Papanașii Laurei Cosoi. Se prepară, rapid și simplu

Cea mai importantă masă a zilei este chiar desertul, după cum ar spune cei mici. Bine, asta nu înseamnă că adulții nu s-ar putea bucura și ei din când în când de o pauză dulce! Pentru a veni în ajutorul iubitorilor de preparate delicioase care vor să se răsfețe sau să le facă o surpriză gustoasă copiilor lor, minunata actriță Laura Cosoi (40 ani) a postat o nouă rețetă pe blog-ul ei: papanași cu kefir, pesmet și nucă.

Acum că așteaptă și cel de-al treilea copil, vedeta petrece tot mai mult timp în bucătărie, fiind o adevărată pasionată a gastronomiei. Mai mult, în anul 2015, aceasta a câștigat și premiul Best TV Chef Book-Europe, pentru volumul „Rămâi la masă?“, în cadrul concursului Gourmand World Cookbook Awards, din China.

Până la urmă, cine altcineva ar putea să ne destăinuie minunatele secrete ale unui preparat extraordinar, dacă nu o tânără mămică iubitoare de artă culinară? Haide să vedem cum se prepară papanașii cu kefir, pesmet și nucă!

Ingrediente pentru papanașii Laurei Cosoi

  • 150 g griș,
  • 1 gălbenuș de ou,
  • o lingură de sana sau kefir,
  • 1/2 linguriță scorțișoară,
  • 1/2 linguriță cardamon,
  • 2 linguri esență vanilie,
  • 3-4 linguri de miere (sau zahăr),
  • 1 lingură unt,
  • 1/2 cană pesmet,
  • 3 linguri nucă  măcinată,
  • un pliculeț zahăr vanilat (opțional).

Mod de preparare pentru papanașii Laurei Cosoi

  1. La foc mic, într-o oală se pune sana,
  2. Se amestecă constant și când începe să se separe se adaugă grișul treptat, în ploaie,
  3. Apoi se adaugă cardamonul, scorțișoara, vanilia, gălbenușul bătut și mierea,
  4. Se amestecă la foc mic până când compoziția devine omogenă și relativ groasă, ca pentru o mămăligă mai tare,
  5. Apoi se ia de pe foc și, într-o altă tigaie, se pune untul, apoi pesmetul, nuca și zahărul vanilat.
  6. În continuare se amestecă continuu până compoziția capătă o culoare rumenie,
  7. Imediat după, cu o lingură se ia din oală compoziția și se fac niște bile pe care le tragi în pesmet.

Și asta e tot!

De asemenea, poți adaugă și brânză de vacă în compoziție, dar în acest caz va trebui să folosești mai mult griș. După preferință, papanașii Laurei Coșoi pot fi umpluți cu fructe sau magiun.

Acum că ai aflat și tu secretele unei rețete extraordinare de papanași, cu siguranță că vrei să prepari și tu o porție! Spor la treabă și poftă bună!

sursa: www.divahair.ro

Suc de dovleac pentru pierderea în greutate și curățarea organismului

În lupta cu kilogramele în plus, cele mai bune mijloace sunt cele care vă permit să obțineți rezultate cu un sacrificiu minim. Vă sugerăm să luați în calcul sucul de dovleac, este un aliment ideal pentru pierderea în greutate.

Valoarea nutritivă a unei astfel de băuturi este incontestabilă.

Dovleacul are un conținut mare de beta-caroten, se știe că acesta este un antioxidant și vitamina de creștere. În organism, beta-carotenul este ușor transformat în vitamina A sub influența enzimelor.

Dacă adăugați o lingură de ulei de măsline în sucul de dovleac, veți obține un adevărat „cocktail de tinerețe”. Acest lucru se datorează faptului că uleiul vegetal este o sursă excelentă de vitamina E.

În plus, dovleacul conține potasiu, vitaminele B, PP și C, mineralele: fier, calciu, magneziu, cupru. O compoziție atât de impresionantă ajută la menținerea imunității, la eliminarea excesului de lichide din organism, la normalizarea metabolismului și la combaterea anemiei.

