Pe lângă faptul că este gustos şi zemos, pepenele roșu are multe beneficii

Pe lângă faptul că este gustos şi zemos, pepenele roșu este o sursă excelentă de hidratare, în special, pe timp de vară. Iar o cură de câteva zile cu acest minunat fruct te scapă de multe probleme ale tractului urinar.

Pepenele roșu “curăţă” rinichii

Compus în proporţie din 90% apă, pepenele verde este un excelent remediu natural împotriva multor probleme de sănătate şi un izvor de hidratare perfect.

Graţie efectului diuretic pe care îl are, acesta elimină toxinele din organism, curăţă ficatul şi intestinul subţire, stimulează digestia şi combate colesterolul. Dacă suferi de afecţiuni ale tractului urinar, cu unele excepţii (vezi contraindicaţiile mai jos), nu rata cura cu pepene verde. Trebuie doar să consumi cel puţin zece zile pe lună în perioada de vară – toamnă acest fruct. Cea mai cunoscută reţetă în acest caz este: fă timp de o săptămână în fiecare seară (în jurul orei 20.00) baie cu apă caldă, se relaxează muşchii şi se dilată căile urinare, după care consumă pepene verde.

Atenţie, însă, cura cu pepene verde este contraindicată persoanelor care suferă de: pietre la rinichi, insuficienţă renală, pielonefrită, diabet zaharat, boli ale pancreasului, gastrită cronică, ulcer gastric, colită.

În plus, are o valoare nutritivă foarte importantă, conţine vitamine, fibre, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu, acizi organici şi enzime. Iar vitaminele A, C şi B6 prezente în pepenele verde au o importanţă deosebită pentru sănătatea ochilor, întărirea sistemului imunitar şi combaterea anxietăţii. Deoarece conţine mai mult licopen decât oricare alt fruct sau legumă este un antioxidant eficient în prevenirea cancerului de prostată, uterin şi esofagian.

Slăbeşte sănătos cu pepene verde

Şi dacă tot faci o cură cu pepene verde, află că vei rezolva problema constipaţiei (consumă dimineaţa 1-2 felii de pepene roşu şi nu mânca nimic timp de câteva ore). Acest fapt ajută şi la purificarea organismului, astfel vei scăpa de kilograme în plus. Iar pe lângă o siluetă perfectă vei observa îmbunătăţiri ale aspectului pielii tale. Pentru că luptă cu celulita, face tenul mai frumos şi mai strălucitor, datorită dezintoxicării organismului, or, se ştie că problemele pielii încep din interior.

Important -pepenele verde se consumă proaspăt, nu ţinut la frigider şi nu se face suc din el, pentru că se oxidează foarte repede. Nu arunca coaja deoarece partea albă a fructului conţine clorofilă, enzime, acizi organici cu rol de acţiune antibacteriană şi antifungică.

Găseşte « frumuseţea » în pepenele verde :

  1. Cubuleţe de gheaţă din pepene verde. Îngheaţă sucul de pepene verde în congelator. Ia un cubuleţ pregătit de gheaţă şi masează pielea feţei. Lasă sucul pe faţă timp de 15-20 de minute, apoi clăteşte faţa cu apă rece şi aplică o cremă hrănitoare. Această mască îţi va tonifia şi împrospăta perfect faţa.
  2. Loţiunea din pepene verde combinat cu suc de piersici, preparată în condiţii casnice este benefică pentru orice tip de ten.
  3. Loţiunea din suc de pepene verde şi castravete este indicată în cazul arsurilor şi cuperozei, iar dacă adaugi în această loţiune alcool vei obţine un compus excelent împotriva acneei purulente.
  4. Loţiune hidratantă – la 400 ml suc de pepene verde adaugă o lingură de miere şi o linguriţă de sare de bucătărie. Amestecă până la dizolvare, apoi stoarce compoziţia şi adaugă 200 ml de alcool. Cu loţiunea obţinută şterge faţa în prealabil curăţată şi lăsă-o timp de 1- 2 ore să acţioneze. Ea se păstrează în frigider mult timp (până la un an de zile).
  5. Mască din pepene verde cu argilă curăţă şi hrăneşte tenul. Aplică pe faţă un amestec obţinut dintr-un pahar de suc de pepene verde cu o lingură de argilă şi lasă-l timp de 15 minute să-şi facă efectul, apoi îndepărtează-l cu apă călduţă.

