4 rețete gustoase din carne de pui

Deseori, nu știi ce să mai pregătești așa încât să fie și gustos, și rapid. Puiul este un ingredient perfect, dacă vrei să-ți “alinți” papilele gustative. Noi îți propunem 4 rețete.

separator

Pui la cuptor cu sos de muştar

Pui la cuptor cu sos de muştar

Ingrediente:

  • un kg piept de pui
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri muştar
  • 5 căţei usturoi
  • busuioc proaspăt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli carnea şi o tamponezi cu hârtie absorbantă pentru a elimina surplusul de apă. Pisezi usturoiul şi îl amesteci cu puţină sare, piper şi ulei. Încorporezi apoi muştarul şi busuiocul spălat şi tocat.

Aşezi pieptul de pui într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei. Torni sosul de muştar peste ele. Încingi cuptorul. Acoperi vasul cu o folie de aluminiu. Laşi la copt 40-45 de minute. Cu 10 minute înainte de a le scoate, dai la o parte folia şi le laşi să se rumenească. Îl serveşti cald, împreună cu o salată. Opţional, poţi presăra deasupra frunze proaspete de busuioc.

Budincă de pui cu cașcaval

Budincă de pui cu cașcaval

Ingrediente:

  • 500 grame piept de pui
  • 40 grame unt
  • 250 mililitri supă de pui
  • 200 mililitri smântână
  • 3 bucăți ouă
  • cașcaval ras
  • 1 bucată ardei gras sau câte un sfert ardei roşu, galben verde
  • 200 grame parmezan
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se fierbe carnea de pui şi se taie fâşii.  Ouăle se bat cu smântâna, adăugându-se sarea şi piperul. Se topeşte untul, se adaugă supa, şi se amestecă bine pentru a nu rămâne cocoloaşe. Se lasă 5 minute să se odihnească, apoi se adaugă parmezanul şi se amestecă până la omogenizare. Se adaugă puiul, ardeiul gras tăiat pătrăţele şi ouăle bătute cu smântână. Se toarnă în tava unsă cu unt şi se lasă 45 minute la cuptor. Când e aproape gata, se pune caşcavalul ras şi se mai ţine la cuptor până se rumeneşte.

Piept de pui cu sos de caşcaval

Piept de pui cu sos de caşcaval

Ingrediente:

  • 1 piept de pui mare

Pentru sos

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 150 g caşcaval
  • 1 praf nucşoară
  • 150 g ciuperci de pădure conservate
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pieptul de pui se dezosează, se taie în două şi se spală. Se usucă cu prosoape absorbante şi se condimentează cu sare. Se pune pe grătar şi se frige pe ambele părţi, după care se ţine la cald. Într-o crăticioară se toarnă laptele şi se aşază pe foc mic. Se adaugă untul şi amidonul şi se amestecă foarte bine cu telul. Trebuie amestecat continuu, pentru a nu forma cocoloaşe. Când s-a îngroşat, se adaugă caşcavalul ras pe răzătoarea mare şi se amestecă energic, pentru a se topi. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după gust, şi se adaugă ciupercile. Se păstrează câteva pentru decor. Pieptul de pui se serveşte cu sosul de caşcaval, broccoli, ridichi şi găluşti de griş.

Chifteluţe din piept de pui la cuptor

Chifteluţe din piept de pui la cuptor

Ingrediente:

  • 500 grame piept de pui
  • 1 bucată ceapă
  • 1 felie pâine
  • 5-6 căței usturoi
  • 2 ouă
  • mărar proaspăt sau uscat
  • pătrunjel proaspăt sau uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi pâinea. Se adaugă şi celelalte ingrediente şi se omogenizează. Se formează chifteluţe mici şi se aşează într-o tavă cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 grade până se rumenesc.

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Irina Tarasiuc va naște peste 2 săptămâni, însă nu renunță la exercițiile cu greutăți!
Articolul anterior
14 moduri în care poţi folosi oţetul de mere!
Articolul următor