Ce poți găti pentru cină în 30 minute

Când te întorci seara de la serviciu, nu ai prea mult timp la dispoziție pe care să îl petreci în bucătărie. Poți înlătura acest inconvenient, dacă te inspiri din rețetele următoare, care îți garantează că vei obține preparate delicioase pentru cina în numai 30 de minute.

Tigaie picantă cu pui 

Pentru ca pieptul de pui se gătește foarte rapid, poți pregăti la cină o tigaie picantă din pui, cârnăciori afumați și ardei iute. Sotezi ingredientele la foc iute, circa 10 minute, apoi le stropești cu o jumătate de pahar de vin alb, adaugi condimentele preferate și lași mâncarea la foc mic, încă 15 minute.

Între timp, poți pregăti și o garnitură de orez prefiert sau o salată simplă de legume.

legume

Somon la cuptor cu morcov

Nutriționiștii recomandă ca seara să se consume preparate mai usoare, iar peștele este o alegere potrivită. Glazurează medalioanele de somon cu un dressing din zeamă de lămâie, miere, ulei picant de măsline și sare, apoi așează-l pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă totul la cuptor, la foc mediu circa 20 de minute, iar între timp pregătește un sote de morcovi cruzi, cu chimen și coriandru.

somon-cu-sparanghel-si-baby-morcov-9

Pizza cu brânzeturi

Nu o să fie deloc un capăt de lume dacă, din când în când, le servești seara celor dragi un fel de mâncare semipreparat. Ai nevoie de un aluat congelat de pizza, pe care așezi diferite tipuri de brânzeturi, apoi dai totul la cuptor, cam 15 minute. Când pizza capătă o culoare aurie, o scoți de la cuptor și presari peste ea frunze proaspete de rucola.

pizza

Sandvis cu piept de pui

Pregateste niste sandvisuri gustoase cu jumatati proaspete de bagheta, piept de pui copt, cascaval si salata verde si serveste-le in living, in timp ce te uiti cu familia la serialul vostru preferat!

652x450_103114-mini-sandvisuri-cu-piept-de-pui-si-bacon

Paste cu ricotta și verdeață

Pastele sunt pe nedrept blamate din cauza că ar fi hipercalorice. De fapt, problema nu consta în numărul lor de calorii, ci în asocierile greșite pe care majoritatea pofticioșilor le face. Bineînțeles că te îngrași dacă servești pastele cu sosuri grase, carne tocată și mult parmezan.

Dar dacă pregătești o rețetă simplă de paste cu ricotta, verdeturi și condimente, poți savura o cină care nu îți pune silueta în pericol.

sursa: acasa

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Un magazin din Capitală oferă pâine gratuită pentru cei nevoiași
Articolul anterior
Instructorul Unica Sport, în compania Jurnal TV, te antrenează la tine acasă
Articolul următor