6 idei ca să-ţi faci un mic dejun sănătos în 5 minute

Numeroase studii au demonstrat faptul că persoanele care obişnuiesc să mănânce în fiecare dimineaţă au un tonus mai bun pe parcursul zilei, au mai multă energie, reuşeşsc să se menţină la greutatea corporală dorită, rezistă mai uşor în faţa tentaţiilor culinare şi fac alegeri sănătoase la mesele de prânz şi cină.

separator

Iată câteva dintre cele mai rapide idei pe care le poţi reţine pentru micul dejun:

1. Banană cu unt de arahide

Această combinaţie asigură organismului un aport optim de proteine şi fibre care vor împiedica apariţia senzaţiei de foame până la prânz. Fie ca ţii la serviciu câteva banane şi un borcan cu unt de arahide, fie acasă, această soluţie este una dintre cele mai rapide. Nu îţi va lua mai mult de 5 minute să prepari acest mic dejun şi să-l mănânci.
reteta-sandwish-cu-banane-si-unt-de-arahide

2. Iaurt grecesc cu un pumn de nuci/seminţe crude

Alege iaurtul grecesc deoarece are un conţinut dublu de proteine, iar nucile aduce un aport însemnat de grăsimi bune, mononesaturate. Aceste grăsimi sunt esenţiale pentru inimă, creier şi te ajută la slăbit.
iaurtul-grecesc-ideal-pentru-micul-dejun-10-idei-delicioase-pe-care-le-poti-face-in-mai-putin-de-10-minute_93. Ouăle fierte

Majoritatea specialiştilor sunt de părere că ouăle sunt printre cele mai bune surse de proteine. Ca să ai un mic dejun rapid, sănătos şi săţios poţi să fierbi în avans ouăle şi să le păstrezi la frigider.

cum-sa-fierbi-ouale-perfect-de-fiecare-data_1_size1

4. Cereale integrale cu fructe uscate, nucă de cocos şi lapte/iaurt

O combinaţie de cereale integrale simple pe care să le combini cu fructe uscate, seminţe crude şi fulgi din nucă de cocos constituie o soluţie rapidă şi sănătoasă pentru micul dejun. Ţine într-un borcan ermetic o combinaţie de cereale, fructe, cocos şi seminţe ca să o ai mereu la îndemână, iar dimineaţă doar toarnă puţin lapte (poţi să-l foloseşti şi pe cel vegetal) sau iaurt peste ele.

fulgi-de-ovaz-cu-iaurt
5. Beţe de legume cu diverse pateuri vegetale

Păstrează în frigider felii de morcov, ţelină, conopidă, castraveţi sau ardei pentru a le consuma dimineaţa la micul dejun cu un pateu vegetal. Pateul de năut, linte, avocado, pasta de susan sau untul de arahide/migdale sunt câteva dintre opţiunile pe care le poţi păstra în frigider pentru a le avea la îndemână dimineaţa.

15
6. Un mix de nuci/seminţe crude şi fructe uscate

Amestecă împreună nucile, seminţele şi fructele uscate preferate, porţionează-le în pungi şi astfel vei avea la îndemână un mic dejun sănătos pe care îl poţi consuma în drum spre serviciu.

batoane_energizante

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Tratamente eficiente ce previn căderea părului!
Articolul anterior
Va fi lansat un nou parfum, semnat de designerul internațional Kenzo Takada
Articolul următor