Rețete pentru sănătate: Cartea de bucate care te învață să mănânci echilibrat

Cu toții ne dorim să mâncăm sănătos, să fim în formă și să avem energie. De câte ori nu ți-ai promis că de mâine vei renunța la alimentele nesănătoase și că vei începe să mănânci echilibrat?

separator

Cu toate acestea, ne este dificil să urmăm planurile pe care ni le facem în ceea ce privește alimentația. Parcă cineva se joacă în mod voit cu intențiile noastre bune: toate alimentele gustoase sunt în același timp și nesănătoase. Dar este o concepție greșită. Există extrem de multe mâncăruri foarte gustoase și sănătoase, care ne oferă toți nutrienții de care avem nevoie și ne ajută să fim sănătoși și în formă maximă. Trebuie doar să știm cum să le preparăm și ce ingrediente să alegem.

Tocmai pentru a-ți face misiunea mai ușoară, Herbalife Nutrition a lansat în colaborare cu chef Rachel Allen o carte de bucate ce cuprinde rețete sănătoase, în care poți include în mod creativ produsele Herbalife Nutrition pentru o alimentație sănătoasă.

Cartea de bucate „Herbalife Nutrition” conține o selecție de 80 de rețete, dintre care 47 sunt inspirate de membrii din toată Europa și Africa, iar restul de 33 de rețete aparțin lui Rachel Allen.

Chef Rachel este un celebru bucătar irlandez, jurnalist și autor cu multe realizări culinare, care împărtășește aceleași valori precum Herbalife: comunitate și nutriție echilibrată.

Rețetele sunt susținute de știință și au fost testate de echipa de Cercetare și Dezvoltare Herbalife Nutrition, astfel încât cei care le folosesc să se bucure de un gust minunat al mâncării care completează nevoile nutriționale.

Rețetele sunt împărțite în patru categorii diferite: shake-uri și băuturi, fel principal, gustări și deserturi.

Este foarte ușor de folosit pentru o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos pentru că sunt definite clar mărimea porțiilor, valorile nutriționale,  precum și tipul de rețetă, vegană sau vegetariană. Nu mai trebuie să te întrebi „oare câte calorii am consumat?” sau „cât înseamnă o porție potrivită?”.

Cartea de bucate „Herbalife Nutrition” oferă versatilitate atunci când folosești produsele Herbalife Nutrition, deoarece acestea pot fi utilizate ca ingrediente pentru o varietate de mese principale, gustări și deserturi. Această carte de bucate reprezintă diversitatea culturală pe care Herbalife Nutrition o promovează și aduce oamenii împreună prin dragostea lor pentru mâncare.

Rețetele îți permit să folosești produsele Herbalife Nutrition într-un nou mod, în preparate culinare nutritive și echilibrate.

Nu te vei mai întreba zilnic „Oare ce să gătesc azi?”, pentru că vei avea la îndemână rețete ușor de preparat, gustoase și sănătoase, iar cu ajutorul Cărții de bucate Herbalife Nutrition vei învăța cum să prepari mese delicioase de la zero.

Produsele Herbalife Nutrition pe care le poți include în rețetele tale într-un mod creativ te ajută să obții de fiecare dată mese echilibrate. Și dacă nu știi cum să le incluzi, rețetele din Cartea de bucate Herbalife Nutrition îți vin în ajutor, astfel încât să obții mese gustoase și hrănitoare zi de zi.

Cartea de bucate Herbalife Nutrition este disponibilă exclusiv prin rețeaua de membri independenți ai companiei.

Pentru mai multe informații despre produsele Herbalife Nutrition, contactează un Membru Independent Herbalife Nutrition: https://www.herbalife.md/

Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Ce beneficii are ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată neagră. Acest desert, consumat în cantități mici, poate fi benefic pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru diminuarea riscului apariției unei boli care afectează tot mai multe persoane, scrie digi-world.tv.

Ciocolata neagră ar putea avea beneficii în prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, arată un nou studiu publicat în Jurnalul britanic de medicină, citat de People. S-a constatat că participanții care au mâncat cinci sau mai multe porții de ciocolată neagră pe săptămână au avut un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2, cu 21% mai mic decât cei care consumau aceeași cantitate de ciocolată cu lapte. Mai mult, consumul de ciocolată cu lapte, dar nu şi de ciocolată neagră, a fost asociat cu creşterea excesivă în greutate pe termen lung: un factor care poate contribui la dezvoltarea bolii cronice.

„Am fost surprinşi de împărţirea clară între impactul ciocolatei negre şi al celei cu lapte asupra riscului de diabet şi asupra gestionării greutăţii pe termen lung”, a precizat lectorul univ. dr. Qi Sun, profesor în cadrul departamentelor de nutriţie şi epidemiologie de la Harvard.

Chiar dacă ciocolata neagră şi cea cu lapte au un nivel similar de calorii şi grăsimi saturate, se pare că polifenolii din ciocolata neagră ar putea compensa efectele grăsimilor saturate şi ale zahărului asupra creşterii în greutate şi a diabetului, spun cercetătorii.

„Pentru oricine iubeşte ciocolata, constatările sunt o reamintire a faptului că a face alegeri mici, cum ar fi alegerea ciocolatei negre în locul ciocolatei cu lapte, poate face o diferenţă pozitivă pentru sănătate”, a precizat cercetătorul Binkai Liu, care este autorul principal al studiului publicat în The BMJ.

Studiul a inclus date pe o perioadă mai lungă de 30 de ani, de la 192.000 de participanţi care nu aveau diabet când au început să-şi raporteze obiceiurile alimentare.

Nu este primul studiu în care ciocolata neagră este considerată de specialiști sănătoasă și benefică. Compușii din cacao sunt legați de o bună sănătatea a inimii, conform unei cercetări din 2015. Un studiu anterior, din 2005, a spus că acest tip de desert este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină și scăderea tensiunii arteriale la persoanele sănătoase.

Aceste beneficii pentru sănătate se datorează în mare parte flavonoidelor, compușii bioactivi găsiți în plante, care declanșează producția de oxid nitric, ce dilată vasele de sânge și astfel scade tensiunea arterială. 

În ciuda dovezilor tot mai numeroase privind beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate, oamenii de știință care au realizat studiul recomandă interpretarea rezultatelor cu precauție. De asemenea, este important de reținut că doza e foarte importantă. Participanții la studiu au consumat până în 30 de grame de ciocolată neagră pe zi.

Fotograful Alex Iordache, rupt de durere: ,,Voi face echipă cu vandalii. Datorită lor aceste fotografii vorbesc atât de multe despre societatea în care m-am născut și trăiesc”
Articolul anterior
Oameni din întreaga lume au votat și i-au ales pe cei mai frumoși bărbați ai planetei. Iată cine sunt primii 25 de câștigători!
Articolul următor