O cafea consumată corect nu poate fi nocivă!

Comerţul cu cafea  se află pe locul doi în lume, după cel cu petrol. Multă lume consumă cafea, de aceea există şi o varietate de mituri legate de beneficii şi contraindicaţii.

separator

Unde creşte această plantă energizantă?

Există câteva regiuni, în care se cultivă cafeaua, în primul rând Africa– locul de naştere al cafelei, apoi America Latină, Asia şi câteva insule din Pacific.

Beneficiile consumului de cafea demonstrate ştiinţific

Cafeaua – un diuretic şi purgativ natural

Cafeaua favorizează digestia, stimulează tranzitul intestinal şi secreţia de suc pancreatic ajută la contracţia vezicii biliare, pentru digestia grăsimilor. În conclzie, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi te ajută în curele de slăbire.

Cafeaua stimulează activitatea cerebrală

De cele mai dese ori cafeaua se consumă pentru efectul ei energizant. Dimineaţa, când te trezeşti şi nu prea ai chef de nimic, decât să mai dormi puţin, soluţia este cafeaua. Aroma delicată, gustul tonic şi exotic te revigorează, îţi dă energie şi măreşte puterea de concentrare. Consumată pe parcursul zilei – alungă oboseala. Bogată în polifenoli, compuşi cu proprietăţi antioxidante previne boli precum: Parkinson, Alzheimer sau scleroza în plăgi, susţin unii cercetători.

Cafeaua şi bolile cardiace

Consumul de peste 7- 8 ceşti de cafea pe zi creşte pericolul apariţiei bolilor cardiovasculare, desigur “tot ce-i mult, strică”. Dar în acest caz mai contează şi faptul cum pregăteşti cafeaua şi ce mai consumi pe lângă cafea. Mă refer, spre exmplu, la ciocolată, care conţine cafeină. Cea mai bună metodă de preparare este la filtru.

Datorită absorbţiei rapide a cafeinei în organism, efectele  le simţi rapid.

Cafeaua decafeinizată, bună sau rea?

Mulţi producători, pentru a decafeiniza cafeaua folosesc dizolvanţi organici, iar doi dintre aceştia pot fi cancerigeni. Dacă preferi cafeaua decafeinizată, trebuie să cunoşti procesul de preparare al ei. Metoda cea mai sigură este decafenizarea cu ajutorul apei, pentru că în apă se dizolvă cafeina, o metodă mai arhaică, dar este sigură şi sănătoasă.

Efectele negative ale cafelei

Peste 7-8 ceşti de cafea  consumate pe zi au efecte negative:

Riscul aparţiei bolilor cardiovasculare – desigur, în combinaţie cu ţigara şi alimentaţia incorectă, pot provoca accidente cardiovasculare. Un consum moderat de cafea nu poate fi periculos, nici pentru cei cu probleme cardiovasculare. Trebuie să consumi doar cafea bună şi să nu faci exces, dacă nu-ţi permite sănătatea.

Provoacă insomnii – în funcţie de metabolism, fiecare organism reacţionează în felul său. Dacă are efect de trezire asupra ta, atunci consumă ultima ceaşcă cu trei ore înainte de culcare.

Femeilor însărcinate li se recomandă, de obicei, evitarea consumului de cafea – poţi consuma până la 3 ceşti sau cafea decafeinizată.

Concluzia este următoarea: dacă nu ai hipertensiune, probleme digestive, sarcină şi un mod sănătos de viaţă, cafeaua nu-ţi poate face rău.

Text: Snejana Ţugui

Cea mai rafinată cafea din Chişinău!

Crezi că poţi fi ispitită de o cafea? Intră în magazinul “Ethiopia” şi vezi dacă rezişti!

Acest loc te ademeneşte cu arome proaspete şi “vii”, sunt “vii” pentru că ele aduc povestea cafelei. Fiecare cafea în parte are o istorie pe care o trăieşiti, savurând mirosul delicat şi gustul incomparabil. Fiecare cafea este altfel pentru că ţările de provenienţă sunt diferite, pentru că metodele de preparare şi creştere sunt diferite – comun este numai grija ca acestă cafea să fie prospătă şi cea mai bună.

