Deseori, nu știi ce să mai pregătești așa încât să fie și gustos, și rapid. Puiul este un ingredient perfect, dacă vrei să-ți “alinți” papilele gustative. Noi îți propunem 4 rețete.
Pui la cuptor cu sos de muştar
Ingrediente:
- un kg piept de pui
- 4 linguri ulei
- 2 linguri muştar
- 5 căţei usturoi
- busuioc proaspăt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tamponezi cu hârtie absorbantă pentru a elimina surplusul de apă. Pisezi usturoiul şi îl amesteci cu puţină sare, piper şi ulei. Încorporezi apoi muştarul şi busuiocul spălat şi tocat.
Aşezi pieptul de pui într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei. Torni sosul de muştar peste ele. Încingi cuptorul. Acoperi vasul cu o folie de aluminiu. Laşi la copt 40-45 de minute. Cu 10 minute înainte de a le scoate, dai la o parte folia şi le laşi să se rumenească. Îl serveşti cald, împreună cu o salată. Opţional, poţi presăra deasupra frunze proaspete de busuioc.
Budincă de pui cu cașcaval
Ingrediente:
- 500 grame piept de pui
- 40 grame unt
- 250 mililitri supă de pui
- 200 mililitri smântână
- 3 bucăți ouă
- cașcaval ras
- 1 bucată ardei gras sau câte un sfert ardei roşu, galben verde
- 200 grame parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierbe carnea de pui şi se taie fâşii. Ouăle se bat cu smântâna, adăugându-se sarea şi piperul. Se topeşte untul, se adaugă supa, şi se amestecă bine pentru a nu rămâne cocoloaşe. Se lasă 5 minute să se odihnească, apoi se adaugă parmezanul şi se amestecă până la omogenizare. Se adaugă puiul, ardeiul gras tăiat pătrăţele şi ouăle bătute cu smântână. Se toarnă în tava unsă cu unt şi se lasă 45 minute la cuptor. Când e aproape gata, se pune caşcavalul ras şi se mai ţine la cuptor până se rumeneşte.
Piept de pui cu sos de caşcaval
Ingrediente:
- 1 piept de pui mare
Pentru sos
- 500 ml lapte
- 2 linguri unt
- 150 g caşcaval
- 1 praf nucşoară
- 150 g ciuperci de pădure conservate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui se dezosează, se taie în două şi se spală. Se usucă cu prosoape absorbante şi se condimentează cu sare. Se pune pe grătar şi se frige pe ambele părţi, după care se ţine la cald. Într-o crăticioară se toarnă laptele şi se aşază pe foc mic. Se adaugă untul şi amidonul şi se amestecă foarte bine cu telul. Trebuie amestecat continuu, pentru a nu forma cocoloaşe. Când s-a îngroşat, se adaugă caşcavalul ras pe răzătoarea mare şi se amestecă energic, pentru a se topi. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după gust, şi se adaugă ciupercile. Se păstrează câteva pentru decor. Pieptul de pui se serveşte cu sosul de caşcaval, broccoli, ridichi şi găluşti de griş.
Chifteluţe din piept de pui la cuptor
Ingrediente:
- 500 grame piept de pui
- 1 bucată ceapă
- 1 felie pâine
- 5-6 căței usturoi
- 2 ouă
- mărar proaspăt sau uscat
- pătrunjel proaspăt sau uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi pâinea. Se adaugă şi celelalte ingrediente şi se omogenizează. Se formează chifteluţe mici şi se aşează într-o tavă cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 grade până se rumenesc.