Budincă țărănească cu legume și brânză

Sănătoasă, gustoasă, hrănitoare și extrem de apetisantă prin coloritul viu al multelor legume pe care le conține, această budincă este potrivită în orice sezon.

Este preparatul pe care puteți să îl pregătiți de câte ori vă hotărâți să faceți lista pentru piață și atunci inventariați toate legumele mai vechi rămase prin frigider, legume a căror prospețime poate nu vă mai convine pentru a le folosi la salate, la grătar, sau în alte mâncăruri mai pretențioase.

separator

7754910-650-1458047271-3

Ingrediente (pentru 6 – 8 porții)

Legume diferite și colorate:

1 broccoli
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
2 roșii
1 dovlecel
1 legătură ceapă verde
2 cepe albe
4-5 grăunți de usturoi
50 gr. unt

Crema de brânză:
4 ouă
200 gr. brânză puțin sărată
200 gr. smântână
1 legătură pătrunjel

Altele:
unt pentru uns tava
2 linguri pesmet (pentru tapetat tava)
sare, piper (după gust)

Mod de preparare

-Se curăță și se spală toate legumele, după care acestea se taie după cum urmează: dovlecelul și roșiile – rondele, ardeii – fâșii, ceapa verde și cea albă cuburi mai mari, pătrunjelul – mărunt, iar broccoli se rupe în buchețele mai mici.
-După ce se pregătesc astfel toate legumele, într-un vas teflonat (să nu se lipească) mai mare, se pune untul și ceapa (verde și albă) și se lasă 2-3 minute să se înmoaie puțin.
-Când ceapa s-a înmuiat puțin și începe să sticlească, se adaugă ardeiul gras, se amestecă și se lasă pe foc 2-3 minute să se înmoaie puțin și acesta.
-Când s-a înmuiat puțin și ardeiul, se adaugă broccoli, se amestecă și se lasă pe foc 2-3 minute să se înmoaie și el.
-După ce broccoli s-a înmuiat foarte puțin, se adaugă rondelele de dovlecel, se amestecă ușor și se lasă pe foc 2-3 minute, după care se oprește focul. Se sărează după gust, se omogenizează și se lasă să se răcească. (Atenție la sare! Dacă folosiți brânză sărată, trebuie să puneți mai puțină sare!)
-Cât timp se răcorește amestecul de legume se rade brânza pe răzătoarea mică și se pregătește crema: se bat ouăle și se amestecă cu smântâna, brânza, pătrunjelul tocat, se piperează după gust și se omogenizează.
-Se dă drumul la cuptor și se încălzește la 180°C.
-Se unge cu unt tava de gătit, se tapetează cu tot pesmetul, apoi se pun în tavă alternativ crema de brânză și legumele înnăbușite până când se termină ambele compoziții, cu precizarea că primul și ultimul strat trebuie sa fie de cremă de brânză.
-Deasupra budincii se așează frumos rondelele de roșii (roșiile mele au fost cam măricele așa că le-am tăiat în jumătăți), se presează ușor astfel încât să intre puțin în crema de brânză, după care se introduce tava în cuptorul încins pentru cca. 40 minute, sau până când budinca este coaptă și se desprinde pe margini, iar roșiile sunt ușor ”maronii”.
-Budinca se lasă să se răcească bine, după care se poate tăia în pătrate potrivite.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Deserturi sănătoase și delicioase, în meniul unui local din Chișinău

Iubitorii de dulciuri au un nou motiv în plus pentru a vizita localul Millor Cafe. Patiserul localului au introdus în meniu noi deserturi în combinații savuroase, fără prea mult zahăr și din ingrediente naturale!

Cei care sunt în cautare de experiențe noi, dar și gurmanzii, pot încerca mouse-ul cu coacăza, o combinație inedită. Mixul dintre mousul dulce și piureul de coacăză îți va aprinde spiritul și te va scoate din cotidianul culinar.

O altă surpriză pe care o vei putea găsi în noul meniu dulce Millor Cafe este desertul mouse din iaurt grecesc, făcut după o rețetă proprie. Cu siguranță gustul acestui mouse va satisface și cele mai exigente pofte.

Iar amatorii de torturi TIRAMISU au și ei o surpriză. Un altfel de desert, cu icre din cafea și cremă fină și ușoară. Iar gustul pișcotelor îmbibate în rom te vor cuceri!

Așadar dacă ți-e poftă de ceva dulce, cu siguranță vei gasi ceva pe gustul tău la Millor Cafe!

👉Te așteptăm pe Alecu Russo 16/1
👉Detalii:  0687 77 395


Vedete pe care n-ai vrea să le vezi în bikini!
Articolul anterior
Mia Beschieri: “Ce să nu porți la Balul de Absolvire!”
Articolul următor