala și iritabilitatea.

Fă-ţi acasă manichiură french!
Articolul anterior
MISS USEFS 2012!
Articolul următor