Bogată în vitamina C și cu un conținut scăzut de grăsimi, supa de legume în stil italian este o mâncare apetisantă care se pregătește rapid și ușor.
Ingrediente:
- căni de dovleac placintar curățat și tăiat cubulețe
- 3 căni de dovlecel
- 2 cutii de 400 gr. de roșii taiate, scurse
- 400 gr. fasole albă la cutie, clătită cu apă și scursă
- 1200 ml supă de pui cu puțină sare
- o cană de porumb conservat
- 4 căței de usturoi
- o ceapă medie
- oregano
- 150 g de varză tocată
- ½ cană de Parmezan ras
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de sare
- 1/2 lingura de piper negru măcinat
Mod de preparare:
- Turnați uleiul într-o tigaie adâncă, la temperatură medie.
- Puneți ceapa și o sotati timp de vreo două minute, să se înmoaie puțin.
- Adăugați oregano-ul, usturoiul și le sotați înca un minut.
- Adăugați dovleceii și îi căliți și pe ei câteva minute, până când se înmoaie, apoi luați tigaia de pe foc și o dași deoparte.
- Puneți rosiile tăiate și 400 ml de supă de pui în blender și le mixați până obțineți o compoziție fină, pe care o turnați apoi peste amestecul cu dovlecei și așezați tigaia din nou pe foc; adăugați și a doua cutie de roșii tăiate, plus încă 800 ml de supă de pui. Lăsați să fiarba până când începe să clocotească, apoi reduceți flacăra și mai lăsați să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute.
- După aceea, adăugați fasolea și sfecla, și amestecați bine cam cinci minute, până când sfecla începe să se înmoaie…
- Dați tigaia deoparte, adăugați sare și piper, iar la servire presărați deasupra Parmezan ras.
Poftă bună!