Batoane de ovăz cu căpșuni fără zahăr! Combinația ideală de fresh, dulce și sănătos pe care poți să o savurezi alături de un smoothie dimineața la micul dejun sau poate ca gustare între mese. Suntem siguri că și celor mici le va plăcea la nebunie! Acum când poți găsi oriunde căpșuni, la piață sau în grădină, de ce să nu facem încă un desert cu căpșuni?

Ingrediente:
Pentru gemul de căpșuni
- 380-400 g căpșuni
- 2 linguri miere
- 2 linguri semințe de chia
- 1 linguriță de esență de vanilie
Pentru blat
- 180 g fulgi de ovăz
- 1 linguriță praf de copt
- 2 banane coapte de dimensiuni medii, aproximativ 200 g, pasate cu furculița
- 2 linguri miere
- 1 linguriță esență de vanilie
MOD DE PREPARARE
Gem de căpșuni
- Căpșunii se pun într-o cratiță la foc mediu, aproximativ 15-20 minute. Cu ajutorul unei furculițe pasați căpșunii cât sunt pe foc și adăugați esența de vanilie.
- Luați căpșunii de pe foc și adăugați semințele de chia, mierea. Amestecați până când compoziția se omogenizează.
- Lasați amestecul la răcit.
Notă
- Gemul de căpșuni se prepară cu o noapte înainte de a pregăti prăjitura, deoarece cu cât vor sta mai mult timp semințele de chia în amestec cu atât se va îngroșa compoziția mai tare.
- Se pot utiliza și alte sortimente de fructe, trebuie doar să respectați cantitatea menționată la ingrediente
Blat
- Preîncălziți cuptorul la 190° C și pregătiți un vas de 20x20cm, pe care trebuie să îl tapetați cu hârtie de copt .
- Jumătate din cantitatea de fulgi de ovăz va fi măcinată fin.
- Transferați făina de ovăz într-un vas mare și adăugați restul fulgilor de ovăz și praful de copt. Amestecați bine.
- Adăugați bananele pasate cu furculița, mierea, esența de vanilie și amestecați până când totul este bine combinat și se formează un aluat.
- Transferați 2/3 din amestec în tava pregătită, folosind degetele sau o spatulă.
- Puneți gemul de căpșuni peste aluat și utilizați o spatulă sau un cuțit pentru al răspândi în mod egal. Se presară amestecul de ovăz rămas pe partea sus. Se pot presăra și câțiva fulgi de ovăz pentru decor.
- Coaceți timp de 30 de minute.
- Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească complet în tigaie înainte de a o tăia.
Sursa: loveforspices.ro