4 rețete gustoase din carne de pui

Deseori, nu știi ce să mai pregătești așa încât să fie și gustos, și rapid. Puiul este un ingredient perfect, dacă vrei să-ți “alinți” papilele gustative. Noi îți propunem 4 rețete.

separator

Pui la cuptor cu sos de muştar

Pui la cuptor cu sos de muştar

Ingrediente:

  • un kg piept de pui
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri muştar
  • 5 căţei usturoi
  • busuioc proaspăt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli carnea şi o tamponezi cu hârtie absorbantă pentru a elimina surplusul de apă. Pisezi usturoiul şi îl amesteci cu puţină sare, piper şi ulei. Încorporezi apoi muştarul şi busuiocul spălat şi tocat.

Aşezi pieptul de pui într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei. Torni sosul de muştar peste ele. Încingi cuptorul. Acoperi vasul cu o folie de aluminiu. Laşi la copt 40-45 de minute. Cu 10 minute înainte de a le scoate, dai la o parte folia şi le laşi să se rumenească. Îl serveşti cald, împreună cu o salată. Opţional, poţi presăra deasupra frunze proaspete de busuioc.

Budincă de pui cu cașcaval

Budincă de pui cu cașcaval

Ingrediente:

  • 500 grame piept de pui
  • 40 grame unt
  • 250 mililitri supă de pui
  • 200 mililitri smântână
  • 3 bucăți ouă
  • cașcaval ras
  • 1 bucată ardei gras sau câte un sfert ardei roşu, galben verde
  • 200 grame parmezan
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se fierbe carnea de pui şi se taie fâşii.  Ouăle se bat cu smântâna, adăugându-se sarea şi piperul. Se topeşte untul, se adaugă supa, şi se amestecă bine pentru a nu rămâne cocoloaşe. Se lasă 5 minute să se odihnească, apoi se adaugă parmezanul şi se amestecă până la omogenizare. Se adaugă puiul, ardeiul gras tăiat pătrăţele şi ouăle bătute cu smântână. Se toarnă în tava unsă cu unt şi se lasă 45 minute la cuptor. Când e aproape gata, se pune caşcavalul ras şi se mai ţine la cuptor până se rumeneşte.

Piept de pui cu sos de caşcaval

Piept de pui cu sos de caşcaval

Ingrediente:

  • 1 piept de pui mare

Pentru sos

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 150 g caşcaval
  • 1 praf nucşoară
  • 150 g ciuperci de pădure conservate
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pieptul de pui se dezosează, se taie în două şi se spală. Se usucă cu prosoape absorbante şi se condimentează cu sare. Se pune pe grătar şi se frige pe ambele părţi, după care se ţine la cald. Într-o crăticioară se toarnă laptele şi se aşază pe foc mic. Se adaugă untul şi amidonul şi se amestecă foarte bine cu telul. Trebuie amestecat continuu, pentru a nu forma cocoloaşe. Când s-a îngroşat, se adaugă caşcavalul ras pe răzătoarea mare şi se amestecă energic, pentru a se topi. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după gust, şi se adaugă ciupercile. Se păstrează câteva pentru decor. Pieptul de pui se serveşte cu sosul de caşcaval, broccoli, ridichi şi găluşti de griş.

Chifteluţe din piept de pui la cuptor

Chifteluţe din piept de pui la cuptor

Ingrediente:

  • 500 grame piept de pui
  • 1 bucată ceapă
  • 1 felie pâine
  • 5-6 căței usturoi
  • 2 ouă
  • mărar proaspăt sau uscat
  • pătrunjel proaspăt sau uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi pâinea. Se adaugă şi celelalte ingrediente şi se omogenizează. Se formează chifteluţe mici şi se aşează într-o tavă cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 grade până se rumenesc.

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Deserturi sănătoase și delicioase, în meniul unui local din Chișinău

Iubitorii de dulciuri au un nou motiv în plus pentru a vizita localul Millor Cafe. Patiserul localului au introdus în meniu noi deserturi în combinații savuroase, fără prea mult zahăr și din ingrediente naturale!

Cei care sunt în cautare de experiențe noi, dar și gurmanzii, pot încerca mouse-ul cu coacăza, o combinație inedită. Mixul dintre mousul dulce și piureul de coacăză îți va aprinde spiritul și te va scoate din cotidianul culinar.

O altă surpriză pe care o vei putea găsi în noul meniu dulce Millor Cafe este desertul mouse din iaurt grecesc, făcut după o rețetă proprie. Cu siguranță gustul acestui mouse va satisface și cele mai exigente pofte.

Iar amatorii de torturi TIRAMISU au și ei o surpriză. Un altfel de desert, cu icre din cafea și cremă fină și ușoară. Iar gustul pișcotelor îmbibate în rom te vor cuceri!

Așadar dacă ți-e poftă de ceva dulce, cu siguranță vei gasi ceva pe gustul tău la Millor Cafe!

👉Te așteptăm pe Alecu Russo 16/1
👉Detalii:  0687 77 395


Iaurt făcut în casă. O rețetă gustoasă și sănătoasă

Această rețetă de iaurt este foarte simplă și gustoasă. Iaurtul făcut în casă este mult mai sănătos față de cel care se găsește în supermarketuri și este indicat pentru copii și pentru cei care au diabet sau țin dietă.

Aveți nevoie doar de câteva ingrediente:

  • Un litru de lapte proaspăt (preferabil integral pentru o textură mai bogată)
  • 2-3 linguri de iaurt natural (ca starter)
  • Oala sau cratiță
  • Un termos
  • Un termometru de bucătărie
  • Sticluțe sau borcane pentru depozitare

Rețetă de iaurt făcut în casă

  1. Pune laptele într-o oală sau cratiță și încălzește-l la foc mediu, amestecând constant pentru a preveni arderea. Folosește un termometru de bucătărie și încălzește-l până când temperatura atinge aproximativ 80°C. Acest proces ajută la eliminarea bacteriilor nedorite.
  2. După ce laptele a atins temperatura dorită, îndepărtează-l de pe foc și lasă-l să se răcească la temperatura camerei. Nu adăuga starterul de iaurt în timp ce laptele este încă fierbinte, deoarece riști să distrugi bacteriile bune.
  3. Când laptele s-a răcit suficient, adaugă 2-3 linguri de iaurt natural în lapte și amestecă bine pentru a distribui bacteriile în întregul amestec. Starterul de iaurt conține bacterii active care vor fermenta laptele și îl vor transforma în iaurt.
  4. Apoi, toarnă amestecul în sticluțe sau borcane și înfășoară-le într-un prosop sau le așază într-un termos preîncălzit. Fermentează iaurtul timp de 6-8 ore la temperatura camerei sau până când devine solid. Cu cât fermentezi mai mult, cu atât iaurtul va fi mai gros și mai gustos.
  5. După ce iaurtul s-a fermentat, pune sticluțele în frigider pentru a se răci și pentru a opri procesul de fermentare. Lasă-l să se odihnească peste noapte înainte de a-l consuma. La final poți să adaugi fructe, bomboane, scorțișoară sau stafide. Asta este tot. Poftă bună!

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

sursa

Irina Tarasiuc va naște peste 2 săptămâni, însă nu renunță la exercițiile cu greutăți!
Articolul anterior
14 moduri în care poţi folosi oţetul de mere!
Articolul următor