Combinaţia de arome şi gusturi cum ar fi:

migdale, arahide, lichior, whisky, rom, ciocolată, lapte, caramelă, cocos, mere, portocale, persici, caise, zmeură, ananas te farmecă, te ademeneşte şi nu poţi pleca fără să iei cu tine cafeau visurilor tale!

Numai cele mai bune produse sub un singur acoperiş. Veniţi să vedeţi diferenţa!

Adresa noastră: Strada Bucuresti 45A
http://www.ethiopiamd.com/
Tel.: 27 27 97

Cum punem legumele la fiert: în apă rece sau caldă? Multe gospodine fac această greșeală

Legumele se pun la fiert în apă rece sau caldă când gătim ciorbă? Multe gospodine își pun această întrebare și de foarte multe ori greșesc. Când gătești ciorbă sau când prepari alte feluri de mâncare trebuie să ai grijă mare la acest detaliu extrem de important. Iată cum trebuie să procedezi, de fapt!

Legumele se pun la fiert în apă rece sau caldă atunci când gătești ciorbă? Acest pas este extrem de important în gătirea ciorbei sau a altor preparate pe care vrei să le gătești.

Legumele se pun la fiert în apă călduță, nu rece și nici foarte fierbinte. Astfel, ele nu se vor zdrobi și își vor păstra și culoarea pe care o au. Dacă apa scade și vă doriți să completați, nu folosiți apă rece, ci tot călduță, scrie spynews.ro.

Multe gospodine greșesc și pun legumele la fiert pentru ciorbă fie în apă fierbinte, fie în apă rece, poate din grabă sau pur și simplu din neatenție. Pentru a te bucura de legume fierte așa cum trebuie, ai mare grijă să respecți de fiecare dată acest pas.

Când se pune carnea în ciorbă

De asemenea, multe gospodine nu știu nici când se pune carnea în ciorbă, de fapt. Așadar, carnea se pune la fiert prima dată, după care se adaugă și legumele, dar doar după ce carnea a fiert suficient.

Și acest pas este unul extrem de important pentru ca ciorba pe care o gătești să fie delicioasă. Multe gospodine pun carnea la fiert doar după ce legumele au fiert, însă trebuie să știi că acest ingredient fierbe mai greu și de aceea trebuie pus prima dată și niciodată dpă ce legumele au fiert sau în același timp cu legumele.

Alimentele care te ajută să nu mai sforăi

Dacă și tu sau persoana cu care locuiești are probleme cu sforăitul, nu te îngrijora, deoarece noi îți vom prezenta soluția pentru această problemă des întâlnită. Câteva alimente pe care trebuie să le mănânci te vor ajuta să nu mai sforăi. Iată ce trebuie să faci ca să scapi de această problemă!

Știm cât de greu îți este să dormi atunci când stai în casă cu o persoană care sforăie des, așa că îți vom prezenta câteva alimente care te vor ajuta să scapi de această problemă. Iată ce trebuie să mănânce persoana care are probleme cu sforăitul, scrie spynews.ro.

Ce alimente te ajută să nu mai sforăi

Laptele de soia te va ajuta să nu mai sforăi. Este mult mai bun decât cel de vacă, deoarece laptele de vacă poate duce la probleme cu respirația și, astfel, la sforăit. Trebuie să consumi această băutură dacă și tu ai probleme cu sforăitul.

Ceaiul

Ceaiul te ajută să decongestionezi căile respiratorii și să respiri mult mai bine. Astfel, această băutură te va ajuta și să scapi de sforăit. Tot ce trebuie să faci este să bei un ceai de mentă înainte să te pui la somn.

