Procesul de pregătire îți va lua ceva timp, dar rezultatul merită această așteptare.
Ingrediente:
• 200 gr de ciocolată cu 55% cacao
• 90 gr (6 linguri mari) de unt
• 110 gr (1/2 pahar) de zahăr
• 3 ouă
• 210 (1 1/2 pahar) de făină
• 25 gr (1/4 pahar) cacao
• 1/2 linguriță de praf de copt
• 3/4 pahar de zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Topim ciocolata pe baie de aburi.
2. Tăiem cubulețe untul și adăugăm la ciocolata fierbinte, amestecând până se topește. Batem bine ouăle împreună cu zahărul dublând volumul lor. Încorporăm în făină praful de copt și cacao. Amestecăm toate ingredientele. Compoziția obținută o dăm la frigider pentru 3 ore până se întărește. (Poți pregăti compozitița seara și biscuiții să-i coci a doua zi).
3. După ce s-a întărit compoziția, formăm biluțe de mărimea unei nuci și le trecem prin zahăr pudră. Le dăm la cuptor preîncălzit la 170 °C pentru 12 minute.
Notă: Când aranjați biluțele în tava, lăsați spațiu fiindcă biscuiții se “turtesc” la coacere. După ce s-au copt nu îi scoateți imediat din tava, lăsați-i să se răcească și să se întărească un pic.
Poftă bună cu voie bună!
Rețetă, foto: Sorina Nidelcu