O cunoscută influenceriţă vegană din Rusia a murit de foame și epuizare. S-a hrănit o perioadă lungă de timp doar cu fructe și semințe

O influenceriţă vegană din Rusia a murit„de foame și epuizare” după ce s-a hrănit o perioadă lungă de timp doar „fructe exotice, muguri de semințe de floarea soarelui și sucuri”, timp de cinci ani.

Rusoaica Zhanna Samsonova, în vârstă de 39 de ani, a locuit în Asia de Sud-Est și a avut o dietă exclusiv raw-vegană în ultimii cinci ani.

Femeia era binecunoscută în comunitatea vegană și posta frecvent pe rețelele de socializare sub numele de sub Zhanna D’Art, promovând  dieta pe bază de alimente crude.

Prietenii ei au spus că obiceiurile ei alimentare au devenit îngrijorător de restrictive în ultimele luni de viață. Ea a murit pe 21 iulie din cauza unei „infecții asemănătoare holerei”, exacerbată de „epuizarea organismului din cauza unei diete vegană”, a declarat mama influenceriței, Vera Samsonova, citată de The Mirror și gandul.ro.

O altă prietenă a Zhannei a spus că a văzut-o acum câteva luni în Sri Lanka și „arăta epuizată”.

„Au trimis-o acasă pentru a se trata. Cu toate acestea, a fugit din nou. Când am văzut-o în Phuket, am fost îngrozită. Locuiam la un etaj deasupra ei și în fiecare zi îmi era teamă că o să-i găsesc trupul fără viață. Am încercat să o conving să se trateze, dar nu am reușit”.

Fanii ei nu cred că a murit din cauza dietei raw-vegane

„Îmi văd corpul și mintea transformându-se în fiecare zi”, a spus Zhanna când și-a descris regimul de alimentație restrictiv. Ea a continuat: „Iubesc noul meu „eu” și nu voi reveni niciodată la obiceiurile pe care le aveam”.

Cu altă ocazie, într-o postare în social media, ea a scris că: „Mănânc mâncare simplă, deși am multă experiență ca bucătar de raw food. Îmi place să îmi creez propriile rețete și să inspir oamenii să mănânce mai sănătos”.

O dietă cu alimente crude poate avea multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea în greutate, îmbunătățirea sănătății inimii și un risc mai scăzut de diabet, dar există și dezavantaje, conform Healthline. Acestea includ deficiențe de calciu și vitamina D, care sunt necesare pentru oase puternice. Acest lucru ar putea determina scăderea nivelului de B12, ceea ce poate duce la anemie, leziuni ale sistemului nervos, infertilitate și, oarecum paradoxal, boli de inimă. Un studiu publicat la începutul acestei luni în Journal of Nutrition a constatat că 100% dintre participanții la o dietă raw vegană au ingerat mai puțin decât 2,4 mcg recomandate de vitamina B12 pe zi.

În ciuda potențialelor dezavantaje ale dietei urmate de rusoaică, mulți dintre adepții ei devotați au refuzat să creadă că alegerile ei alimentare au dus la moartea ei, susținând în schimb că a fost ucisă de substanțele chimice din fructele pe care le-a mâncat. Cauza oficială a morții Zhannei nu a fost încă stabilită, pentru că familia ei încă încearcă să-i aducă trupul neînsuflețit înapoi în Rusia.

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

ANSA retrage din comerț peste 23 tone de banane cu un conținut depășit de pesticide

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, în cadrul Programului Național de Monitorizare a conținutului de nitrați și a reziduurilor de pesticide în produsele alimentare de origine vegetală provenite din import pentru anul 2024, s-a depistat un lot de „BANANE”, cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos, țara de origine Ecuador.

Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: BANANE

ImportatorS.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”

Masa netă23 180 kg

Bananele neconforme au fost  comercializate în magazinele S.R.L. MOLDRETAIL GROUP (Linella și Fidesco) în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal).

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 511-511;

Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544

Klaus Iohannis condamnă atacul cu drone al rușilor asupra portului Ismail
Articolul anterior
Cum a ajuns o influenceriță să câștige câte 2 milioane de dolari pe lună dormind
Articolul următor