Mierea

O linguriță de miere înainte de a te pune la culcare te va ajuta să nu mai sforăi pe timpul nopții. De asemenea, și un ceai cu miere te va ajuta în acest sens, deoarece mierea are mai multe proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene.

Turmericul

Turmericul este un ingredient care te va ajuta să scapi de sforăitul enervant de pe timpul nopții. Curcuminul, ingredientul activ care se află în turmeric, este antioxidant și un puternic antiinflamator, care îți va aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Peștele

Peștele în loc de carnea roșie va face o mare diferență între un somn bun și unul mai puțin bun. Astfel, dacă și tu îți dorești să scapi de sforăit, atunci consumă mai mult pește, deoarece el furnizează proteine, care reduc țesutul inflamat.

Ceapa

Cu toate că nu are un miros plăcut, și ceapa te va ajuta să nu mai sforăi pe timpul nopții, deoarece ea are proprietăți antiinflamatorii și decongestionante. Aceste proprietăți importante vor elibera căile nazale.

Gabriela Firea a slăbit 25 de kilograme în trei luni

Gabriela Firea, fostul primar al municipiului București, a dat jos 25 de kilograme în trei luni și îndeamnă femeile să ducă un mod de viață sănătos.

Gabriela Firea îndeamnă femeile să aibă un stil de viață echilibrat și să consume alimente cât mai sănătoase.

Nu se înfometează niciodată și se simte foarte bine de când a scăpat de kilogramele în plus.

„Le-aș îndemna pe cititoare să-și descopere atuurile naturale, să mănânce sănătos, mulți glumesc și spun că sunt adepta ovăzului, migdalelor, salatelor. Prietenele mă întreabă dacă nu mor de foame, nu, nu se moare, dacă ai o alimentație echilibrată.

Încerc să îi învăț și pe copiii mei să mănânce sănătos, cu mai puțină carne, cu mai puțini carbohidrați. În plus, trebuie să fim perfecți sufletește, iertători, iubitori și bineînțeles să ne îngrijim și de aspectul exterior.

Nu am schimbat măsurile, port ori M ori S, în funcție de croiul designerului respectiv, am aproape aceleași kilograme.

Ce s-a schimbat, normal, vârsta, apar anumite riduri, poate oboseala, anumite schimbări hormonale, dar eu mă simt la fel ca la 20 de ani.

Este cel mai important lucru cum ne simțim în interior și câtă energie avem și poftă de viață, de a ajuta, în sensul de a fi prezent acolo unde este nevoie’, a declarat Gabriela Firea pentru impact.ro.

În urmă cu mai mulți ani, Gabriela Firea a mărturisit cum a slăbit 25 de kilograme în doar trei luni.

„Am slăbit 25 de kilograme în trei luni. Dimineata, dupa ce luam aghiasma, beam pe burta goala un pahar de apa cu jumatate de lamaie stoarsa, pentru digestie.

La micul dejun consumam doar un iaurt degresat cu ovaz in care, doar pentru gust, picuram cateva lacrimi de miere. Daca nu imi era suficient mai mancam seminte crude: de dovleac, de in.

Masa de prânz era compusa dintr-o supa-crema de legume si un gratar de curcan sau peste cu salata. La masa de seara, obligatoriu inainte de ora 19, o branza slaba fara sare cu rosii sau salata trebuiau sa ma sature. Evident, pana ma culcam ma apuca foamea, dar o potoleam, atat cat puteam cu apa.

(Intre mese) Nu mancam cornulete sau ciocolata, dar aveam mereu la mine migdale, caju sau batoane de slabit cu ceai verde, care sunt destul de consistente si imi potoleau foamea’, a declarat Gabi Firea atunci.

GABRIELA FIREA: "Capitala este blocată de un primar general incompetent" -  25.06.2022 | BURSA.RO
Gabriela Firea – ironizată pe internet pentru că merge în vacanţă, în loc  să rezolve problemele Capitalei : Europa FM

Fă-ţi acasă manichiură french!
Articolul anterior
MISS USEFS 2012!
Articolul următor