Dacă vrei să fii diferit, încearcă să gătești şniţel de vară. De ce de vară, pentru că-l asortăm cu nişte roşii proaspete de sezon, deasupra cărora presurăm caşcaval. Ca rezultat, obţinem ceva diferit de gustos!
Ingrediente
- 700 gr. – piept de pui
- 2 roșii mari sau 3 roșii mici
- 200 gr. – cașcaval
- 2 ouă
- 5 linguri – făină albă
- Ulei de măsline sau de floarea soarelui
- Sare și piper negru
Preparare
Spală pieptul de pui și taie-l în bucăți medii. Acoperă fiecare bucată cu folie alimentară în timp ce o bați.
Presară puțină sare și piper peste fiecare bucată de carne. După ce le bați, plasează-le pe un platou una peste alta.
Pune tigaia la foc, toarnă ulei și lasă-l să se încingă ușor. Între timp bate ouăle cu puțină sare și piper.
Treci fiecare bucată de carne bătută, pe ambele părți prin făină, apoi prin ouăle bătute și pune-le în tigaia cu ulei. Lasă-le să se prăjească la foc mediu pe ambele părți până se rumenesc frumos.
Scoate-le și pune-le pe o tavă plată de copt.
Încinge cuptorul la 180 de grade C. Între timp taie roșiile felii și rade cașcavalul.
Acoperă fiecare bătută de pui cu câte 2-3 felii de roșii și cu puțin cașcaval.
Dă-le în cuptor și coace-le circa 7-10 minute sau până ce se topește cașcavalul.