Pulpa sucului de dovleac este un depozit de pectină – un tip special de fibre solubile, un enterosorbent care curăță sângele de substanțe toxice, iar vasele de sânge – de plăcile de colesterol.

În același timp, sucul de dovleac nu are un efect iritant asupra tractului gastrointestinal, ca multe alte sucuri din legume. Prin urmare, îl puteți bea chiar dacă suferiți de gastrită și pancreatită.

Proprietățile nutriționale ridicate, compoziția chimică bogată și conținutul scăzut de calorii au făcut din sucul de dovleac o armă eficientă în lupta cu excesul de greutate.

Suc de dovleac pentru pierderea în greutate

Este recomandabil să folosiți în paralel și alte fructe și legume. Se potrivește cun morcovi, mere sau sfecla roșie. Sucurile sănătoase de varză, țelină și spanac în forma lor pură au un gust pe care nu totți îl preferă. Prin urmare, pentru a crește beneficiile și gustul, acestea pot fi adăugate în sucul de dovleac. Rezultatul este un adevărat meniu de detoxifiere cu conținut scăzut de calorii.

Cui este dăunător?

Practic nu are contraindicații. Este potrivit chiar și pentru mamele care alăptează, pentru care pierderea în greutate după naștere devine adesea o problemă, iar meniul permis este foarte limitat. Dovleacul nu este un potențial alergen și nu provoacă probleme cu burtica la bebeluși. Astfel, sucul poate fi consumat în timpul alăptării ca un aliment sănătos.

Stafidele – excelente bactericide, imunostimulante, sedative și diuretice

Stafidele au un efect foarte benefic asupra organismului, sunt excelente bactericide, imunostimulante, sedative și diuretice. De aceea, în unele cazuri se poate recomanda folosirea stafidelor în locul anumitor medicamente. Proprietățile stafidelor diferă semnificativ de proprietățile strugurilor – acest lucru a fost observat de medici încă din vremuri străvechi.

Este de remarcat faptul că conținutul de zahăr, și anume glucoză și fructoză, în stafide este de 8 ori mai mare decât în ​​struguri. Prin urmare, în loc de bomboane și alte dulciuri, este mai bine să mănânci stafide.

Proprietăți benefice ale stafidelor

Una dintre proprietățile benefice ale stafidelor este capacitatea lor de a elimina retenția de lichide din organism. Această proprietate este direct legată de prezența potasiului în ele. De asemenea, ajută în cazul intoxicațiilor, atunci când este necesară eliminarea toxinelor din sânge.

Antioxidanții pe care îi conține, suprimă creșterea bacteriilor, care sunt una dintre cauzele cariilor.

Pe lângă cele enumerate, decoctul de stafide vine în ajutorul bronșitei, pneumoniei și hipertensiunii.

Stafidele cu semințe sunt bune pentru dizenterie. Iar soiul de stafide fără semințe se descurcă de minune cu bolile de rinichi și vezică urinară.

Niacina sau acidul nicotinic este o componentă a enzimelor implicate în respirația celulară și metabolismul proteic care reglează activitatea nervoasă. Acesta este tocmai motivul pentru care stafidele întăresc sistemul nervos și acționează ca un sedativ.

Stafidele închise la culoare sunt considerate mai sănătoase decât soiurile albe. Chiar și cariile dentare și bolile gingiilor sunt posibile de tratat. Antioxidanții prezenți în ele, în special acidul oleanolic, inhibă creșterea bacteriilor care cauzează boli dentare.

Potasiul din stafide reglează echilibrul acido-bazic din sânge. Activează activitatea musculară a inimii și îmbunătățește transmiterea impulsurilor nervoase. Stafidele au un efect benefic și asupra funcționarii rinichilor și a pielii.

