Toată lumea adoră brioşele, fie că sunt servite la micul dejun, lângă o ceaşcă de cafea sau o cană de ceai, fie că sunt oferite drept desert la ocazii speciale. Pentru că sunt atât de populare şi gustoase, m-am gândit să caut şi eu o reţetă, dar care să fie şi sănătoasă. După o căutare intensă, pe blogepicurian.com am găsit una, pe care m-am gândit că merită s-o împart cu toţi cititorii noştri. E vorba despre brioşele cu mere şi scorţişoară, care au la bază făină de secară şi ulei în loc de unt, mai au şi un gust rafinat – graţie scorţoşoarei.
INGREDIENTE (pentru 12 brioşe):
- 2 mere
- 250 g făină de secară
- 2 linguriţe praf de copt
- 2 linguriţe scorţisoara macinata
- 125 g zahar brun
- 125ml miere
- 60 ml iaurt de baut
- 125 ml ulei vegetal fara aroma
- 2 oua
- 75 g migdale crude
MOD DE PREPARARE:
Amestecaţi făina, praful de copt şi 1 linguriţă de scorţişoară într-un bol.
Tocaţi migdalele cu cuţitul şi adăugaţi puţin mai mult de jumătate din cantitate în amestecul de făină. Restul, puneţi-le deoparte împreună cu cealaltă linguriţă de scorţişoară. Le vom presura apoi peste brioşe.
Într-un alt bol, amestecaţi zahărul brun, mierea, iaurtul, uleiul vegetal şi ouăle.
Încorporaţi apoi ingredientele umede în cele uscate. Curăţaţi merele, tocaţi-le în cuburi mici şi încorporaţi-le în amestecul obţinut.
Asezaţi în forma pentru copt hârtiile pentru brioşe.
Cu ajutorul unei linguri (eu folosesc cea pentru îngheţată) turnaţi aluatul obţinut în forme şi presuraţi deasupra amestecul rămas de migdale şi scorţişoară.
Puneţi la copt pentru aproximativ 20 de minute la 200°C.
Savuraţi brioşele cu un ceai de ghimbir şi lămâie! Bon apetit!
Sursa:blogepicurian.com