Un preparat inspirat din bucătăria siciliană, perfect pentru zilele de vară.
Ingrediente:
4 căței de usturoi, tăiat în felii subțiri
câteva crenguțe de cimbru,
2 linguri ulei de măsline
2 cepe roșii, fin feliate
3 tije țelină apio, tăiate pe diagonală
4 dovlecei, tăiați bucăți
400 g roșii la conservă
2 lingurițe capere
1 lingură oțet de vin roșu
4 piepți de pui fără piele
Modalitate de preparare:
Pune-un sfert din usturoi, cimbru și o parte din condimente, împreună cu 2 lingurițe de ulei de măsline într-o tigaie și călește timp de aproximativ 2 minute.
Se încălzește uleiul rămas într-o altă tigaie.
Adăugați ceapa și țelina, și se fierbe timp de aproximativ 10 minute până se înmoaie.
Se adaugă dovleceii și restul de usturoi, apoi se prăjește timp de câteva minute să se înmoaie.
Se adaugă roșiile, 1/2 cană cu apă, caperele, oțetul, stafidele și condimente.
Se fierbe ușor timp de aproximativ 20 de minute până când preparatul formează un sos consistent.
Între timp, se taie pieptul de pui în jumătate.
Așezați-le între 2 straturi de hârtie de copt și aplatizați ușor cu un sucitor.
Se încinge o tigaie și se freacă puiul cu ulei aromatizat cu cimbru și usturoi.
Gătiți timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte, sau până când sunt gătite.
Se taie carnea de pui în fâșii și se servește alături de caponata.
sursa: ecuisine.ro