A fost denumit “hrana regilor”. Are gust fantastic şi efecte nemaipomenite asupra sănătăţii. E vorba despre sparanghel, o legumă mai puţin cunoscută şi consumată la noi în ţară, dar extrem de adorată de alte civilizaţii. Chiar dacă la prima vedere pare destul de complicat de preparat, astăzi am descoperit pe delly.garbo.ro niște rețete minunate din sparanghel. Una dintre ele, și anume supa cremă, m-am gândit că merită s-o aducem și pe pagina nostră.
INGREDIENTE:
- 20 – 25 bucăți de sparanghel
- 3 linguri de unt
- 2 căței de usturoi
- 2-3 bucăți de arpagic
- 1 l supă de legume
- sare și piper
- oregano
- 200 ml lapte
- 3 linguri de smântână
- 1 lingură zeamă de lamâie
- câteva fire de tarhon verde
MOD DE PREPARARE:
Într-o tigaie topește untul și pune la călit usturoiul și arpagicul tocate. Căleștec câteva minute, până când usturoiul prinde o culoare aurie. Adaugă sparanghelul curățat și tăiat bucăți și sotează-l cam 5 minute. După acesta condimentează după gust cu sare, piper și oregano. Adaugă supa de legume și laptele. Lasă să fiarbă la foc mediu spre iute, cam 20 de minute. După cele 20 de minute, adaugă zeama de lămâie, smântâna și tarhonul. Lasă să se răcească 3-4 minute, după care toată supa se trece prin blender. O poți servi cu brânză și crutoane de pâine.
Poftă bună!