Să avem sănătate!!!

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

ATENȚIE CONSUMATORI! A fost retras acest produs dintr-un supermarket din Chișinău

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a retras de pe rafturile unui supermaket file de păstrăv sărat, motivu retragerii fiind contaminarea cu Listeria monocytogenes, informează unica.md.

Ce este Listeria monocytogenes?

Este o bacterie Gram-pozitiva, care cauzeaza listerioza. Este o bacterie facultativa anaeroba, capabila sa supravietuiasca in prezenta sau absenta oxigenului. Se poate dezvolta si reproduce in interiorul celulelor gazda si este unul dintre agentii patogeni ai virusului alimentar  cel mai virulent, cu 20-30% dintre infectiile cu listerioza alimentara, scrie www.reginamaria.ro

Listeria monocytogenes poate infecta creierul, membranele maduvei spinarii si/sau fluxul sanguin al gazdei prin ingerarea alimentelor contaminate, cum ar fi laptele nepasteurizat sau alimente crude.

Un risc crescut il reprezinta femeile insarcinate, nou-nascutii, pacientii imunodeprimati sau persoanele cu afectiuni, cum ar fi diabetul zaharat. Daca este contactata in timpul sarcinii, infectia poate cauza avort. Prezenta infectiei inaintea sau in timpul nasterii poate determina listerioza neonatala.

Perioada de incubatie variaza intre cateva zile si cateva saptamani. Simptomele sunt dependente de poarta de intrare: oculara, cutanata, infecta amigdalelor, etc.

Complicatiile listeriozei sunt reprezentate de: septicemie, endocardita sau meningoencefalita. Listerioza poate afecta orice organ, pe cale limfatica sau hematogena.

Diagnosticul de certitudine al infectiilor listeriene se bazeaza pe izolarea germenului in cultura, din sange, lichid amniotic si lichid cefalo-rahidian.

Așa arată ciupercile otrăvitoare. Asta îți poate salva viața

Pe lângă sortimentele comestibile, există foarte multe ciuperci otrăvitoare, care ne pot pune viața în pericol. Iată cum arată ciupercile otrăvitoare.

1. Ciuperca albă

Ciuperca albă poate fi confundată cu ușurință cu alte ciuperci comestibile. Ea nu trebuie consumată niciodată, având un nivel ridicat de toxicitate și putând cauza probleme grave la nivel gastrointestinal.

2. Muscăriță sau Pălăria Șarpelui

Muscărița sau buretele muștelor, așa cum este cunoscută în popor această ciupercă, conține acid ibotenic și muscimol, substanțe care au efecte neurotoxice și care pot cauza halucinații.

3. Buretele pestriț

Buretele pestriț este un alt tip de ciupercă ce trebuie evitat. Acesta conține o sumedenie de toxine, care atunci când ajung în organism produc halucinații, probleme digestive și intoxicații.

4. Buretele viperei

Această ciupercă este letală. Acesta conține o toxină numită amanitină, care atunci când ajunge în organism provoacă reacții dintre cele mai grave, care pot ajunge să fie letale.

5. Văloasă delicată

Ciuperca cunoscută în popor sub denumirea „Văloasă delicată” este letală și asta pentru că pe lângă alte toxine, aceasta conține orelanină, o substanță care poate duce la insuficiență renală și hepatică.

6. Cortinara de munte

O altă ciupercă ce conține substanța letală orelanină este Cortinara de munte. Aceasta nu trebuie ingerată și asta pentru că poate pune în pericol viața celui ce o consumă.

7. Gheba de brad

Gheba de brad are un aspect comun  și poate fi confundată cu alte ciuperci comestibile. Atunci când este consumată, efectele acesteia sunt letale.

8. Burete porcesc

Buretele porcesc este responsabil pentru apariția Sindromului Paxillus, fiind letal pentru organismul uman.

Un deținut a obținut poze intime ale unui cuplu și îi șantaja că le face publice. Cerea 4.000 de euro
Articolul anterior
Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vă invită la inaugurarea Expoziției Filatelice ”TREPTE SPRE PERFORMANȚĂ”
Articolul următor