Stafide în loc de pastile

Persoanele care suferă de boli cardiovasculare, diabet zaharat și distonie vegetativ-vasculară ar trebui să includă stafide în alimentația lor.

Rețeta de stafide cu suc de ceapă

Un decoct de stafide cu suc de ceapă este bun pentru tuse, scurgeri nazale și dureri în gât.

Se pune 100 g de stafide cu un pahar de apă clocotită și se lasă 10 minute. Se strecoară, se amestecă cu o lingură de suc de ceapă și se bea 1/2 cană de 3 ori pe zi.

Sau puneți 100 g de stafide tocate, adăugați un pahar de apă și fierbeți timp de 10 minute la foc mic. Apoi se strecoară compozițua. Bea acest decoct de mai multe ori pe zi, Dacă adăugați 1 lingură de suc proaspăt de ceapă la acest decoct, veți obține un amestec excelent pentru prevenirea hipertensiunii.

Mâncare din insecte, deja pe rafturi. Cum o recunoști

Multe produse din magazine conțin insecte, dar denumirea este „codată”. Aflăm despre prezența insectelor în produsele alimentare și cum acestea sunt menționate pe ambalaje conform reglementărilor UE. Se detaliază denumirile specifice ale insectelor care trebuie să apară pe etichete, precum „Acheta domesticus” sau „Tenebrio molitor”, scrie evz.ro.

Cum poți identifica produsele care conțin insecte

„În conformitate cu Regulamentul UE 1169/2011, toate ingredientele alimentare trebuie să fie clar indicate pe ambalaj, inclusiv insectele utilizate ca ingrediente.” Aceasta înseamnă că, deși multe produse conțin insecte, acestea trebuie să fie menționate sub denumirile lor științifice precise pe etichete.

De exemplu, „Acheta domesticus” (greier de casă) și „Tenebrio molitor” (vierme de făină) sunt termeni care trebuie să apară dacă aceste gâze se află în compoziția produsului. Reglementările sunt clare: producătorii sunt obligați să informeze consumatorii despre prezența acestor ingrediente, astfel încât aceștia să poată face o alegere informată atunci când achiziționează produsele respective.

Denumirile care semnalizează prezența insectelor

„Pentru a verifica ușor dacă un produs conține insecte, consumatorii trebuie să citească atent lista ingredientelor.” În Uniunea Europeană, există anumite denumiri care indică prezența insectelor în produsele alimentare.

Căutând pe etichete termenii precum E120 (Carmin, colorant obținut din coșenilă, o specie de insecte), Acheta domesticus (greiere de casă), Alphitobius diaperinus (larva gândacului de bălegar), sau Locusta migratoria (lăcustă migratoare), consumatorii pot identifica cu ușurință dacă produsul conține insecte.

Aceste denumiri trebuie să fie foarte clare și vizibile pe eticheta produsului, în conformitate cu legislația europeană.

Ce alte semne trebuie căutate pe etichete

„Un alt pas important în verificarea produselor este să te uiți la eventualele simboluri și avertismente de pe ambalaj.” Unele produse pot conține mențiuni precum „poate conține insecte” sau indicații legate de alergeni, iar acest lucru trebuie să fie specificat pe etichetă, mai ales dacă sunt folosite insecte în ingrediente.

De asemenea, produsele alimentare care fac parte din categoria „Noua Alimentație” (Novel Food) și care includ insecte ca ingrediente vor purta mențiuni suplimentare pe ambalaj.

În plus, consumatorii ar trebui să fie atenți la tipologia produselor, deoarece insectele sunt mai frecvent folosite în alimente precum biscuiți, pâine, paste, batoane proteice, snacks-uri sau produse pe bază de carne și alternative vegetale.

Mama a fost sfătuită de medici să renunțe la fetița diagnosticată la naștere cu Down. Ani mai târziu, aceasta devine celebră
Articolul anterior
Prințul Charles a acceptat o donație în valoare de un milion de lire sterline de la familia lui Osama bin Laden
Articolul următor
Close menu